Portugal

Portugal har i årtier været et populært rejsemål i Europa. Med sin afvekslende natur, og det behagelige klima er Portugal en sikker vinder. På denne rejse ser vi nærmere på Portugals kulturarv, samt den fascinerende natur på Den Iberiske Halvø. 

Vi skal bo i Carcavelos, der tidligere var kendt for vin produktion. Med nedgangen i vinfremstilling er byen nu mere kendt for sine gode strande til turister samt for surfing.

I det 19. og 20. århundrede, var Carcavelos et vigtigt sted for det internationale telegraf netværk, som vigtig kommunikationsforbindelser til det britiske imperium.

Panter Rejser anbefaler
• Lissabon med Belem fæstningstårn
• Besøg i Sintra som H.C. Andersen var vildt betaget af
• Sejltur på den smukke Tejo flod

Flyrejse - 7 dage

PanterGruppepris inkluderer
• Flyrejse København–Lissabon t/r med Tap Portugal
• Kørsel i lokal moderne turistbus i Portugal
• Erfaren dansk rejseleder
• Lokal engelsk el. dansk talende guide på udflugter
• 6 overnatninger med morgenmad
• 6 x middag/buffet
• 1 x sejltur på Tejo floden
• 1 x vinsmagning
• Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
• Skat, moms og bidrag til Rejsegarantifonden

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud.

Dagsprogram

1. dag: København - Lissabon
Ankomst til Lissabon om eftermiddagen. Indkvartering og middag på centralt beliggende hotel.

2. dag: Lissabon byrundtur
Vi ser nærmere på det gamle og monumentale Lissabon, der var verdens hovedstad i det 15. århundrede. Turen omfatter bl.a. besøg i Belemtårnet, som for Lissabon er, hvad Eiffeltårnet er for Paris eller Big Ben for London. Ved Santa Luzia kirken nyder vi fra den romantiske terrasse en helt fantastisk udsigt over Alfama, Lissabons smukke, gamle bydel.
Om aftenen er der mulighed for at deltage i et fado-dinnershow i en lokal restaurant. Under middagen lytter vi til fado-musik og sang. Det er som at lære portugisernes dybeste folkesjæl at kende. Pris kr. 385,- (gennemføres ved min. 20 deltagere).

3. dag: Middelalderbyen Coimbra - Porto
Vi besøger den maleriske middelalderby Coimbra, en charmerende universitetsby, hvor vi indsnuser den særlige atmosfære. Den gamle kulturby har et stort antal fantastiske bygningsværker, som tiltrækker besøgende og turister fra alle dele af verden. På en rundtur i den gamle kulturby besøger vi bl.a. Portugals ældste universitet, Coimbra universitetet grundlagt i 1290 og ét af Europas ældste. Videre mod vores hotel i Porto, hvor middagen venter.

4. dag: Porto
Under byrundturen i Porto ser vi bl.a. den berømte São Bento togstation, en af verdens smukkeste banegårde. I den gotiske kirke ”São Francisco” oplever vi kirkens fantastiske rokoko-interiør, smukt dekoreret med guldsøjler og statuer af hel-gener, engle og dyr. Vi besøger endvidere D. Luis I broen, Portos ikoniske bro, åbnet i 1886 og tegnet af Gustave Eiffel, før han byggede det berømte tårn i Paris. Over middag er der tid til på egen hånd til at udforske byens historiske centrum, Ribeira kvarteret. Der bliver også tid til mini-cruise på floden Douro, inden vi besøger et portvinshus og smager på de guddommelige dråber.

5. dag: Fridag i Porto
Vi indtager Porto på egen hånd – evt. med gode råd fra rejselederen.

6. dag: Vila Real - Quinta de Marrocos - Amarante
Efter morgenmaden går turen til Vila Real, den kongelige by, med en bred vifte af religiøs arkitektur og med smukke patricierhuse. Mulighed for rundvisning på slottet Solar de Mateus, en triumf for barok arkitektur. Her findes også en storslået have. Vi krydser gennem Duoro-dalens hovedstad, Peso da Regua, som i århundreder var knudepunkt for afskibning af portvin. Vi besøger Quinta de Marrocos, en familiedrevet vinejendom med 13 hektar vinmarker ved Douro-floden. Vi stopper ligeledes i den charmerende by, Amarante. Her nyder vi den smukke natur og beundrer den barokinspirerede arkitektur fra det 18. århundrede. Tilbage i Porto nyder vi vores sidste aften i den charmerende havneby.

7. dag: Hjemrejse Porto - København
Tid til shopping inden vi ved middagstid kører til lufthavnen.

Diverse
I Portugal benyttes Euro.
Information om flytider, hotelnavne mm. tilsendes ca. 14 dage før afrejse.

