Skip to main content

Vestjylland

- fra Hvide Sande til Hanstholm
 

Vores udgangspunkt på denne rejse er Struer, som ligger smukt ved Limfjorden. Det bakkede landskab, fjorden med det stille vand, den friske luft, seværdigheder og kulturoplevelser er inden for rækkevidde. Rejsen foregår i det rolige tempo, som er så karakteristisk for egnen.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Nanna og Jeppe Aakjærs hjem i Jenle
• Abelines Gård i Hvide Sande
• Smukt beliggende Ringkøbing ved fjorden
• Limfjordsøen Fur - i bus eller på cykel
• Nordeuropas største blomsterpark - Jesperhus
• Dejlige hoteller ved Limfjorden
• Kaj Munks Præstegård
• Thyboron og Vorupøre, hyggelige kystbyer
• Hanstholm med enestående museumsbunker
• Fur Bryghus

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

1. dag: Afrejse
Afhængig af hvorfra i landet der er afrejse, vil det allerede første dag være muligt at nå en eller flere af rejsens udflugter / besøg.

2. & 3. dag: Udflugtsprogram

4. dag: Hjemrejse
Der tages afsked med vort hotel og på vej mod vores hjemby indlægges et eller flere besøg.

Forslag til besøg og udflugter

Abelines Gård i Hvide Sande

En af de bedst bevarede klitgårde på den jyske vestkyst. Den gamle strandfogedgård fortæller om mennesker og livsformer på Holmsland Klit. I stuerne står møbler og billeder, som dengang Abeline levede på gården. Det føles næsten som om hun lige har forladt telefonen for at gå ud og malke.

Kaj Munks Præstegård og Ringkøbing
Turen går til Kaj Munks Præstegård i Vedersø. Under besættelsen gik han skarpt imod regeringens samarbejdspolitik. Den 4. januar 1944 blev han afhentet af tyskerne, og likvideret i Hørbylunde bakker ved Silkeborg. Det bevaringsværdige præstegårdsanlæg blev åbnet for besøg i 2011. Videre til Ringkøbing, som er blandt de ældste og bedst bevarede købstæder i Danmark, smukt beliggende ved fjorden. Med sine velbevarede huse og brostensbelagte gader har byen en charme og skønhed, som mange misunder den.

Strandingsmuseum St. George i Ulfborg
Havet ud for den jyske vestkyst har altid været et befærdet og yderst farligt farvand - et hav og en kyststrækning, der gennem hundredvis af år har kostet store menneskelige og økonomiske tragedier i form af skibsforlis og strandinger. Her fandt verdens største søslag - Jyllandsslaget – sted under 1. verdenskrig med tab af næsten 10.000 menneskeliv på en enkelt dag. Her skete den største strandingskatastrofe nogensinde - forliset af de engelske linjeskibe St. George og Defence med tab af mere end 1300 menneskeliv. Strandingsmuseum St. George giver et blik ind i denne historie. Mulighed for guidet rundvisning.

Jenle
Du møder ikke Nanna og Jeppe Aakjær – men næsten. Jenle er et af Nordens bedst bevarede kunstnerhjem. Næsten alt står, som da Jeppe Aakjær døde den 22. april 1930. Interiøret på Jenle er for hovedpartens vedkommende fremstillet og udsmykket af Nanna Aakjær, som var uddannet billedskærer. Begge kunstnere har bidraget til, at Jenle er et utroligt spændende sted at besøge. Mulighed for rundvisning.

Fur - i bus eller på cykel
Vi tager den 10 min. færgetur til Fur. Turen rundt på øen er ca. 20 km med ophold undervejs ved bl.a. Langstedhuller, Bette Jenses Hyw og Gammel Havn. Vi oplever naturen og det levende øsamfund. Den medbragte frokost spiser vi i det grønne eller vi besøger Fur Bryghus, som har til huse i en gammel molerfabrik. Her er det muligt at få en rundvisning med smagsprøver og frokost.

Jesperhus Blomsterpark
Parken er med sine otte hektar Nordeuropas største. Tusindvis af blomster, stauder, kaktusser og sukkulenter sætter deres præg på parken. Det smukke farvespil nydes i de forskellige haver som H.C. Andersens eventyrhave, sansealléen, den orientalske have samt inspirationshaven. Ud over blomsterparken er der en zoologisk afdeling med tropiske dyr og flere spisesteder mm.

Vorupør og Hanstholm
Vi kører til Thyborøn, hvor vi skal se Sneglehuset, som en enkelt mand gennem et helt liv har dekoreret med millioner af snegle og skaller. Vi sejler til Agger og fortsætter til Vorupør, en kystby og et fiskerleje med knap 600 indbyggere. Der er stadig erhvervsfiskeri med kystbåde fra åben strand, som trækkes op på landingspladsen med spil. Området kendes også for sine høje klitter, hvoraf havet hvert eneste år spiser mere og mere. Videre langs kysten til Hanstholm til Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig, en enestående museumsbunker, der under krigen rummede en af de 4 store 38 cm kanoner. Tid til en rundtur i det helt unikke frilandsmuseum omkring de store bunkeranlæg. Rundturen kan ske med det gamle ammunitionstog.

Hotel

Struer Grand Hotel blev opført af Konsul Schou i 1895. I dag står hotellet nænsomt restaureret med respekt for den gamle stil. Hotellet ligger centralt placeret ved gågaden. Elevator. Alle værelser er med bad og toilet, TV, telefon.
www.struergrandhotel.dk

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.