Skip to main content

Nordkap - Lofoten 2024

Nordkap-Lofoten-Norge-Panter-Rejser
Nordkap Lofoten Bær Norge Panter Rejser
Nordkap Lofoten Helsinki Panter Rejser
Nordkap Lofoten Norge midnatssol Panter Rejser
Nordkap Lofoten Norge hurtigruten trollfjorden Panter Rejser
Nordkap Lofoten Norge fjelde Panter Rejser
Nordkap Lofoten Norge skilt Panter Rejser
Nordkap Lofoten Norge Tørfisk Panter Rejser
Nordkap Lofoten Norge Tromsø Panter Rejser
Nordkap Lofoten Norge Rensdyr Panter Rejser

To nætter både på Nordkap og Lofoten - nat i Tromsø

Nordkap med midnatssolen er enhver turists inderste drøm. Læg dertil de smukkeste natur-oplevelser blandt Finlands søer og i Norges skønne fjelde.

Få et indblik i samernes kultur, byrundture i to nordiske hovedstæder, en ubeskrivelig smuk sejlads gennem Trollfjorden fra Lofoten er den perfekte formel for en enestående nordisk rundrejse til ”Europas Tag” og kan ikke tænkes bedre og mere uforglemmelig!

Panter Rejser tilbyder den bedste Nordkaprejse med udvidet mulighed for at opleve midnatssolen. Vi har valgt de smukkeste og mest spændende ruter til Nordkap og sydpå igen. Fra Stockholm sejler du til Helsinki, hvorfra det i bus går gennem Finlands smukke sølandskab. Hjemturen foregår gennem Norges betagende natur, hvor du bl.a. oplever Tromsø med vartegnet Iskatedralen, de smukke landskaber ved Gudbrandsdalen, Jotunheimen og Sognefjorden og får mulighed for at spadsere i mondæne og maleriske Bergen.

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Enestående besøg ved Nordkapklippen på udkig efter midnatssolen
✓ Middagsbuffet i Nordkaphallen
✓ Nordkapdiplom, specielt designet til Panter Rejsers gæster
✓ Oplevelsesrig sejlads gennem Trollfjorden

Program dag for dag
1. dag - Danmark - Linköping
2. dag - Stockholm og skærgården
3. dag - Helsinki til Jyväskylä
4. dag - ”De 1000 søers land” og Lapland
5. dag - Polarcirklen krydses
6. dag - Samernes land og Nordkap
7. dag - Nordkap og sejltur til Fuglefjeldet
8. dag - Nordkap - Alta - Tromsø
9. dag - Lofastforbindelsen til Lofoten
10. dag - Rundt på Lofoten
11. dag - Lofoten - Mosjøen
12. dag - Trondheim og Nidaros Domkirke
13. dag - Dovrefjeld - Jotunheimen - Sognefjorden
14. dag - Lærdal - Bergen
15. dag - Ankomst til Hirtshals

Hurtigsøgning

Kort

Opsamling

Jylland
06:45    Århus, Q8 Ormslevvej 61 Viby
07:05    Skanderborg, ved Stationen - Gratis langtidsparkering
07:40    Lund, Q8 Tank v/ afk. 56. 
08:00    Vejle, afkørsel 60 ved Solkilde Alle (Bilka) - Gratis langtidsparkering
08:30    Kolding, Samkørselspl. v/afk. 63 - Kokholm
09:00    Fredericia, Banegården, Jernbanegade - Gratis langtidsparkering

Fyn    
10:00    Parkering Syd, Letbanestation, Søndre Hospitalsvej - Gratis langtidsparkering
10:30    Nyborg, Knudshoved v/ Monarc


Sjælland
10:45    Korsør, Q8 Tank v/ afk. 43
11:00    Slagelse Trafikcenter v/ afk. 39 (bagved)
11:30    Ringsted, Klostervangen, Bus P bagved Outlet
12:00    Ølby, S-Station
13:15    København, Lufthavn Terminal 3 - Charterbusser

Se flere opsamlingssteder ved bestilling

Værd at vide

Oplev fantastiske Nordkap med Panter Rejser
Skønne norske fjelde, maleriske finske søer og enestående sollys - lyder det som en rejsedrøm for dig? Det kan være svært at forestille sig helt, hvor forbløffende en oplevelse naturen og lyset i Nordkap og Lofoten er. Hos Panter Rejser har vi længe arrangeret rejser til disse perler i det nordligste Norge med besøg i udvalgte byer i Sverige og Finland. Naturen spiller førsteviolin på rejsen, og der bydes på helt unikke udsigter, som ikke findes andetsteds på kloden.
Fjorde, fjelde og fiskervær - oplevelserne er utallige, men mest unikt er lyset, som både er særligt i karakter og betydning. Her er naturen en fast og uundværlig del af indbyggernes dagligdag og kultur - en fantastisk oplevelse for enhver nysgerrig globetrotter. Endvidere kan du opleve den yderst interessante samer-kultur på nærmeste hold. Der bydes med andre ord på en fantastisk rundrejse i Norden i både bus og båd.