Dagsprogram

1. dag: Afrejse til smukke Portugal
Tidlig afgang fra Københavns lufthavn hvor vi flyver direkte til Lissabon. Her venter en bus på os, som vil tage os på en lille rundtur i denne skønne by. Lissabon, der er Europas ældste hovedstad, har ca. 2,7 mio. indbyggere og er bygget på og omkring 7 høje ligesom Rom er det. Vi ser den smukke kyst ved Estoril og Cascais. Cascais, der er en hyggelig fiskerby, og et yndet turistmål. Vi bliver kørt til vores 4* hotel, som er vores base under opholdet. Middag på hotellet.

2. dag: Lissabon og sejltur på Tejo floden
I dag skal vi efter morgenmaden se nærmere på Lissabon. Vi ser bl.a. Belém tårnet, som blev bygget mellem 1515 – 1519 for at beskytte byen mod fjender fra søsiden. I dette område finder man Lissabons smukkeste bygningsværker, f.eks. det kendte Jerominos Kloster. Vi tager en sporvogn ad snoede gader til byens gamle borg, Castelo de Sao Jorge, der er beliggende på byens højeste høj. Herfra er der en storslået udsigt over byen, Tejo floden og Alfama. Fra borgen går vi til arabernes gamle kvarter Alfama, som nok er Lissabons mest maleriske kvarter der har sin helt egen charme og liv. Der er tid på egen hånd til frokost, og man kan evt. smage det lokale wienerbrød ”Pastel de Belém”, som uden sidestykke er det meste kendte kagestykke i Portugal. Om eftermiddagen skal vi på en sejltur på smukke Tejo flod. Floden, som udspringer i Albaracínbjergene i det centrale Spanien, den ca. 1000 km flod og udmunder i Atlanterhavet ved Lissabon. Fra søsiden ser vi denne smukke by på en ny måde. Herefter kører vi tilbage til hotellet, hvor vi får en velfortjent middag på hotellet.

3. dag: Fridag
I dag er der mulighed for at se nærmere på området eller evt. tage til Cascais eller Estoril, som er yndede turist mål. Her kan man tage toget fra Carcavelos på egen hånd. Rejselederen vil være behjælpelig med råd og vejledning.

4. dag: Sintra, vinsmagning i Colares og Cabo da Roca
I dag skal vi efter morgenmaden til Sintra. Byen, som er optaget på Unescos liste over verdensarv pga. sin arkitektur, stammer helt tilbage fra år 1100. Byen har flere paladser, og det var her adelen havde sin sommerresidens i 1300 tallet. Denne romantiske by blev kaldt ”Det herlige paradis” af Lord Byron, da han besøgte byen i 1809. Det store palads er bygget i et miks af gotisk og maurisk stil, og har to store kegleformede skorstene, som man kan se på lang afstand og som nærmest er et vartegn for Sintra. H. C. Andersen besøgte Portugal i 1866. Og her besøgte han den danske generalkonsul i Lissabon og boede i Sintra, som han var vildt betaget af. Vi fortsætter til Colares, hvor vi besøger en lokal vinbonde, som inviterer indenfor til smagsprøver. Herefter kører vi til det europæiske fastlands vestligste punkt ”Kap Roca”. Her er en storslået udsigt over Atlanterhavet så langt øjet rækker.

5. dag: Fridag
Fridagen kan evt. bruges i Lissabon, hvor man kan tage toget til og fra Carcavelos.
Om aftenen kan der arrangeres en traditionel portugisisk Fado middag for dem som har lyst til det. Under middagen lytter vi til Fado musik og sang. Det er som at lære portugisernes dybeste folkesjæl at kende. (Pris kr. 385,- Bestilles sammen med rejsen) Hvis man ikke ønsker at deltage i Fado middagen, spises middag i hotellets restaurant.

6. dag: Obidos, Nazare og Alcobaca
I dag skal vi opleve eventyrbyen Obidos. Byen, der er omkranset af en 13 meter høj bymur, er optaget på Unescos verdensarvs liste. Byen er grundlagt af maurerne tilbage i 1100 tallet, har ca. 3000 indbyggere og det er som om man træder ind i en helt anden verden, når man kommer inden for bymuren. Vi kører videre til Nazare, en af Portugals mest berømte fiskerbyer. Her kan man stadig se fiskerne ordne garn på kajen, og deres koner, som vender fisk til tørrer i solen. Vi besøger Sitio, en hvor hvor der er en fantastisk udsigt over byen og den smukke sandstrand. Vi kører lidt ind i landet, hvor vi besøger Alcobaca. Her ligger et af Europas største Cistercienser templer ”Abbey of Santa Maria”. Her har vi mulighed for at se indenfor i denne spektakulære kirke, der er smukt udsmykket. Efter en begivenhedsrig dag kører vi tilbage til hotellet hvor vi får en afskedsmiddag, og nyder vores sidste aften på dette skønne hotel.

7. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden tjekker vi ud af hotellet, og der er lidt tid på egen hånd, inden vi kører til lufthavnen i Lissabon hvor vi flyver direkte til København, en fantastisk rejse er slut.