Skip to main content

Prag og Böhmen

- storby og natur
 

”Den som blot een gang har set hende, vil altid have hendes navn ringlende i sit hjerte. Hun er i sig selv en sang, vævet ind i tiden, og vi elsker hende, så lad hende ringle”. Sådan skrev Jaroslav Seifert i 1983 om Tjekkiets hovedstad Prag, og sandt er det, at man aldrig glemmer et besøg i den smukke by, hvor floden Vltava bruser under den berømte og historiske Karlsbroen. Efter etableringen af republikken Tjekkiet i 1993 har Prag været i stand til at tiltrække en række internationale virksomheder, og har gennemgået en rivende udvikling inden for såvel industrien som turistbranchen. Alligevel er Prag og Tjekkiet stadig billige rejselande set med danske øjne. Liberec i Nordböhmen er ofte udgangspunkt for vores ture i Böhmen. Allerede i middelalderen var byen et naturligt stop på rejsen for de mange karavaner og handelsfolk, der krydsede området. Byen har ca. 130.000 indbyggere, og bybilledet er præget af et væld af skønne bygninger opført i klassiske stilformer fra det 18. århundrede. I byen finder man yderligere den ældste Zoo fra det tidligere Tjekkoslovakiet og en utrolig flot botanisk have.

Rejsen kan arrangeres med bus eller fly.

Højdepunkter
• Spændende byrundtur i Prag
• Folklore aften i Prag
• Det bøhmiske paradis - panoramatur
• Svævebanetur i Liberec
• Mulighed for vandretur i Böhmen

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse
Turen går forbi Berlin til overnatning i området omkring Dresden.

2. dag: Prag - Tjekkiets hovedstad
Turen fortsætter over grænsen ved Zinwald med ankomst til Prag. Eftermiddagen bruges til at besøge Borg området med Skt. Veits Katedralen, hvor kronjuvelerne bliver opbevaret samt et besøg i Guldmagergaden. Herefter køres til hotellet, hvor vi bor 2 nætter.

3. dag: Bytur i Prag og folkloreaften
Der køres med bussen til Karlsbroen, hvorfra vi fortsætter til fods ad ”Den Gamle Kongevej”. Undervejs ses bl.a. rådhuset med det Astronomiske Ur, Tynkirken hvor Tycho Brahe ligger begravet og Krudttårnet. Turen afsluttes på Václavské Námesti, den velkendte plads midt i byen. Her findes mange forskellige butikker, caféer, bladhuse og hoteller. Eftermiddagen er til fri rådighed. Om aftenen mulighed for traditionel tjekkisk folklore på lokal restaurant i byen. Her serveres en lækker tre-retters tjekkisk menu, dertil vin ad libitum.

4. dag: Böhmen og Liberec
Vi forlader Prag og kører mod Liberec. Undervejs stopper vi ved Jested bjerget og tager svævebanen til toppen, for at nyde den skønne udsigt over Liberec og omegn. Efter ankomst til hotellet, hvor vi bor 2 nætter, vil der være en bytur til fods. Byen byder bl.a. på Det Nordböhmske Museum med en samling af middelalderlige gobeliner og en skøn botanisk have.

5. dag: Det bøhmiske paradis
En smuk tur gennem skovklædte bakker, klippelandskaber, forbi borge og ruiner til udsigtspladsen ved borgen Hubra Skala. Herfra er der mulighed for en vandretur tilbage til Sedmihorky, hvor bussen venter. På hjemturen besøger vi et typisk böhmisk glasværk, hvor man ser produktionen og butikken, samt besøger et lille marked.

6. dag
Efter morgenmaden forlades Böhmen, og turen går retur til Danmark.

Hotel

Grandhotel Slaty Lev i Liberec er et klassisk og charmerende hotel, præget med krystal lysekroner og bygget i 1903. Hotellet har de senere år gennemgået en større renovering og skønt beliggende i byens parkområde. Her forefindes reception, restaurant, elevator, cafe, bar og casino. Alle værelser har bad, toilet, minibar, telefon og radio. I Prag findes forskellige hotelmuligheder. Vi kommer gerne med forslag.

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.