Smuk nordisk natur, der opfordrer til refleksion
307 meter kan du kigge ned på bølgerne, når du står på toppen af områdets hovedattraktion, Nordkapklippen. Det er et syn, der opfordrer til refleksion, og man kan nemt tabe tankerne til den storslåede natur. Klippen ligger på øen Magerøya og er det nordligste punkt på det europæiske fastland, og det deler breddegrader med nogle af de barskeste steder på jorden; nemlig Sibirien og Alaska. Golfstrømmen sørger for et ofte mildere klima i Norge, men det afbrydes dog til tider af kraftige vinterstorme, der medfører stærke vindstød. Fra klippen kan man se direkte mod Nordpolen, og man kan se Atlanterhavet møde Ishavet lige for sine øjne. På toppen af Nordkapplateauet fornemmer man i sandhed naturens voldsomme kræfter.

Kom med nord for polarcirklen
Turen starter med opsamling over hele Danmark, og vi kommer naturligvis forbi både Jylland, Fyn og Sjælland. Herefter går turen nordpå, og du vil opleve nordiske hovedstæder i Stockholm, Sverige og Helsinki, Finland. Turen går også til det unikke Lapland i det nordlige Finland, ligesom du kan glæde dig til flere store naturoplevelser i Nordnorge - både Gudbrandsdalen, Sognefjorden og Bergen. Endvidere oplever du på turen de smukke og unikke kirker, Nidaros Domkirke i Trondheim og Ishavskatedralen i Tromsø. I sidstnævnte katedral kan du særligt glæde dig til den uforglemmelige midnatskoncert.
På rejsen kan du også sejle på samme rute som Hurtigruten, der strækker sig langs de norske kyster. Fra Lofoten gennem Trollfjorden vil du opleve noget af det smukkeste natur, Skandinavien kan byde på, hvorfor mange turister fra nær og fjern hvert år kommer hertil. Det er en tur på havet, der hele vejen kommer til at byde på nogle fantastiske syn fra Nordkap til Bergen og Hirtshals.

Rejs om sommeren og oplev midnatssolen
Når du rejser i perioden fra begyndelsen af juni til sidst i juli kan du opleve midnatssolen. Det betyder sollys i alle døgnets 24 timer - og det er heldigt, for oplevelserne er nemlig så mange, at du knap kan nøjes med mindre. Det er også i sig selv en ganske unik oplevelse, at solen ikke går ned i løbet af døgnet. At opleve midnatssol beskrives af mange turister som en overraskende givende og interessant oplevelse, der ikke må misses. Skulle du rejse uden for perioden, kan du også nyde lange, lyse nætter i området.
Den unikke natur har formet livet i områderne gennem mange århundreder. På rejsen har man rig mulighed for at opleve lokale kulturer og historiske steder. Ingen befolkning er så kendetegnende for den rige i historie i området som samerne, der regnes for Norges urbefolkning. De findes i dag hovedsageligt i Lapland (samerne er også kendt som lapper). Som en del af den komplette nordiske oplevelse, vil du se samernes oldgamle traditioner, der i høj grad er præget af lyset. Faktisk fejrer de hvert år ved påsketid, at mørketiden nu er ovre, og de kan se frem mod sol og lange nætter.

Er du klar til en oplevelse for livet?
Et enestående indblik i samernes kultur, byrundture i to historiske nordiske hovedstæder og en ubeskrivelig smuk sejlads gennem Trollfjorden fra Lofoten er den perfekte formel for en enestående nordisk rundrejse til ”Europas Tag”. Vi anbefaler alle at opsøge denne fantastiske rejseoplevelse!

Hos Panter Rejser er vi specialister i at arrangere rejser for det voksne publikum. Hvis du har spørgsmål, eller hvis du har lyst til at høre mere om vores rejser til Nordkap og Lofoten, er du velkommen til at kontakte os på telefon +45 75 85 73 33 eller på e-mail Panter@PanterRejser.dk. Vi glæder os til at give dig helt uforglemmelige rejseoplevelser.

