Skip to main content

Irland

- mosgrønne bakker, stejle klippekyster, Dublins pub-charme
 

Irland er kendt for sit venlige folkefærd, sin smukke natur og turbulente historie. Alt det oplever vi til fulde på vores spændende og varierede rundrejse på Den Grønne Ø. Øens historie afspejler sig dramatisk i de mange smukke slotte og imponerende bygninger, som vi passerer undervejs. Den irske kultur opleves bedst på pubberne, hvor folkemusikken spiller imødekommende og bedst nydes over en pint Guinness. Naturen er enestående, især på Irlands vestlige kyst, hvor klippestrækningen Cliffs of Moher byder på et uforglemmeligt syn ud over Atlanterhavet, og kalkstensområdet The Burren viser sin særprægede natur frem. I Dublin oplever vi storbyens charmerende stemning på en spændende byrundtur. Vi får også god tid på egen hånd til at udforske byen.

Rejsen arrangeres med fly.

Højdepunkter
• Irsk historie og kultur
• Den bjergtagende grønne natur
• Cliffs of Moher - stejle klipper ved Atlanterhavskysten
• Titanic Experience - autentisk oplevelse
• Connemara National Park
• The Burren - særpræget kalkstensslette
• Bedårende natur på Ring of Kerry
• Spændende rundtur blandt Dublins seværdigheder

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse fra Billund eller København
Vi lander i Dublin midt på formiddagen og fra lufthavnen sætter vi kursen mod Galway, hvor vi skal bo de første to nætter. På vores vej mod vest gør vi holdt ved klosteret Clonmacnoise ved bredden af Irlands længste flod Shannon. Klosteret blev grundlagt i det 6. århundrede og var før i tiden centrum for det kristne liv i Irland. Sidst på dagen ankommer vi til havnebyen Galway, der især er kendt for sin musik, sommerfestivaler – og riverdance ikke mindst!

2. dag: Connemara og Kylemore Abbey
Dagen begynder med udflugt til Connemara National Park, der er blandt de smukkeste områder i Irland. Her er naturen uberørt – der er bjerge, søer, moser, heder og vilde ponyer. Videre til Kylemore Abbey, som ligger smukt op ad klippesiden. Siden 1920 har her været benediktiner-kloster. Stedet blev i sin tid opført som landsted for en rig købmand. Tilbage i Galway er der tid til at se nærmere på den hyggelige universitetsby og måske slutte dagen på irsk maner: Med én eller flere pints på den lokale pub.

3. dag: Cliffs of Moher og Bunratty Castle
Cliffs of Moher er et af de mest storslåede naturscenerier, hvis lige ikke findes andre steder i Europa. Op ad Atlanterhavet rejser de 200 meter lodrette klipper sig. Et blik i afgrunden kan tage pusten fra enhver. Inden vi når så langt, skal vi køre langs den smukke Galway-bugt til naturområdet The Burren – en 300 kvadratkilometer gold kalkstensslette med en spændende flora, formet for 340 millioner år siden på bunden af havet. Her findes underjordiske huler og stendysser. Bunratty Castle, en af Irlands mest besøgte attraktioner, byder ud over slottet på et besøgscenter, hvor vi bl.a. kan opleve, hvordan irerne levede deres hverdag før i tiden. Frilandsmuseet består af en lille landsby med både pub og købmand. Selve slottet fra 1400-tallet er særdeles velbevaret. Vi krydser Shannonfloden, en af de fineste i Europa, og uspoleret bugter den sig gennem landskabet. Et rigt dyreliv og en usædvanlig smuk natur karakteriserer flodområdet. I Tralee bor vi to nætter.

4. dag: Ring of Kerry
I dag skal vi opleve irsk natur, når den er bedst. Turen Ring of Kerry regnes for en af Irlands smukkeste strækninger, som bugter sig 175 km rundt på Iveragh-halvøen. Efter hvert sving åbenbarer sig et skue med enten søer, enge, strande, hav, klipper eller mosklædte bakker. Vi giver os god tid på turen og gør flere stop ved smukke udsigtspunkter og i hyggelige små byer. Kerry byder også på Carrauntoohill, Irlands højeste bjerg på 1038 meter. Hvis tiden tillader det, gør vi holdt ved den smukke og spændende herregård Muckross House. Denne aften er det muligt at besøge Irlands nationale folketeater i Tralee, Siamsa Tíre. Her opleves den traditionsrige irske kultur på scenen med drama, klassisk musik og dans. En autentisk og magisk oplevelse. Rejselederen orienterer og bestiller billetter. (ca. kr. 125,-)

5. dag: Cork og Titanic-museet
Vi sætter kursen østover gennem den smukke, sydligste del af Irland mod byen Cork. Byen kaldes Irlands Venedig, fordi den er bygget på en ø. På vejen gør vi stop ved slottet Blarney, der rummer den berømte sten Blarney Stone, der menes at være halvdelen af Stone of Scone, som oprindeligt tilhørte Skotland. Skotske konger blev kronet ved stenen. Legenden siger, at den, som kysser stenen, vil erhverve stor veltalenhed. Syd for Cork ligger Titanic Experience Cobh, stedet hvor de sidste 123 passagerer gik om bord på Titanic, inden skibet begav sig på sin første og sidste færd i 1912. Stedet er indrettet, så man går i fodsporene på de 123 passagerer og bl.a. oplever spændingen ved at stige om bord på den tids mest luksuriøse skib, føler frygten ved tragedien og til sidst passagerernes skæbne. Vi overnatter i Waterford.

6. dag: Bjerge og parker
Det går mod Dublin – gennem det smukke, bjergrige Wicklow. På turen besøger vi Powerscourt, en italiensk inspireret park tilrettet irsk natur. Videre til St. Kevin i Glendalough – en kristen læreranstalt/kloster, som tidligere var kendt over hele Europa. Igennem det maleriske landskab ved Avoca når vi Dublin, Irlands farverige og sprudlende hovedstad.

7. dag: Storbyen Dublin
I dag skal vi på byrundtur i Dublin. Dagens program byder blandt meget andet på National Gallery, James Joyce Center, Trinity College, St. Stephens Green og St. Patrick Katedralen. Der bliver også tid til at gå på opdagelse i Temple Bar distriktet med barer, restauranter, gallerier og antikvitetsforretninger. Eller til at gæste Dublins fineste stormagasin Brown Thomas med de mange fristende tilbud.

8. dag: Hjemrejse til Danmark
I dag er det hjemrejsedag efter en spændende uge i det grønne Irland.

Hotel

Vi bor på gode 3* hoteller med en god central beliggenhed. Alle værelser har bad og toilet og andre moderne faciliteter.

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.