Skip to main content

Balaton

- Centraleuropas største sø
 

Balatonsøen er kendt for sit opalgrønne vand og kaldes af mange for det ”Det Ungarske Hav”. Søen er Centraleuropas største og ligger smukt omgivet af højdedrag med vinmarker og langs søens bred har badelivet blomstret i de gamle feriebyer siden midten af 1800-tallet. Afhængig af årstiden er det forårets hvide og rosa slør af blomstrende mandel og ferskenplantager, sommerens dufte af lavendel og urtemarker eller måske de store vingårde med vinrankernes smukke efterårsfarver, der er årsagen til at nogen har sagt, at Balatonsøen er som den første kærlighed - man kan forlade men aldrig glemme den.

Højdepunkter
• Balatonsøen rundt
• Vinsmagning hos lokal bonde
• Den ungarske Puszta
• Budapest
• Paprika-Party


Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

1. dag: Afrejse - Tyskland, Tjekkiet
Gennem Tyskland passerer vi Berlin og Dresden og kort efter den tysk/tjekkiske grænse, kommer vi til overnatningshotellet.

2. dag: Tjekkiet, Slovakiet til Balatonsøen
Vi forsætter forbi Prag, Brno og i Slovakiet via Bratislava til den ungarske grænse. Ankomst til Balatonsøen midt på eftermiddagen.

3. - 7. dag: Udflugtsprogram

8. dag: Afsked med Ungarn
Afsked med Balatonsøen og efter et par timer kommer vi til grænsen. Derfra gennem Østrig - forbi Wien og mod overnatning i Tyskland.

9. dag: Hjemkomst
Vi kommer hjem efter en oplevelsesrig rejse til et af Europas allerbedste rejselande.

Forslag til udflugter

Balatonsøen rundt
Landskabet omkring Balatonsøen er meget varieret med borge fra middelalderen, fine kulturskatte, fredfyldte naturområder, keramikværksteder, fiskerestauranter og urgamle vinkældre. På turen bliver der ophold flere interessante steder.

Tihany Halvøen
Tihany halvøen er Ungarns første naturfredede område og fra Klosterkirken er der en storslået udsigt over Balatonsøen. I landsbyen Tihany findes mange fredede huse, og frilandsmuseet består bl.a. af et gammelt pottemagerværksted.

Hévíz
Byen er kendt for sine termiske bade, hvor det svovl og radiumholdige vand kommer fra en kilde i 38 meters dybde. Det store udendørs termalbad er som Hévíz søen omgivet af park, og man svømmer rundt mellem åkander. Området er naturskønt, afslappende og samtidig i gåafstand til byens centrum.

Budapest - Donaus Dronning
Vi besøger Ungarns hovedstad Budapest og på byrundturen i bussen ser vi seværdigheder både på Pest og Buda siden af Donau, Heltepladsen, Operaen, St. Stephan kirken, Parlamentet, Borghøjen med Kongeslottet og vel nok byens smukkeste bro, Kæde-broen. Efter en kort pause ved Fiskerbastionen og Mathias-kirken kører vi op på Gellért bjerget til frihedsgudinden, hvorfra der er storslået udsigt over byen. Opholdet i Budapest slutter på Pest-siden til fods i gågadekvartererne, hvor der også bliver tid på egen hånd.

Paprika-Party i typisk ungarsk Csarda
En traditionel ungarsk Csarda, hvor der bydes på folkedans, sigøjnermusik og festlig underholdning – alt sammen ledsaget af specialiteter fra det ungarske køkken.

Den ungarske Puszta
På den ”Ungarske Prærie” findes de gamle pusztagårde med opdræt af Lipizzaner heste. Efter en rundtur i hestevogn og opvisning i den specielle ungarske ridekunst, er der bl.a. mulighed for at ride og besøge staldene. Besøget afsluttes med et solidt måltid mad og vin - tilberedt på ungarsk maner. En rigtig festlig, folkelig og fornøjelig oplevelse.

Balatonsøen
Det er dagen, vi nyder ved søen, og der vil også være mulighed for en badetur, en god frokost eller måske besøg på det lokale marked.

Andre muligheder og besøg
Herend Porcelæn
Vinsmagning
Sejltur på Balatonsøen
Sigøjnerbryllup

Hotel

Ved Balatonsøen findes mange gode hoteller, som er velegnede til grupper. Balatonfüred og Siófok er de mest kendte steder - det er smag og behag, hvor man helst vil bo. Vi hjælper selvfølgelig med at finde det hotel som passer bedst til gruppen og til den rigtige pris.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.