Dagsprogram

 • 1. dag:: Danmark - Linköping

  Efter opsamling krydser vi Øresund via broen eller Helsingør-Helsingborg og nyder de svenske landskaber op til første overnatning ved Linköping.

 • 2. dag:: Stockholm og skærgården

  Vi ankommer til Stockholm, Nordens smukkeste hovedstad, og får tid til seværdigheder, f.eks. det hævede regalskib ”Vasa”, ”Gamla Stan” og Kongeslottet. Ombord på skibet indtager du i godt selskab en overdådig buffet inkl. drikkevarer, mens du nyder udsejlingen gennem den smukke skærgård.

  Stockholm og skærgården
 • 3. dag:: Helsinki til Jyväskylä

  Morgenbuffet på skibet - med endnu en betagende skærgård som udsigt. Vi går i land i Helsinki og ser kontrasten mellem Uspenskikatedralen og byens domkirke. Du besøger også Sibelius-monumentet og den unikke tempelkirke. Midt på eftermiddagen kører vi til overnatning udkanten af Jyväskylä, den berømte arkitekt Alvar Aalto’s hjemby.

  Nordkap Lofoten Helsinki Panter Rejser
 • 4. dag:: ”De 1000 søers land” og Lapland

  På snørklede veje oplever du skønheden i ”De 1000 søers land”. Nord for Oulo kommer det øde Lapland os i møde med store vidder og imponerende udsigter. Syd for Polarcirklen overnatter vi i Rovaniemi, og fornemmer for første gang Nordens helt specielle lys.

 • 5. dag:: Polarcirklen krydses

  I Rovaniemi findes det dansk byggede Arktikum, hvor samernes spændende historie er smukt præsenteret. Vi krydser Polarcirklen første gang, gør holdt i Julemandens og rensdyrenes rige og spotter rener i store flokke. Vi overnatter ude i ”ingenting” sammen med alle de andre ”Nordkapfarere” i byen Saariselkä.

  Polarcirklen krydses
 • 6. dag:: Samernes land og Nordkap

  I samernes norske hovedstad Karasjok får du et enestående indblik i samerkulturen i det lokale museum. Næste stop er Magerøyøen, hvor selve Nordkap-klippen ligger. Efter indkvartering i Honningsvåg/Magerø for de næste to nætter, drager vi allerede første aften mod Nordkap-klippen og lokaliteten 71° 10° 21°N. Uanset vejrliget er Nordkap et fantastisk sted, og øjeblikket, hvor solskiven nærmer sig Ishavet for langsomt at hæve sig igen, er mageløst og uden sin lige i verden. Besøgscentret giver et storslået indtryk af årets gang på dette vejrmæssigt ugæstfri, men dog så besøgte sted. Vi spiser middag på ”Klippen” i Nordkaphallen, og efter en unik oplevelse prøver du at få lidt søvn, selvom solen skinner døgnet rundt.

  Samernes land og Nordkap
 • 7. dag:: Nordkap og sejltur til Fuglefjeldet

  En afslappende dag - dog med spændende oplevelser i vente. Landskabet ved en af verdens nordligste fiskevær, Gjesvær, er betagende, og du er med til at bestemme både indhold og tempo for turen. Sejlads til fuglefjeldet, hvis vejret er med os. I Karmøyvær besøger vi galleriet ”East of the Sun”. Hver deltager modtager et Nordkapdiplom, som kunstneren Eva Schmutterer har designet for Panter Rejser. Mulighed for at se og købe hendes kunst. Har lykken endnu ikke stået os bi på Klippen, besøger vi igen denne aften Nordkap i håb om at opleve det fascinerende syn af midnatssolen. Midnatssol kan opleves i hele 60 døgn – fra begyndelsen af juni til slutningen af juli.

 • 8. dag:: Nordkap - Alta - Tromsø

  Selv om rejsen har nået sin geografiske ”top”, har oplevelserne langtfra toppet. Kvænangsfjeldet og Lyngsalperne vil med sikkerhed brænde sig fast i hukommelsen. Dagens etape er en af de længere, men vi kører gennem konstant betagende landskaber, og der bliver holdt mange og gode pauser undervejs. Nær Alta ser du et af verdens største helleristningsfelter, hvor bronzealderbefolkningens beskrivelser af deres liv er så levende, at de betager os her 3000 år efter. Tromsø, Norges arktiske hovedstad, ligger smukt ved Tromsfjorden på et vidunderligt bagtæppe af fjelde og blåglitrende fjorde. Det er også muligt at opleve midnatssol her. Byens centrum ligger på øen Tromsøya, forbundet til fastlandet og Kvaløya med elegant svungne, høje broer - et imponerende skue. Byen byder på en spændende historie, smukke bygningsværker, talrige seværdigheder og den omkringliggende dramatiske vildmark er fuld af arktisk flora og fauna. Kirken fra 1965 er byens vartegn, og med sine hvide spidse konstruktioner - inspireret af nordnorsk natur - ligner den et knejsende isbjerg midt i byen. I selve kirkerummet imponerer de smukke glasmosaikker. En helt unik og enestående oplevelse er midnatskoncert i Ishavskatedralen.

