Skip to main content

Ligurien – Den italienske Riviera, 9 dage

”Blomster Rivieraen” og San Bartolomeo al Mare er med baglandets maleriske bjerge og olivenlunde vores smukke udgangspunkt for mange spændende oplevelser. En ferie, hvor den italienske natur og kultur, det milde klima og de behagelige aftener vil sikre en afslappet stemning. På denne rejse har vi valgt at bo på Hotel Mayola, som er centralt beliggende midt på strandpromenaden med Middelhavets ”rolige” vand som romantisk baggrund.

Højdepunkter
✓ ”Riviera dei Fiori” Blomsterkyste- Den italienske Rivieran
✓ Fyrstendømmet Monaco
✓ De Liguriske Alper
✓ Middelalderbyen Cervo
✓ Genova
✓ Italiensk marked
✓ Panoramatur gennem Schweiz
✓ Den gamle olivenolie mølle i Borgomaro
✓ San Remo - Italiens Monte Carlo

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse mod syd
Efter opsamling går turen via Hamburg, Hannover, Kassel til Fulda området, hvor middag og overnatning venter.

2. dag: Liechtenstein og Schweiz
Vi får et godt tysk morgenmåltid og fortsætter sydpå gennem Sydtyskland, Østrig, forbi Bregenz og Bodensøen til det smukke Schweiz. Efter en pause i Liechtensteins hyggelige hovedstad, Vaduz, fortsætter vi gennem Schweiz, over San Bernardino passet, gennem den syv km lange tunnel, når vi sydsiden af Alperne. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Lugano / Milano, hvor vi overnatter.

3. dag: Genova og Ligurien
Tidlig morgenmad og vi fortsætter nu gennem Italien, forbi Milano og videre til Genova, der er én af Italiens mest betydningsfulde havnebyer. Det var herfra Christoffer Columbus sejlede ud på sin store opdagelsesrejse i 1492, da han fandt søvejen til Amerika. Hele det store havneområde er meget smukt restaureret. Efter en rundvisning til nogle af byens mange seværdigheder, kører vi langs med Middelhavskysten til vores hotel i San Bartolomeo al Mare. Her bor vi 5 nætter.

4. dag: Middelalderbyen Cervo
Dagen står i afslapningens tegn. Der er flere muligheder som indkøb på det lokale marked, vandreture eller en tur på stranden. Om eftermiddagen besøger vi den lille antikke bjerglandsby Cervo, som vi kan se fra strandpromenaden. Der bliver mulighed for at nyde en forfriskning på en hyggelig bar med en dejlig terrasse og udsigt over Middelhavet. (Ca. 1,7 km til fods)

5. dag: Monaco og Monte Carlo 
I dag skal vi besøge det lille, fantastiske fyrstendømme Monaco. Vi besøger slottet og overværer vagtskiftet, går tur i den gamle romantiske bydel samt i den smukke park. Der bliver tid på egen hånd til frokost og indkøb og til at nyde byen. Vi kører
naturligvis med bussen ad den berømte ”Formel 1-rute”. For de modige bliver der mulighed for at prøve lykken på rouletten i Casino Monte Carlo.

6. dag: Middelalder og vinsmagning 
Efter morgenmaden venter en flot tur i De Liguriske Alper, hvor vi besøger den gamle middelalderby Pieve de Teco. Herefter besøger vi den gamle olivenolie mølle i landsbyen Borgomaro, hvor vi spiser frokost og smager den lokale vin. En rigtig flot oplevelse for både øjet og ganen.


 
7. dag: San Remo - Italiens Monte Carlo
San Remo stammer oprindeligt fra en gammel fiskeby og er ikke kun kendt som blomsterbyen men også for at være målby for det prestigefyldte cykelløb Milan-Sanremo, og den årlige Sanremo Musikfestival. Specielt i den gamle bydel La Pigna, venter oplevelserne i de stejle gader med overdækkede passager og små torvepladser.


 
8. dag: Afrejse fra Italien 
I dag går turen atter nordpå. Efter tidlig morgenmad kører vi langs Middelhavet mod Genova, Milano, Skt. Godthardt-passet og Basel til overnatningshotellet i Tyskland.
 
9. dag: Hjemrejse
På rejsens sidste dag fortsætter vi via Kassel, Hannover, Hamburg og først på aftenen er vi tilbage i Danmark efter en oplevelsesrig ferie.

Entreer på udflugter
Fyrstens palads i Monaco     € 10,-
Vin og frokost på oliemøllen    € 25,-

Hotel

Hotel Mayola 3* ligger smukt lige ned til vandet, med gode muligheder for at bade. Hotellet har swimmingpool, terrasse og snackbar. Forplejning morgen og aften er typisk italiensk. Enkelt indrettede værelser alle med TV, føntørrer, telefon, pengeboks, bad og toilet. Balkon mod tillæg. Elevator til alle etager.

Hotel Mayola 3*
Via Corsica 20
18016 San Bartolomeo Al Mare IM
Tel: +39 0183 400739
http://hotelmayola.it/

Opsamling

07:00 Langeskov, OK Tanken på Centervej
07:15 Odense, Ørbækvej 100
08:00 Fredericia, Banegården, Jernbanegade - GRATIS langtidsparkering
08:30 Kolding, Bramdrupdam, Samkørselspladsen v/afk. 63 - Kokholm
09:00 Hammelev (Haderslev) afk. 68 v/ OK
09:20 Åbenrå, afk. 70. Samkørselspl. v/ Cirkel K
09:45 Padborg, Lejrvejen v/ OK
10:30 Otto Duborg - GRATIS langtidsparkering

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.