Skip to main content

Schweiz - Glacierexpressen gennem Alperne i vinterskrud

Berninaexpressen & julemarked Como

Tag med på en unik rejse til Italien og Schweiz, hvor vi byder på betagende smukt vinterlandskab i høj højde og på skinner!

Vi rejser med den legendariske Glaciärexpress, der ofte kaldes verdens smukkeste og langsomste togrejse. Ved de smukkeste udsigter kører toget langsomt for at give maksimal nydelse for sine passagerer. Vi rejser også med UNESCO-listede Bernina Express gennem den italienske alpeverden.

Vi overnatter ved Comosøen og oplever den magiske julestemning i Como. Vi får også oplevelser i byerne Chur og Zermatt i Schweiz.

Højdepunkter
✓ Togrejse med Bernina Express 
✓ Togrejse med Glaciärexpress
✓ Naturskønne og hyggelige oplevelser
✓ Dansk rejseleder

Dagsprogram
1. dag: Fly til Milano - Como
2. dag: Bernina Express fra Tirano til Chur
3. dag: Glacier Express fra Chur til Zermatt
4. dag: Fly hjem fra Milano
 

Er arrangeret som læserrejse for Jysk Fynske Medier og kan med rabat bestilles på Avisfordele.dk (Kræver abonoment på minimum 1 måned)

Hurtigsøgning

Flytider

Flyrejse via Billund - Milano (via Frankfurt) t/r.

Torsdag den 12. december 2024:

Afrejse fra Billund d. 12. december kl. 07.05 - Ankomst til Frankfurt kl. 08.30

Afrejse fra Frankfurt d. 12. december kl. 11.35 - Ankomst til Milano kl. 12.50

 

Søndag den 15. december 2024

Hjemrejse fra Milano d. 15. december kl. 17.45 - Ankomst til Frankfurt kl. 19.05

Hjemrejse fra Frankfurt d. 15. december kl. 22.10 - Hjemkomst til Billund kl. 23.30

 

Flyselskab: Lufthansa

Alle de angivne tider er lokale tider. Flytider er vejledende, og der tages forbehold for ændringer.

Dagsprogram

 • 1. dag: Fly til Milano - Como

  Vi ankommer med fly til Milano Lufthavn i løbet af dagen. I lufthavnen venter vores bus for at køre os videre til byen Como, der ligger ved Como-søen - et eksklusivt ferieområde kendt for sit dramatiske landskab ved foden af Alperne.
  Como-søen har form som et omvendt Y, med tre smalle grene, der mødes ved feriestedet Bellagio. Længst nede på den sydvestlige gren ligger byen Como, hjemsted for renæssancearkitektur. Der er en magisk julestemning på julemarkedet i Como, og på Piazza Cavour er der omkring 50 karakteristiske træhytter, hvor der sælges håndværk og lokale produkter. Ofte prioriteres lokale virksomheder med korte forsyningskæder, og fokus er på genbrug og genanvendelse.
  På Piazza Duomo beundrer vi det smukke juletræ. Fælles middag om aftenen.

 • 2. dag: Bernina-ekspressen fra Tirano til Chur

  Efter morgenmad sætter vi os ind i bussen for at køre mod Tirano, hvorfra Bernina-ekspressen afgår. Vi rejser nordpå med bussen langs den østlige side af Como-søen og nyder de smukke udsigter. Efterhånden når vi den lille by Tirano med sine 10.000 indbyggere, indlejret i dalen, der forbinder Italien med Schweiz og Østrig. Byen er mest kendt for at være endestationen for UNESCO's Verdensarv, Bernina Express.
  Når vi ankommer til Tirano, er der tid til frokost, før vi tager det røde tog, Bernina Express, om eftermiddagen mod slutdestination Chur.
  Togturen tager fire timer og krydser 196 broer, passerer 55 tunneler og klatrer til 2.253 meter over havets overflade for at krydse Bernina-passet. Når vi rejser, bør vi kunne nyde vinterhvide udsigter. Vi ankommer til Chur ved aftenstid og checker direkte ind på vores Hotel Post. Aftenen er til fri disposition.

 • 3. dag: Glacier Express fra Chur til Zermatt

  I dag er det tid til endnu et højdepunkt på rejsen.
  Vi har formiddagen til fri disposition, og ved tidlig frokost tager vi plads i den legendariske Glacier Express til Zermatt, en rejse på cirka 6 timer. Vi rejser gennem betagende smukke alpelandskaber, passerer utallige søer og bevæger os gennem hyggelige schweiziske alpebyer omgivet af majestætiske og verdenskendte bjergtinder.
  Det er smukt i hvidt og grønt. Uanset tidspunktet på året kan man ikke andet end at fortrylles under hele togturen.
  Glacier Express passerer over 291 broer og gennem 91 tunneler, med det højeste punkt på cirka 2.033 meter ved Oberalp-passet. Slutdestinationen for Glacier-toget er St. Moritz, men vi stiger af i Zermatt.
  Vi når Zermatt, der omgives af 38 bjergtinder, hvor Matterhorn er den mest berømte. Vi checker ind på vores hotel, Basecamp, som ligger cirka 10 minutters gang fra togstationen. Aftenen er til fri disposition.

 • 4. dag: Fly hjem fra Milano

  Vi har formiddagen til vores egen disposition. Måske ønsker nogen at besøge Matterhorn, dette ikoniske bjerg, der er en af de mest fotograferede tinder i verden? Bjerget har en næsten perfekt pyramideform, og dets firkantede, klippefyldte top rejser sig 4.478 meter over havet i et helt enestående alpint panorama.
  Ved frokosttid bliver vi hentet af vores lejede bus, der skal tage os til lufthavnen i Milano. Sen eftermiddag afgår vores fly retur mod Danmark.

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
12/12Fly/BusSchweiz - Glacierexpressen gennem Alpernes vinterskrudMere end 812.995,-Bestil

Hotel

Destinationshotel

Hotelliste Schweiz
Vi bor på de forskellige hoteller i Italien og Schweiz, som er beskrevet under rejsen.
Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.