  Nordkap Lofoten Helsinki Panter Rejser
 • 9. dag:: Lofastforbindelsen til Lofoten

  Nok er selve Nordkap betagende og spændende, men Lofoten er fantastisk. Gennem Lofastforbindelsen når vi den betagende øgruppe ud til Atlanterhavet og straks viser naturen sig fra sin smukkeste side. Lofoten kan ikke beskrives. Her skal man selv være til stede for at hente indtryk. Fjorde, fjelde, fiskervær, lys og stemning.

 • 10. dag:: Rundt på Lofoten

  På de forblæste øer synes havet at være konstant nærværende. Vi besøger bl.a. Henningsvær. Døgnets 24 timer, alle lyse, er nærmest en nødvendighed, så mange er oplevelserne. Sejltur omkring Lofoten er en storslået oplevelse, og specielt når skibet vender rundt i bunden af Trollfjorden, viser naturen sig fra sin smukkeste side. (bestilles sammen med rejsen for kr. 500 / normalpris kr. 600).

  Nordkap Lofoten Norge fjelde Panter Rejser
 • 11. dag:: Lofoten - Mosjøen

  Igen landfast befinder vi os i Nordland Fylke, der er en af Norges smukkeste og mest forskelligartede byer. Monumenter langs ”Blodvejen” minder om de krigsfanger, der under krigen anlagde vejen i dette tyndt befolkede område. På vej mod Mosjøen passerer vi Polarcirklen og begynder atter at have nat.

 • 12. dag:: Rundt på Lofoten

  Vi fortsætter sydpå, og efterhånden bliver landskabet mere frodigt og bebyggelserne tættere. Via Steinkjer når vi Trondheim, hvor vi overnatter. Trondheim hed førhen Nidaros efter Nidelven, der strømmer gennem byen og har en stor historisk betydning. På torvet skuer vikingehøvdingen Olav Tryggvason ud over byen, han grundlagde i 997. Nidaros Domkirke, Norges vigtigste kirke, er et ”must see”.

 • 13. dag:: Dovrefjeld - Jotunheimen - Sognefjorden

  Over Dovrefjeld kører vi gennem den øvre del af Gudbrandsdalen, hvor et smut mod vest åbenbarer noget af Norges smukkeste natur, som du de næste to dage vil være omgivet af. F.eks. Jotunheimens fjelde og områdets snørklede veje, hvor der bliver holdt gode og lange pauser undervejs. Via Lom Stavkirke og Sognefjeldsvejen når vi Sognefjordens inderste bund. Vi overnatter i Lærdal, midt i herlighederne.

 • 14. dag:: Lærdal - Bergen

  Gennem Lærdalstunnellen og små veje i et betagende landskab kommer vi til Norges næststørste by Bergen. Domkirken samt de idylliske gyder med skønne gamle træhuse langs ”Bryggen” på havnen, fiskemarkedet og den gamle fæstning Bergenshus vidner om, at Bergen førhen var en vigtig Hansestad. Endnu en fantastisk sejlads venter ombord på et af Fjordlines nye skibe, og vi følger den smukke skærgårdskyst mod Stavanger og Danmark. Rejsen nærmer sig sin afslutning og i godt selskab nyder du en overdådig buffet inkl. drikkevarer.

 • 15. dag:: Hjemkomst

  Ankomst til Hirtshals og derefter mod vores respektive opsamlingssteder.

  Hjemkomst
 • Diverse

  I Sverige benyttes svenske kroner, i Finland Euro og norske kroner i Norge.

  Entreer på udflugter (ca. priser):
  Vasamuseet Stockholm SKR. 130,-
  Riddo Douttar Museet i Karasjok m/rundvisning NKR. 90,-
  Udflugt til Fuglefjeldet NKR. 720,-
  Alta Museum med rundvisning NKR. 125,-
  Ishavskatedralen Tromsø entré NKR. 50,-
  Ishavskatedralen midnatskoncert NKR. 170,-
  Nidaros Domkirke Trondheim NKR. 90,-

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.