Skip to main content

Zilina

- østeuropæisk stemning og kultur
 

Rejsen arrangeres med bus.

  • Udflugt til byen Cicmany, som begejstrer med sine rigt udsmykkede huse, der den dag i dag er beboede = et levende frilandsmuseum!
  • Vandretur i Terchová, hvor Slovakiets svar på Robin Hood huserede
  • Naturskøn tømmerflådesejlads på den dejligt slyngede Orave flod
  • Spændende underjordisk oplevelse i drypstenshulerne i Tatra bjergene
  • Aften med ægte slovakisk folklore og lækre egnsrette
  • Ophold i Prag - med mulighed for promenade på Karlsbroen

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk

Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Vi tager af sted
Efter opsamling går turen via Berlin og Dresden til vores overnatningshotel i det nordlige Tjekkiet.

2. dag: Ankomst til Zilina
Vi når vores værstby Zilina i det nordlige Slovakiet. Byen er i rivende udvikling, men samtidig har den bevaret noget af det gamle, som vi turister nyder. F.eks. en smuk markedsplads midt i byen, hvor vi kan nyde stemningen, shoppe eller slappe af på en af de hyggelige cafeer.

3. dag: Bjergbonde-kultur i Cicmany
Dagens udflugt går til byen Cicmany, unik med sine gamle træhuse udsmykket som ingen andre steder på egnen. Byen er stadig beboet. Så det er en ganske særlig oplevelse at gå rundt mellem de vidunderlige huse, der fremstår som et smukt levn fra gamle dage samtidig med, at de stadig huser mennesker i nutidig og daglig aktivitet i den ældgamle bjergbonde-kultur. Byens spændende museum giver ligeledes et indblik i kulturen, som byder på smukke vævearbejder, broderi og helt fantastiske træskærerarbejder. Særligt det enorme træarbejde ”Det slovenske Betlehem” gør indtryk.

4. dag: Vandretur i Slovakiets Terchová
I dag skal vi udforske egnen Terchová, hvor den slovakiske folkehelt Juraj Jánošík har sine rødder og førhen var så berømt for sine gerninger. Myndighederne betragtede Jánošík som en bandit, men lokalbefolkningen nød godt af hans virke, da han lige som Robin Hood tog fra de rige og gav til de fattige. På vores vandretur nyder vi den skønne natur med floder, skove og vandløb og kan levende forestille os disse smukke naturscenarier som fortidige omgivelser for Juraj Jánošík’s heltegerninger. Efter frokost i en typisk slovakisk jægerstue returnerer vi midt på eftermiddagen til Zˇilina.

5. dag: Sejlads på tømmerflåde og folklore
Dagen byder på en fantastisk oplevelse, når vi går om bord på tømmerflåderne på Orave-floden. De erfarne bådsmænd tager os med på en vidunderlig tur, i den dejligste natur, når vi langsomt og roligt glider forbi slugter og skønne bjerglandskaber. En betagende tur, vi vil tage med os hjem som et livslangt minde! Vi slutter dagen på bedste vis med en aften fuld af slovakiske folklore-oplevelser, underholdning og middag med dejlige lokale retter. Pris ca. kr. 225,-.

6. dag: Drypstenshule
I bjergmassivet Tatra besøger vi Slovakiets største drypstenshule, som blev opdaget i 1921 og har over otte km lange underjordiske gange. Vi skal på rundvisning der fører os gennem en spændende og oplevelsesrig tur. Oppe i dagslyset igen nyder vi frokost på lokal restaurant og besøger landsbyen Vlkolínec, der med 45 bevaringsværdige huse er optaget på UNESCO’s liste over Verdens kulturarv.

7. dag: Prag
Vi forlader Zˇilina og sætter kursen mod Prag, hvor vi har mulighed for en hyggelig tur på byens stemningsfulde attraktion Karlsbroen. Vi overnatter på hotel i det nordlige Tjekkiet.

8. dag: Hjemkomst
Vi passerer Sudeterlandets bakkede landskab og sletterne omkring Dresden. Men passende pauser undervejs når vi grænsen til Danmark sidst på eftermiddagen.

Hotel

Hotel Grand 3*. Hotellet er beliggende i centrum af Zˇilina og er indrettet med reception, bar, restaurant. Elevator. Alle værelser har bad og toilet, TV og telefon.
www.hotelgrand.sk

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.