Skip to main content

Sicilien

Denne skønne Syditalienske ø, som kun er ca. halv så stor som Danmark, emmer af historie og kultur. Her lever ældgamle traditioner side om side med de venlige og imødekommende sicilianere. Med sit behaglige klima, indfanges man nemt af den sicilianske atmosfære. Gastronomien er i topform på Sicilien – øen er kendt for sin gode olivenolie og oliven, fisk og skaldyr fra havet, tomater, citroner og ferskner fra haven. Vær parat til og blive bombaderet af indtryk, storslået natur og fantastisk arkitektur.

Rejsen arrangeres med fly.

Højdepunkter
Etna - Europas største aktive vulkan
Oplev den populære og charmerende turistby Taormina
Siracusa der var Middelhavets magtfulde storby i Oldtiden

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Sicilien
Afrejse med fly og ankomst til Catania på Sicilien (kontakt Panter Rejser for flytider fra Billund og København). Vi bliver kørt til vores hotel, hvor vi tjekker ind. Før middagen byder hotellet os velkommen med en cocktail og ferien er i gang.

2. dag: Etna
Efter morgenmaden skal vi besøge vulkanen Etna. Med sine 3323 meter er det Europas største aktive vulkan. Vi kører op i 1900 meters højde, hvor landskabet er næsten måneagtigt, og man stadig kan se rester af lava fra tidligere udbrud, senest i 2002. Herfra er udsigten fantastisk over kysten og havet.  Fra plateauet i ca. 1900 meters højde, hvor vi tager svævebanen længere op af Etna, til ca. 2700-3300 meters højde, såfremt at vulkanen ikke er aktiv. Efter en spændende dag på Etna, vender vi tilbage til vores hotel hvor vi får middag.

3. dag: Taormina
Vi skal se nærmere på vores værtsby Taormina, som er en populær og charmerende turistby ud til kysten. Byen er opbygget på terrasser op af bjerget Monte Tauro, med små hyggelige gader hvor restauranter og caféer ligger side om side. Her besøger vi det antikke græsk-romerske teater, som kan dateres helt tilbage til 3. århundrede f.Kr. Teateret har en fantastisk udsigt over havet og Etna. Teateret bruges stadig til opera og teaterforestillinger. Eftermiddagen er fri og om aftenen er der middag på hotellet.

4. dag: Noto og Siracusa
Vi køere til byen Noto, som er optaget på Unescos Verdensarvs liste. Her ser vi nærmere på byen, som blev næsten raseret af et jordskælv i 1693. Med sine antikke bygninger fra det tidlige 18. århundrede, er det en smuk velbevaret antik by. Herfra videre til Siracusa, som i oldtiden var en magtfuld storby i Middelhavsområdet. Her ser vi bl.a. Latomi´s, som er et imponerende stenbrud, hvor slaver i gammel tid, brød sten til de store antikke bygningsværker i området. Vi ser også den gamle bydel Ortigia, som er et stemningsfuldt område med caféer og restauranter. Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til hotellet, hvor der er lidt tid på egen hånd inden der er middag om aftenen. 

5. dag: Messina og Alcantara Gorges
I dag skal vi nordpå til Messina. Byen der er Siciliens tredjestørste by med ca. 260.000 indbyggere, blev grundlagt af græske kolonister i det 8. århundrede f.Kr. Byen som er et yndet mål for krydstogtsskibe, ligger smukt ved middelhavet og man kan ane fastlandet Italien. Her ser vi Katedralen, fra det 12. århundrede, hvor resterne af Kong Conrad ligger, han var hersker over Tyskland og Sicilien i 13. hundredetallet. Katedralen blev slemt beskadiget under et jordskælv i 1908, men er opbygget siden. Klokketårnet i katedralen huser et af de største astronomiske ure i verden, bygget i 1933. Vi besøger det travle havneområde, hvor store krydstogsskibe ligger side om side med store container skibe. Videre til Alcantara, en flod der udspringer fra Monti Nebrodi i 1250 meters højde, er 51 km lang og snor sig igennem landskabet og løber ud i Middelhavet ved Naxos. Vi går en tur langs floden, og ser hvor floden for tusinder år siden blev blokeret af lava fra et udbrud fra Etna. Da lavaen hurtigt blev afkølet af flodens vand, krystalliserede den og ses i dag som smukt granit i kolonner, som vandet snor sig igennem.

6. dag: Fri
Dagen kan bruges på og se nærmere på byen, nyde livet på en af de mange caféer eller gå en tur langs havet.

7. dag: Catania
Dagens udflugt går til Catania. Byen, som er bygget i barokstil, er Siciliens næststørste by med ca. 300.000 indbyggere. Vi spadserer en tur i byen, langs det populære Pescheria marked og videre til Duomo Pladsen. På Duomo Pladsen står et springvand, med en elefant i midten. Elefanten skal forestille at være en talismand for byen, som beskytter mod fjender og naturkatastrofer.  Vi har lidt tid på egen hånd til at udforske byen, og evt. få en frokost på en af de mange fortovscaféer. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen og får middag til aften.

8. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden, tjekker vi ud af hotellet og afhængig af flytidspunktet, har vi lidt tid på egen hånd inden vi bliver kørt til lufthavnen.

Hotel

Hotel Ariston 4* er et dejligt hotel, der ligger i det historiske kvarter ca. 15 minutters gang fra det græske teater. På hotellet er der restaurant, bar/lounge ved poolen. Stor udendørs terrasse med udsigt over havet. Alle værelser har eget bad/toilet, minibar, kaffemaskine og pengeskab.

Hotel Ariston 4*
Via Bagnoli Croci 168
I - 98039 Taormina ME, Italia
Tel. +39 0942 643131
www.hotel-ariston.org

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.