Skip to main content

Forførende Frankrig

- gastronomi og vin i 11 franske regioner
 

Vi oplever Frankrigs frodige mangfoldigheder, når vi på denne spændende rundrejse besøger ikke mindre end 11 af landets 22 regioner. Blandt mere berømte steder besøger vi Beaune i Bourgogne og Alsace. Rejsen fokuserer dog mest på at præsentere interessante oplevelser i mindre kendte franske regioner. F.eks. i Auvergne, Limousin, Midi-Pyrénées, Aquitaine og Poitou-Charentes, hvor vi møder forskelligheden i folkeliv, gastronomi, vin og kultur samt det utroligt varierende og fascinerende landskab, som Frankrig til enhver tid byder på.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Pilgrimsbyerne Lourdes og Rocamadour
• Sejltur på underjordisk flod
• Kongefamiliens vinslot i Cayx
• Vinoplevelser i Alsace, Bourgogne, St. Emilion og Medoc
• Col de Tourmalet i Pyrenæerne
• Storbystemning i Bordeaux
• Historiske oplevelser i Orleans, Beaune og Reims

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
 tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Udrejse
Efter opsamling kører bussen sydpå forbi Hamburg, Hannover og Kassel til Midttyskland, hvor vi overnatter.

2. dag: Vinregionerne Alsace og Bourgogne
Efter tidlig morgenmad fortsætter vi forbi Frankfurt til Frankrig. Vores første møde med det skønne land er en smuk rute langs Rhinen gennem Alsace, som producerer dejlige hvide vine. Vi holder frokostpause i en af de hyggelige byer og nyder frokosten sammen med de gode lokale vine. Hen under aften ankommer vi til området omkring Beaune i Bourgogne, hvor vi overnatter, omgivet af nogle af Frankrigs mest kendte og skattede vinmarker.

3. dag: Côte d’Or til Cahors
I vinbyen Beaune ser vi byens mest kendte bygning, Hotel Dieu, med de udsmykkede svalegange og de vældige tage dekoreret med farvestrålende mosaikmønstre. Hotel Dieu blev opført i 1400-tallet som et sted, hvor syge og fattige blev plejet. I dag rummer bygningen et museum, som vi har mulighed for at besøge, inden vi fortsætter mod syd gennem det gyldne vinland Côte d’Or til Cahors. Her i regionen Lot’s hovedby skal vi bo de næste tre nætter. Cahors ligger smukt og strategisk på en halvø dannet af floden Lot, med den befæstede bro Pont Valentré som gammel adgangsvej. Det er også i Cahors, at vores dronning ofte foretager sine indkøb på det ugentlige lokale marked, når kongefamilien opholder sig på deres vinslot i Cayx.

4. dag: Château de Cayx, underjordisk sejltur og Rocamadour
Vi begynder dagens udflugt med et besøg på Château de Cayx, kongefamiliens dejlige vingård i det franske. Hvis kongefamilien ikke opholder sig på slottet, kan vi komme tæt på og få en smagsprøve af Prins Henriks vinproduktion samt mulighed for at købe nogle af de berømte dråber. Vi fortsætter til de forhistoriske huler ved Les Eyzies-de-Tayac i Dordogne, inden vi tager hul på dagens mest forunderlige oplevelse, nemlig besøg i Gouffre de Padirac. I de underjordiske grotter får vi en enestående mulighed for at sejle ad en flod 103 meter under jorden. Vi spiser aftensmad i betagende Rocamadour, en af de hellige byer på pilgrimsruten til Santiago de Compostela. Beliggenheden er forunderlig. Nærmest klistret til klippevæggen er byen opdelt i tre ”etager.” Nederst finder vi butikker og beboelse. Det store kirkebyggeri med Den Sorte Madonna ligger i midten, og som kronen på værket knejser slottet og fæstningen, der beskytter valfartsbyen. Efter aftensmaden vender vi tilbage til vores hotel i Cahors.

5. dag: Albi, Toulouse-Lautrec og Cordes-sur-Ciel
Dagens udflugt går til Albi i departementet Tarn, der er kendt for sin røde katedral Sainte Cécile, et mesterværk i sydfransk gotik. Albi var også hjemby for maleren Toulouse-Lautrec, og ved siden af kirken er der mulighed for at besøge det fremragende museum med mange af malerens billeder. Efter frokost skal vi på tilbagevejen besøge Cordes-sur-Ciel, en befæstet by på toppen af et bjerg, som regnes blandt Frankrigs smukkest beliggende byer.

6. dag: I Pyrenæernes pilgrimsland
Vi forlader Cahors og fortsætter sydpå i det franske. Undervejs passerer vi den smukke storby Toulouse og når foden af Pyrenæerne, hvor pilgrimsbyen Lourdes ligger. Byen er en af den katolske kirkes største valfartssteder og modtager årligt over seks millioner pilgrimme fra hele verden. Vi skal se Massabielle grotten, hvor Bernadette i 1858 modtog åbenbaringer af Jomfru Maria, og kirkerne, der ligger i forbindelse med grotten. Smag eventuelt på det hellige og helbredende vand, inden vi indlogerer os for natten.

7. dag: Col du Tourmalet i Pyrenæerne og Bordeaux
Fra vores hotel ved Lourdes går turen op i Pyrenæerne til det af danske cykelentusiaster så kendte Col du Tourmalet i 2.114 meters højde. Malerisk tur op til toppen af Pyrenæerne, hvor vi ved nedkørslen passerer Campan, som er kendt for sine dukkefigurer. Vi forlader derefter Pyrenæerne og kører ned i lavlandet og regionen Aquitaine med kursen mod Bordeaux, hvor hotellet venter os for de næste to nætter.

8. dag: Bordeaux og St. Emilion
Bordeaux ligger smukt ved floden Garonne og er en af Frankrigs vigtigste vinhandelsbyer. I storbyen mikses hektisk storbyliv på bedste vis med afslappet fransk levevis. Inden frokost går vi en kort byrundtur, hvor vi blandt meget andet ser midtbyens majestætiske Hotel de Ville, Toldkammeret samt den imponerende katedral St-André og Havnefronten - begge udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO. Om eftermiddagen besøger vi St. Emilion – både byen og vinmarkerne i vinområdet.

9. dag: Medocs vinmarker og Orleans
Fra Bordeaux går vores rute op langs vestsiden af Gironde floden blandt nogle af verdens mest berømte vinmarker i Medoc vinområdet. Vi krydser Gironde på en smuk sejltur og fortsætter gennem Poitou Charentes og Centre regionen til overnatning ved byen Orleans, mest kendt for sin befrier under hundredeårskrigen, jomfrukrigeren Jeanne d’Arc, som endte sit liv på kætterbålet i Rouen.

10. dag: Reims og Ardennnerne
Færden fører os nu via Ile-de-France regionen uden om Paris til kongekroningsbyen Reims i Champagne Ardennes regionen. Her fik Jeanne d’Arc kong Charles VII kronet. Vi holder frokostpause ved den imponerende katedral med Marc Chagall’s vidunderlige mosaikruder. Herefter går turen via de belgiske Ardennerbjerge til vores overnatningshotel nær Køln.

11. dag: Hjemrejse
Mætte af indtryk tager vi fat på rejsens sidste etape, der bringer os gennem Tyskland. Sidst på eftermiddagen når vi den danske grænse med bevidstheden om, at have ”erobret” nogle meget usædvanlige og betagende regioner i Frankrig.

Hotel

Vi benytter udelukkende hoteller af god standard, hvor alle værelser har bad og toilet.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.