Skip to main content

Sønderjylland - danske og tyske fristelser

4 dages busrejse inkl. udflugter, entrér og måltider.

Sønderjylland har meget at byde på. Historiske bygninger, enestående natur og en særegen kultur -den sønderjyske. Marsklandet, historiske mindesmærker, naturen og bylivet giver mange indtryk på turen rundt i det sønderjyske. På den tyske side er der også mange seværdigheder med tilknytning til det dansk/tyske forhold.

Højdepunkter:
✓ Tirpitz
✓ Vestkystens skjulte fortællinger
✓ Sønderjysk kagebord
✓ Schloss Glüksborg
✓ Gråsten Slotshave
✓ Smukt beliggende hotel
✓ Ribe og Højer Sluser
 
Dagsprogram:
1. dag: Afrejse og Tirpitz
2. dag: Schloss Gluksborg, Gråsten Slotshave og Sønderjysk kaffebord
3. dag: Ribe og Højer Sluser
4. dag: Christiansfeld, Skamlingsbanken, og hjemrejse.
Hurtigsøgning

Busopsamling

Kl. 07.00   Skagen, Meny, Doggerbanke 2
Kl. 07.15   Skagen, Ankermedet Dagcenter, Skagavej 132
Kl. 07.25   Skagen, Frederikshavnsvej ved banen
Kl. 07.40   Hulsig ved Kirken
Kl. 07.45   Ålbæk, Elvervej lidt syd for Ålbæk
Kl. 08.15   Sunset Hjørring, ved motorvejen
Kl. 08.45   Ålborg, Afk. 26, Ålborg Øst pendlerparkering (Th. Sauers Vej)
Kl. 09.30   Randers, Ny/stor pendlerparkeringsplads, afk. 40 Randers C
Kl. 09.45   Århus, Samkørselsplads Søften/Lisbjerg, Afk. 46
Kl. 10.00   Skanderborg Station
Kl. 10.30   Horsens, Lund, Q8 Vrøndingvej 1
Kl. 10.45   Vejle, Afkørsel 60 ved Solkilde Alle  (Bilka parkering længst væk).
Kl. 11.15   Kolding/Bramdrupdam, Samkørselspladsen v/ afk. 63 Kokholm.
 
Tidspunkter er vejledende. Se gældende opsamlingstidspunkt på dit tilsendte rejsebevis.

Dagsprogram

 • 1. dag: Afrejse og Tirpitz

  Efter endt opsamling kører vi mod Jyllands vestkyst og Tirpitz.

  Gør klar til at opdage den skjulte vestkyst i Tirpitz! Under overfladen gemmer den danske vestkyst på et væld af gribende historier. Men du ser dem ikke med det blotte øje. Kom med under sandet i Tirpitz og opdag alle vestkystens skjulte fortællinger om forliste skibe, farlige smuglere og forbudt kærlighed. Mærk adrenalinen pumpe i en dramatisk redningsaktion på det voldsomme Vesterhav, opdag fortiden fanget i imponerende ravklumper eller bliv rørt af historien om den forbudte kærlighed mellem en tysk soldat og en dansk pige under Anden Verdenskrig.

  Alt sammen i en spektakulær bygning dybt under sandet skabt af det danske arkitektfirma BIG. Så slå alle sanser til, tænd for nysgerrigheden og få oplevelsen af livet langs Vestkysten helt ind under huden.

  Sidst på eftermiddagen kører vi langs Vestkysten mod vores hotel Benniksgaarden, som ligger smukt placeret med udsigt over Flensborg Fjord. Middag på hotellet.

 • 2. dag: Schloss Gluksborg, Gråsten Slotshave og Sønderjysk kaffebord

  Schloss Glüksborg er et af de mest betydningsfulde residensslotte i hele Nordtyskland og har haft stor betydning ikke kun for historien af det danske monarki, men også for mange andre monarkier i Europa. En del af DR´s dokumentar-serie "En Kongelig Familie" er optaget her.

  Hvor det nuværende Gråsten Slot står, blev midt i 1500-tallet bygget et mindre jagtslot, som efter flere ombygninger nedbrændte næsten totalt. Derefter stod det nuværende slot færdig i 1759 - opført i tidens dominerende rokokostil.

  Gråsten Slotshave er med et væld af farver, dufte og vidunderlig stemning måske en af Danmarks smukkeste og måske mest harmoniske haveanlæg. Vi oplever også den smukt genetablerede kongelige køkkenhave - en proces, som blev flot beskrevet på TV 3. Forudsat at den kongelige familie ikke er på slottet, vil vi også besøge Slotskirken.

  Det er måske en ide at springe frokosten over for besøget i Gråsten slutter på ”Den Gamle Kro” med Sønderjysk Kaffebord (15 slags kager og kaffe).

 • 3. dag: Ribe og Højer Sluser

  Ribe ligger i marskområdet og har bevaret sit gamle bymiljø med snævre, krogede gader, såkaldte slipper, og mange gamle huse, en del af bindingsværk, da byen har været forskånet for bybrande siden 1580. Talrige bygninger er fredet.

  De bedst kendte bygninger er domkirken, der ligger som et majestætisk vartegn midt i den gamle by, samt Hotel Dagmar fra 1581, der har murrester fra en senmiddelalderlig bygning. Byens særlige atmosfære opleves let til fods rundt i byen.

  Vi kører herefter til Højer Sluse et interessant anlæg, hvor der fra diget er en fantastik udsigt over Vadehavet og marsken.

 • 4. dag: Christiansfeld, Skamlingsbanken, og hjemrejse

  Vi pakker til hjemrejsen og kører til Christiansfeld, der er et arkitektonisk klenodie.

  Her oplever vi Brødremenighedens smukke traditioner med kirken og Gudsageren. Mulighed for indkøb af honningkager og besøg i Genforenings- og Grænsemuseet, hvor historien fra 1864 til genforeningen i 1920 bliver vist.

  Skamlingsbanken, Sønderjyllands højeste punkt med sine 113 meter over havet. Randområdet ved Hejlsminde, er et naturskønt udflugtsmål og historisk mindested. Da Danmark i 1864 tabte krigen mod Tyskland, blev Skamlingsbanken, som nu lå lige nord for den nye grænse, til et mindested. Granitstøtten, der året før var rejst på Højskamling til minde om danskhedens forkæmpere, men bortsprængt af preusserne under krigen, blev i 1866 genrejst. Huset Aalykke blev i marts 2017 tildelt en plakette fra Historiske Huse, hvor der står ”Bevaringsværdig – Danmarks kulturarv” og det bliver der også mulighed for at se udefra.

  Fyldt med indtryk og oplevelser sætter vi kursen mod Skagen og først på aftenen er vi tilbage i Skagen.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
19/8BusSønderjylland - danske og tyske fristelserMere end 84.995,-Bestil

Hotel

Destinationshotel

Benniksgaard Hotel
Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Tæt på hotellet ligger Gendarmstien og den hyggelige cykelrute Østersøruten, hvor d...
Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.