Skip to main content

Mosel & Rhinen - flodkrydstogt

Smukt krydstogt på 4* skib

Mosel og Rhinen danner rammen om det skønne krydstogt – hvor naturen og omgivelserne er som taget ud af et maleri. Floderne bugter sig igennem omgivelserne, hvor grønne vinmarker, idylliske små byer, middelalderborge og store skove er en ægte fryd at se på.

Kombinationen af skiftende natur og kulturelle oplevelser, opleves ikke bedre. Skibet glider stille fra den ene charmerende vinby til den anden – vinsmagning er selvfølgelig en del af rejsen. Stemningen, borgene på bjergtoppene, byerne med bindingsværkshuse, små hyggelige gader og selve skibets rolige fremfærd, er svær at beskrive tilpas idyllisk. Turen skal opleves, ses og mærkes på egen krop!

PANTER REJSER ANBEFALER
• Besøg Drosselgasse
• Oplev Trier – Tysklands ældste by
• Tilkøb drikkevarepakke på skibet ”All inclusive”

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag:  Afrejse mod Koblenz
Efter opsamling køres sydover, forbi Hamburg mod Koblenz/Alken. Her venter skibet M/S Leonora på dig, og vil de næste 8 dage, roligt bringe dig ad de smukke strækninger på Mosel og Rhinen. Floden danner rammen om det skønneste krydstogt – hvor naturen og omgivelserne er, som taget ud af et maleri. Floden bugter sig igennem omgivelserne, hvor grønne vinmarker, idylliske små byer, middelalderborge og store skove er en ægte fryd for øjet. Vel ankommet serveres velkomstdrinks, inden middagen venter i restauranten.

2. dag: Koblenz – Zell – Traben Trarbach
Efter et dejligt morgenmåltid, kan den smukke sejltur til Zell nydes fra soldækket. Turen går gennem fem sluser, inden vi når byen der er kendt for sin hvidvin ”Schwarze Katz”. Frokosten nyder du ombord, herefter vil rejselederen vise dig den hyggelige og smukke by. Hen på eftermiddagen er der mulighed for vinsmagning med rundvisning i den over 100 år gamle vinkælder hos Weingut Axel Emert. Tilbage på skibet venter der dig en lækker 3-retters middag, mens vi roligt sejler videre mod Traben Trarbach.

3. dag: Traben Trarbach – Mehring (Trier)
Skibet lægger fra kaj tidligt om morgenen med kurs mod Tysklands ældste by, Trier. Tidligt på eftermiddagen lægger vi til i den lille by, Mehring. Her venter vores bus, som kører dig til Trier. Klar til at indtage den fantastiske by, der blev grundlagt af den romerske kejser, Julius Cæsar. Han gav byen navnet Augusta Treverorum, og byen blev regionshovedstad for den galliske del af Romerriget. Trier oser af kultur og tysk-romersk historie, der går helt tilbage til år 100 efter Kristi fødsel. Igen i aften er der middag i skibets restaurant, og efterfølgende er der livemusik i loungen. Skibet bliver liggende i Mehring natten over.

4. dag: Mehring – Bernkastel-Kues
Morgenbuffeten nydes, mens skibet roligt sejler fra Mehring. M/S Leonora sejler nu med strømmen til ”Mosels Perle”, Bernkastel-Kues. En utroligt charmerende by, hvis bygninger kan dateres tilbage til den sene middelalder. Fra den gamle markedsplads går små gader og stræder med bedårende huse, fortovscaféer og butikker. Ja, Bernkastel-Kues er en sand eventyr by. Rejselederen tager dig med på en gåtur i de smalle gader, så du kan indsnuse byens charme.

5. dag: Bernkastel-Kues – Cochem
I dag fortsætter skibet sin færd. Vi skal igennem fire sluser, for at blive sænket ned i niveau med Rhinen, men inden vi når så langt, lægges der til i Cochem. Cochem er smukt beliggende ved flodbredden - nedenfor borgen Reichsburg Cochem, der stolt knejser over byen. Der er frokost ombord på skibet, og herefter tid til at se nærmere på byen.

6. dag: Cochem – Rüdesheim
I dag forlader du smukke Mosel for at sejle ind på den del af Rhinen, der er bedst kendt som ”Den romantiske Rhinen”, og som for et par år siden blev sat på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Vi runder ”Deutches Eck”, hvor en ridende Kejser Wilhelm den 1. troner over sammensmeltningen af de to floder ved Koblenz. Nyd den flotte udsigt fra soldækket eller slap af med en god bog i en af skibets loungebarer. Undervejs mod Rüdesheim passerer vi den berømte Loreley klippe. Ifølge myten var Loreley en troldkvinde, der bedårede søfolkene og afledte deres opmærksomhed, så de forliste på de farlige klipper. Efter middagen vil rejselederen tage dig på en tur i Drosselgasse, gaden der sprudler af musik og dans.

7. dag: Rüdesheim – Koblenz
Skibet lægger roligt fra kaj i Rüdesheim, mens dunyder morgenbuffeten. Gense Loreley klippen og de fantastiske borge på vejen tilbage til Koblenz. Efter ankomsten til Koblenz er resten af dagen på egen hånd i byen eller sammen med vores rejseleder. Til aften venter en dejlig afskedsmiddag ombord med underholdning, sang og musik.

8. dag: Hjemrejse
Et uforglemmeligt flodkrydstogt på Mosel og Rhinen er ved vejs ende, og efter morgenmaden pakkes bussen, og med bagagen fyldt af indtryk, vender vi retur til vores hjembyer.

NB! Forbehold for ændringer i rejseplanen
Pga. ændringer i vandstanden på Rhinen og Mosel kan sejlturen helt eller delvis erstattes af buskørsel og indkvartering på hotel.

DIVERSE
I Tyskland benyttes Euro.

Entreer på udflugter
Vinsmagning ca. EUR 12,-

Evt. (ca.) tillæg
Kahyt på midterdæk, pr. person 700,-
Kahyt på øvre dæk, pr. person 1.300,-
Enkeltkahyt på hoveddæk 2.995,-
Enkeltkahyt på midterdæk 4.550,-
Drikkevarepakke* 900,-
*All-inclusive drikkevarepakke imellem 11:00 og 23:00. Inkluderer skibets vin, øl og vand. Kan ikke købes ombord.

Kort

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.