Skip to main content

Franken

- tyske fristelser
 

Det eventyrligt smukke bjerglandskab nord for Bayern opfattes af mange som indbegrebet af Tyskland. Området byder på ikke mindre end ni naturparker, men ud over det har Franken også en fantastisk historie, som vi får indblik i på spændende udflugter til områdets byer. I folkevandringstiden var Franken hjemsted for de frankiske stammer, som erobrede Gallien og dermed navngav Frankrig. Konger som Clodevig og Karl den Store var frankere! Området er i dag et skønt vinområde med specielt de gode hvidvine på bocksbeutel-flasker. Det frankiske køkken kan friste enhver madelsker, og kulturkendere kan se frem til at opleve fantastiske byer og bygninger, som er under beskyttelse af UNESCOs Verdenskulturarv. Vi besøger bl.a. Würzburg, smukt omgivet af vinmarker og med arkitektoniske mesterværker fra forskellige perioder. Kunst, kultur og Frankenvin præger Würzburg, som emmer af livsglad atmosfære.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Bamberg - Tysklands ældste kongesæde
• Det gamle bispesæde Würzburg
• Byen Rothenburg ob der Tauber
• ”Romantische Strasse” - Tyskland mest populære turistrute
• Den verdensberømte Frankenvin

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Udrejse
Vi kører med passende pauser via Hamburg, Hannover og Kassel til hotellet, hvor middagen venter.

2. dag: Würzburg
Vi kører til Würzburg og lægger ud med en byrundtur til fods. Byen er et gammelt bispesæde, hvor biskopperne residerede i det flotte barokslot ”Residenz”. Slottet blev hårdt ramt af bomber i 1945, men er i dag genopbygget. Bygningsværket med tilhørende park er fantastisk at opleve. Vi besøger den gamle bydel, markedet med Marienkapelle og den gamle bro, ”Alte Mainbrücke”. Mulighed for at nyde en god frokost og den berømte Frankenvin på en af byens hyggelige vinstuer. Inden vi forlader byen, skal vi op til den højt beliggende fæstning, Marienberg. Pragtfuld udsigt!

3. dag: Kongesædet Bamberg og Frankenvin
Dagens udflugt går til Bamberg, Tysklands ældste kongesæde og domkirkeby. Byen har et enestående historisk bybillede, opstået gennem mere end 1000 år. Den er opført på syv bakker, og på en af dem knejser Kaiser-domkirken med sine fire tårne. Den er byens hjerte! Bambergs romantiske ”Altstadt” summer af liv. Det gamle rådhus på en ø i floden Regnitz, ”Lille Venedig” og slotsanlægget Neue Residenz med den barokke rosenhave er andre seværdigheder på vores rundtur i denne smukke by, som er berømt for øl, antikviteter, blomster, gartnerier og brød. To af byens bryggerier sælger det verdensberømte øl, ”Bamberger Rauchbier”, og ølsnaps - også værd at smage! Vi kører forbi vinmarker og besøger en vinbonde, der byder på smagsprøver på vej tilbage til hotellet.

4. dag: Rothenburg og ”Romantische Straße”
Vi tager en køretur på ”Romantische Straße“ fra Würzburg, som danner indgang til denne kendte og populære turistrute i Tyskland. Vi følger de mindre veje gennem ”Taubertal” til middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber, som har bevaret sit historiske præg næsten uændret i århundreder. Tid på egen hånd til at opleve den hyggelige by og den flotte udsigt over Taubertal, som kan nydes fra borghaven anlagt, hvor borgen Reichsburg tidligere lå. Muren omslutter med sine forsvarsgange og mægtige bastioner kostbarheder fra forgangne tider. Bastionen ”Spitalbastei“ er imponerende. Skt.-Jakobs-Kirken kan foruden de pragtfulde tårne fremvise tre altre af den berømte træskærer Tilman Riemenschneider.

5. dag: Hjemrejse
Vi tager afsked med hotellet og kører til den danske grænse. En dejlig kultur- og vinrejse er snart slut.

Hotel

Hotel Storch ligger ved markedspladsen i Schlüsselfeld og består af to huse tæt på hinanden. Hotellet har restaurant og elevator. Husene er ny renoveret i 2009 og 2011. Der er trådløst internet adgang. Værelserne er lyst indrettet med TV, telefon og minibar samt badeværelse med douche/bad og toilet og føntørrer. Hotellet har også solarium, spa og sauna samt lille fitnessrum, der frit kan benyttes.
www.hotel-storch.de

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.