Skip to main content

Rom

- antik og mondæn hovedstad
 

Alle veje fører til Rom, siger et gammelt ordsprog. Men i Rom er der mange veje at følge: Til Vatikanets kunstskatte, til byens syv høje, hvor antikkens rester stadig imponerer, til Trevifontænen, til Den spanske Trappe og til byens sprudlende og nutidige virvar, hvor stemning og frydefuldt liv fascinerer ikke mindst turister fra Norden.

Rejsen arrangeres med fly.

Højdepunkter
• Colosseum - gladiatorernes kampplads
• Forum Romanum - antikkens demokrati
• Peterskirken – verdenskunst
• Pompeji - forstenet stemning fra antikken
• Vatikanet og det Sixtinske Kapel

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Ankomst Rom
Afrejse fra Billund eller København med fly til Rom. Efter ankomst til Rom er der transfer til vores hotel, hvor vi skal bo de næste fem nætter.

2. dag: Det antikke og barokke Rom
Under opholdet i Rom tilbyder vi to halvdagsudflugter med dansktalende lokalguide. Byrundturene foregår til fods. Vi mærker historiens vingesus i det antikke Rom, når vi slentrer gennem unikke Colosseum, hvor 70.000 romere ad gangen var tilskuere til drabelige gladiatorkampe, dengang i oldtiden! Forum Romanum var romerrigets økonomiske, religiøse og politiske centrum med bygninger fra forskellige perioder. På Piazza Venezia finder vi det prægtige nationale monument, Vittorio Emanuele II, udført i hvidt marmor. Monumentet ligger på Roms mest befærdede plads, hvor det lokale færdselspoliti dirigerer trafikken med fagter og tegn. Efter frokost tid på egen hånd eller mulighed for at følge rejselederen til Den spanske Trappe og til verdens nok mest kendte springvand, Trevi-Fontænen. Det antikke tempel Panteon, hvis kuppel er 43 m højt og 43 m i diameter, er en af Roms bedst bevarede bygninger. På Piazza Navona bliver man betaget af den helt specielle atmosfære, det smukke springvand, statuerne, de fantastiske facader og kunstnerne, som udbyder deres værker. Restauranter ligger side om side i solskinnet, hvor en cappuccino kan nydes.

3. dag: Peterskirken og Vatikanet
Endnu en dag med unikke romerske oplevelser på programmet. I Vatikanet er Peterskirken dagens første mål. Peterspladsen er indrammet af Berninis flotte kolonnader, og herfra kigger vi op på den fantastiske Peterskirke. Vi får en rundvisning i kirken med dansktalende lokalguide og ser den fantastiske samling af mosaikker og stenskulpturer. Om eftermiddagen anbefaler vi et besøg i Vatikanmuseerne. Her findes uvurderlige kunstskatte, som paver har samlet i hundredvis af år. Gå på den berømte Spiraltrappe og nyd den ophøjede ro i det Sixtinske kapel.

4. dag: Pompeji
Dagen byder på heldagsudflugt til Pompeji. Rundvisning med dansktalende lokal guide i det arkæologiske område, som blev begravet i glødende aske og sten under Vesuvs udbrud i år 79 efter Kristus. Et imponerende syn møder os, og vi får et øjebliksbillede af det daglige liv i en antik romersk by samt et indblik i den overdådighed, der prægede den tids offentlige bygninger og pragtfulde private boliger. Vi er tilbage i Rom først på aftenen.

5. dag: Oplevelser i Rom
Morgenmad på hotellet. Dagen er til oplevelser på egen hånd i Rom. Rejselederen er behjælpelig med forslag til udflugter og besøg.

6. dag: Hjemrejse
Morgenmad på hotellet. Transfer til lufthavnen og retur til Billund/ København.

Hotel

Hotel Madison 3* ligger centralt ved Termini stationen. Hotellet har bibeholdt den autentiske stil fra 1900 tallet og har elevator, morgenmadsrestaurant samt pæne værelser med bad og toilet, tv, minibar, aircondition og safe.

Hotel Edera 3* er et moderne hotel beliggende kun 5 min gang fra Colosseum og tæt på parken Colle Oppio  med de berømte ruiner Domus Aurea. Hotellet har en dejlig terrasse med en fantastisk udsigt over byen. Alle værelser har bad og toilet, TV, minibar, hårtørrer, safe og aircondition. Elevator og morgenmadsrestaurant.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.