Skip to main content

Alrø - en ø i Horsens Fjord

Alrø er en ø i Horsens Fjord. Den er 7 km lang og 5 km bred og højeste punkt er 14 m over havets overflade. Øen har været beboet siden stenalderen og i strandkanten i øens sydlige ende, kan man stadig være heldig at finde gamle stenalderredskaber.

Efter opsamling kører vi mod den lille ø, Alrø, beliggende i Horsens Fjord. Alrø er udpeget som EF-habitatområde og EF-fuglebeskyttelses-område. Det betyder, at planter, dyr og naturtyper i stort omfang er beskyttede.

Vi kører over dæmningen til Alrø og kører en Ø-rundtur, hvor vi bl.a. ser Alrø Kirke og kan besøge øens kunsthåndværkeres butik, ”Æsken”, som præsenterer et bredt udsnit af kunsthåndværk og brugskunst, hovedsageligt skabt af den lokale befolkning eller gårdbutikken, ”Lidt fra hånden”, hvor hylderne bugner med alt godt fra hånden, som strik og filtede ting.
Overalt er der en storslået udsigt over havet, Alrø Sund og Horsens Fjord.

Til frokost skal vi have Café Alrøs landskendte tartelet med høns i asparges. En oplevelse i sig selv.  Efter god tid til frokost og se de sidste ting på øen, går turen tilbage til fastlandet og vores hjemby.

Højdepunkter
• Café Alrøs landskendte tartelet
• Alrø kirke

Evt. tilkøb (ca. priser)
Rundstykker og kaffe  kr. 25,- pr. person
Eftermiddagskaffe og kage på Café Alrø kr. 65,- pr. person
Yderligere bustimer kr. 850,-

Forslag til tidsplan (6,5 time)
09.30 Opsamling
11:00 Ankomst til Alrø og rundtur
12:00 Frokost på Café Alrø
13:00 Tid til at se de sidste seværdigheder
14.30 Hjemrejse
16.00 Hjemkomst

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.