Skip to main content

Rügen - en forrygende oplevelse

4 dages busrejse inkl. halvpension

Rügen er med sine 976 km² Tysklands største ø og næsten dobbelt så stor som Bornholm og består egentligt af cirka 30 halvøer og småøer. Øen er forbundet med fastlandet af en højbro, der er over 4 kilometer lang.

På denne rejse ser vi nærmere på øens fantastiske natur og spændende historie. Vi skal på tur med ”Rasender Roland” og turen bliver også krydret med udflugter til Stralsund. Vi bor midt på Rügen – et godt udgangspunkt for vores udflugter.

Højdepunkter:
✓ Warnemündes gamle bydel
✓ Stralsund med historisk bykerne
✓ Tysklands største ø
✓ Hitlers ferieparadis Prora
✓ Togtur med “Rasende Roland”
✓ Königsstuhl og Kap Arkona
 
Dagsprogram:
1. dag: Udrejse med besøg i Warnemünde
2. dag: Det sydøstlige Rügen med Prora, og Binz
3. dag: Peenemünde og Greifswald
4. dag: Stralsund og Danmark.
Hurtigsøgning

Opsamling

Busopsamling:

Kl. 07.30 - Løgumkloster, rutebilstationen
Kl. 07.45 - Agerskov, F24 Tank, Hovedgaden/Rangstrupvej
Kl. 08.15 - Afk. 75, ved Vognmandstanken i Bov. Vognmarken 1, 6330 Padborg

Dagsprogram

 • 1. dag: Udrejse med besøg i Warnemünde

  Fra morgenstunden sættes kursen mod øst og via Kiel, Lübeck når vi den gamle tysk/tyske grænse.

  Videre mod Rostock til Warnemünde, byen ved
  floden Warnows udløb i Østersøen. Herfra har der i mere end 100 år været færger til Danmark. Vi hører om havnen, og går en tur i den gamle bydel inden vi sætter kursen mod Rügen.

  Vi fortsætter af den gamle Europavej 105 mod Stralsund og hører om da Chr. X måtte træde til som brandmand.
  Ud på eftermiddagen når vi Stralsund, porten til Rügen, og passerer den smukke højbro på vores vej til vores Hotel Soibel, beliggende midt på Rügen. Middag og indkvartering.

 • 2. dag: Det sydøstlige Rügen med Prora, og Binz

  Vi er klar til at tage ud på oplevelser på Rügen.

  Vi starter med at besøge de høje kridtklinter ved Stubbenkammer hvor vi ser den fantastiske klint
  Könighsstuhl samt det næsten nyopførte museum. Klinterne kan sammenlignes med vores hjemlige Møns Klint.

  Vi fortsætter vores tur mod en af verdens største bygninger, det store ferieparadis KdF Prora, som
  Hitler lod opføre som et badehotel til arbejderklassen. Den 4 km lange bygning skulle ifølge planen kunne huse 20.000 feriegæster fordelt på 10.000 værelser á 2,5 x 5 meter - alle med havudsigt. Byggeriet blev påbegyndt i 1936, men nåede aldrig at blive færdigbygget og blev først
  åbnet for besøgende i 1993. Vi går en tur til stranden og kan derfra ser denne imposante bygning inden vi fortsætter mod Binz.

  Fra kurbyen Binz med den lange promenade tager vi med damptoget ”Rasende Roland” til Putbus med den berømte cirkusplads og fyrsteresidens.

 • 3. dag: Peenemünde og Greifswald

  Vi starter dagens udflugt med en pragtfuld sejltur fra Rugen til fastlandet, og inden længe er vi fremme i Greifswald ved floden Ryck.

  Byen har en charmerende gammel bykerne med velbevarede historiske bygninger. Domkirken St. Nikolai og universitetet i Greifswald, grundlagt i 1456, er nogle af byens fremtrædende arkitektoniske og historiske seværdigheder. En historisk by med rig kulturarv som vores rejseleder viser os.

  Vi fortsætter nu mod Usedom og Penemünde, der er mest kendt for sin rolle under Nazityskland i udviklingen af V-2-raketten under Anden Verdenskrig. En forsknings- og udviklingsfacilitet blev etableret her i 1937, og under ledelse af Wernher von Braun blev V-2-raketten udviklet, hvilket gjorde Peenemünde til en central del af nazisternes raketteknologiprogram.

  Teknisk museum: I dag huser Peenemünde et teknisk museum, HistorischTechnisches Museum Peenemünde, der dokumenterer udviklingen af
  raketteknologien i området. Museet, som vi besøger, giver besøgende indsigt i den komplekse historie omkring Peenemünde under krigen.

 • 4. dag: Stralsund og Danmark

  Efter god tid til morgenmaden pakker vi bussen og tager afsked med hotellet.

  Oplevelserne er ikke forbi endnu, vi oplever Hansebyen Stralsund med den UNESCO beskyttede bykerne. Stralsund tilhørte Sverige i perioden 1648-
  1815. Her er et forbavsende stort antal historiske bygninger og hyggelige gamle gader, som har overlevet talrige krige i tidens løb. Tæt ved hinanden og ved det gamle torv ligger det gotiske rådhus og den over 750 år gamle Nikolaikirche.

  Over middag tager vi plads i bussen og følge nogenlunde samme rute hjemad til Løgumkloster, efter en tur i historiens vingesus.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
8/9BusDanske Seniorer, Løgumkloster - Rügen73.999,-Bestil

Hotel

Destinationshotel

Soibelmanns Hotel Rügen
Soibelmanns Hotel Rügen er et 3*+ hotel beliggende i landlige omgivelser på Rügen. Hotellet har 68 røgfrie værelser, alle med bad og toilet samt tv. På hotellet findes elevator, bar og restaurant. Hot...
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.