Skip to main content

Barcelona og Katalonien

- tapas og spansk nydelse
 

Barcelona er byen, hvor stolt spansk historie møder moderne storbyliv på så fascinerende en måde, at den katalanske hovedstad i dag er et af Europas mest populære rejsemål. Elegant arkitektur, storslåede promenader og skønne pladser er kendetegn for byen, hvor Picasso tilbragte sin ungdom, og hvor mesterarkitekten Gaudí skabte sine kunstværker. På Rambla’en, byens befærdede og berømte strøg, møder man en global mangfoldighed uden sit lige i verden, og de utallige fortovscafeer i byen benyttes flittigt af lokale såvel som af turister.

Rejsen kan arrangeres med enten bus eller fly.

Højdepunkter
• Byrundtur i Barcelona fordelt over to dage
• Montserrat, verdenskendt kloster
• Mesterarkitekten Gaudí’s kunstværker
• Dalí’s spændende museum i hans fødeby Figueres
• Det kendte vindistrikt Penedés inkl. bodegabesøg
• Den botaniske have i Blanes
• Las Ramblas - Barcelonas charmerende strøg

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Flyrejse *  til Barcelona
Afrejse fra København Lufthavn. I Barcelona kører vi til hotellet, hvor rejselederen holder orienterende møde efter middagen.

2. dag: Barcelona med bus
På denne rejse tilbringer vi to dage i Barcelona med rundvisning af vores lokale guide og med bussen til rådighed. Trafikken i Barcelona bliver mere og mere kompliceret, og ofte er dele af byen spærret af på grund af messer og store sportsbegivenheder. Derfor lader vi programmet for disse to dage stå åbent, så guiden, som er opdateret om den aktuelle situation, kan planlægge rundvisninger på den bedst mulige måde og f.eks. undgå unødig ventetid i køer. Under 4. dag beskrives det overordnede forløb af rundvisningerne i Barcelona, og begge dagsprogrammer inkluderer passende pauser undervejs samt tid på egen hånd.

3. dag: Montserrat, katalanernes stolthed
Udflugt til det berømte og smukt beliggende benediktiner-kloster Montserrat. I den imponerende kirke, i 750 meters højde, står den sorte Madonna, ”La Moreneta”, udskåret i træ for 1.000 år siden og i dag et af det katalanske folks vigtigste religiøse symboler. En af Spaniens mest estimerede drengeskoler findes her på klosteret, hvor munkene underviser. Sang og musik er vigtige fag i klosterets eksklusive skole, ”La Escolania”. Drengene synger hver dag ved hovedalteret i den store klosterkirke, og vi skal opleve dem synge et par sange. Efter frokost kører vi videre til Kataloniens mest berømte vindistrikt Penedès. Her fremstilles de kendte Torres-vine, som sælges i hele verden. Det er også i Penedès, at Spaniens ”champagne” fremstilles. Den brusende vin går i Spanien under navnet ”cava”. Vi besøger en vinbodega eller en cava-bodega, og smager naturligvis på varerne.

4. dag: Barcelona med bus
Sightseeing med bus rundt i Barcelona. Vi passerer de flotte pladser, Plaça Espanya og Plaça Catalunya, og vi kommer op på det grønne bjerg Montjuic, hvor der er en storslået udsigt over Barcelona havn og by. Montjuic, der er anlagt som en park, er Barcelonas fritidsområde med restauranter, museer, sportsaktiviteter etc. Her ligger også OL-Stadion og Calatravas smukke kommunikationstårn, begge fra 1992. ”Det gotiske Kvarter” er bygget oven på den gamle romerske by, som blev anlagt for 2000 år siden. Det er i dag en charmerende bydel med smalle stræder og små pladser. Her ligger også den katalanske delstatsregering, Barcelonas rådhus, domkirken samt adskillige museer. Der bliver tid til kaffe og tid på egen hånd at indsnuse kvarterets spændende atmosfære. Vi skal også opleve den berømte promenade, Las Ramblas, hvor livet sprudler døgnet rundt i et møde mellem lokale og alverdens turister. For enden af Rambla’en finder vi Columbussøjlen, som blev opført i anledning af verdensudstillingen i 1888. Her finder vi også Gaudí’s to mest kendte civile bygningsværker, nemlig rigmandshusene Casa Batlló og La Pedrera. God tid på egen hånd til at opleve den fantastiske atmosfære.

5. dag: Den botaniske have i Blanes
Kyststrækningen Costa Brava starter i Blanes og går ca. 100 km op til den franske grænse. Trods beliggenheden ved den berømte kyst er Blanes forblevet en ganske almindelig by, som hovedsageligt lever af handel og fiskeri. Vi besøger den botaniske have, en af de smukkeste af slagsen i Europa. Den blev grundlagt først i 1900-tallet af en tysk handelsmand med botanik som hobby. Haven ligger flot på et højdedrag over byens havn, hvor fiskerbåde og lystyachts ligger side om side. Vi nyder havens tropiske og subtropiske beplantning fra hele verden. Også tid til spadseretur ved Blanes havn eller på den flotte strandpromenade, inden bussen kører tilbage til vores hotel. Eftermiddagen er til oplevelser på egen hånd.

6. dag: Dalí’s fødeby Figueres og Besalú
Udflugt i den store kunstner Salvador Dalí’s tegn. Turen går til Figueres, hvor den excentriske kunstner blev født og voksede op. Men først kører vi en tur ind i det grønne, katalanske bagland, hvor vi besøger middelalderbyen, Besalú med egnens smukkeste romanske bro. Her går vi tur ad de gamle, skæve gader og fortsætter til Figueres og Dalí-museet, indviet i 1974. Dalí fik stillet byens nedbrændte teater til rådighed, og han ledede selv indretningen af et museum, som man uden at overdrive kan kalde ”speciel”. På tre etager finder vi foruden en lang række af Dalí’s bedste malerier og skulpturer også værker af andre kunstnere. Tid på egen hånd, inden vi returnerer til hotellet.

7. dag: Oplevelser på egen hånd
Dag med oplevelser på egen hånd. Rejselederen giver gerne tips til gode oplevelser. F.eks. besøg ved La Sagrada Familia, Gaudí´s mesterværk, som i dag er Barcelonas mest berømte vartegn under navnet ”Den ufuldendte Kirke”. Eller Gaudí’s smukke Parc Güell, hvor den store arkitekt boede til sin død i 1926. Er der tilslutning nok, arrangerer rejselederen tur til Tossa de Mar, en gammel fiskerby med charmerende middelalder bydel, smalle gader, gode butikker og en skøn atmosfære. Der er også oplagte muligheder for flotte spadsereture langs Middelhavet eller i de imponerende pinjeskove, som vokser i 20 minutters gåafstand fra vores hotel. S-toget er billigt og kører to gange i timen til Barcelonas centrum.

8. dag: Hjemrejse
Transfer til Barcelona Lufthavn og retur med fly * til København.

*) Flyrejsen kan også arrangeres fra andre lufthavne, - forhør nærmere

Hotel

Hotel Monteplaya 3* ligger i Malgrat de Mar/Santa Susanna, 55 km nord for Barcelona, et centralt beliggende udgangspunkt for uforglemmelige udflugter og afslapning i dejlige omgivelser. Med stranden lige ved døren, et dejligt pool område og værelser med balkon, aircondition, tv samt bad og toilet, har vi et godt udgangspunkt for rejsens udflugter og fritid til afslapning. Der er god forplejning. Hotellet har elevator

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.