Skip to main content

Sauerland

- særpræget midttysk natur
 

Midt i Tyskland ligger Sauerland smukt mellem Harzen og Rhinen. Området byder på smalle dale med skovdækkede bjerge, rislende bække og romantiske byer med fine bindingsværkshuse. Sauerland er desuden kendt for sin rene og sunde luft. Olsberg er en af Sauerlands mest hyggelige byer. Den har sammen med de omkringliggende småbyer ca. 10.000 indbyggere, og i selve Olsberg finder vi mange hyggelige cafeer, restauranter og butikker.

 Højdepunkter
• Besøg i Kejserby Fritzlar
• Tysklands største bryggeri Warsteiner
• Berleburg besøg prinsesse Benediktets slot
• Atta-hulen i Attendorn
• Ramsbeck besøg i bjergminen


Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

1. dag: Afrejse
Turen går forbi Bad Segeberg, Lüneburg, Celle og videre til Hannover. Ankomst til Olsberg, hvor vi skal bo under hele opholdet.

2. - 4. / 5. dag: Udflugtsprogram

5. / 6. dag: Hjemrejse
Efter morgenmad forlader vi vores hotel og sætter kurs mod Danmark.

Forslag til udflugter

Warsteiner bryggerierne

Vi kører til Tysklands største bryggeri, Warsteiner. Her venter os en spændende og grundig rundvisning. Ligeledes er der mulighed for at nyde en god frokost samt et par smagsprøver. Efter besøget fortsætter vi til ølbyen Warstein, hvor vi evt. nyder eftermiddagskaffen.

Berleburg
Dagens udflugt går til Berleburg for et besøg på slottet, hvor prinsesse Benedikte stadig bor sammen med 2 af parrets børn og deres familier.  Herfra fortsætter vi til Kahler Asten, Sauerlands højeste punkt, hvor der er en fantastisk udsigt over det bjergrige landskab. Eftermiddagen tilbringer vi i det kendte sommer- og vintersportsområde Sternroth, hvor interesserede har mulighed for en sjov og kildrende tur på ”Rodelbahn” (bobslæde).

Eder Stausee og Fritzlar
I det sydlige Sauerland kører vi gennem Winterberg, et af områdets mest kendte feriesteder, til Eder Stausee. Søen er mest kendt fra 2. Verdenskrig, hvor englænderne gjorde brug af en speciel bombe, der kunne slå smut på vandet i et forsøg på at sprænge dæmningen. Vi fortsætter til den gamle domkirke- og kejserby Fritzlar, der opstod omkring Benediktiner klosteret i år 724. Byen har mange smukke og velholdte bindingsværkshuse.

Olpe og Biggesee
Vi kører gennem de smukke Ebbegebirge til byen Olpe, beliggende i Westfalens største og smukkeste dal, med godt 26.000 indbyggere. Her ses endnu ruiner af den gamle byfæstning. Efter spændende besøg i byen går turen videre til en lokal virksomhed, der fremstiller snaps og likører. Her skal vi på rundvisning og nyde et par smagsprøver. Hjemturen går forbi Biggesee, hvor der venter os en smuk sejltur.

Atta hulen
Ad naturskønne veje bringer denne udflugt os til Atta-hulen i Attendorn. En drypstenshule, hvor vi skal på underjordisk rundvisning blandt de smukke klippeformationer, skabt af årtusinders vanddryp.

Ramsbeck-minen
Turen går til Ramsbeck, hvor vi besøger bjergminen, der var i drift indtil 1974. I minen udvandt man bly samt zink, og som et sideprodukt også sølv. Iført overtrækstøj og hjelm kører vi med det lille bjergtog 1,5 km ind i bjerget. Her er der en rundvisning i de gamle miner, og undervejs hører vi om tidligere tiders minedrift. Atter ude i fri luft besøger vi det tilhørende museum.

Musikaften
Hvis der er interesse, arrangerer Panter Rejser en hyggelig musikaften med mulighed for en svingom.

Hotel

Park Hotel i Olsberg er et godt hotel beliggende midt i en kurpark, væk fra gadelarm, og med kun 5 minutters gang til centrum. Værelserne er lyse og hyggelige og har alle balkon, sat TV, telefon og gode badeværelser med brusebad og føntørrer. Der er bar og keglebane i kælderen. Hotellet har også elevator.
Se mere på www.parkhotel-olsberg.de

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.