Skip to main content

Gotland

Fascinerende natur og oplevelsesrejse

Kalkstensøen Gotland, hvor Ingmar Bergmann levede, kunstneren Asger Jorn er begravet og Oluf Palme havde sin sommerbolig, har en enestående historie og en særpræget natur med en varieret, vild flora. Her findes de smukkeste, blomstrende vejkanter, Europas største sølvskat fra Vikingetiden, omkring 200 huse fra middelalderen og 92 kirker med fine stenhuggerarbejder. Der findes mange spændende fugle, og du kan opleve Gotlandshesten, fossiler og de Gotlandske Rauker, som er stensøjler af koralrev fra sil-urtiden 440 - 410 mio. år siden. Vi bor i Visby, der er den største by på Gotland. Her er mulighed for cafe besøg, strøgture og afslapning.

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Visby bymur – fantastisk velbevaret bymur fra det 12. århundrede
✓ Det kulinariske Gotland – Gotland er rig på lokale retter af egne råvarer.
✓ Kantareller og trøfler, som popper frem allerede fra juni måned

Program dag for dag
1. dag - Oskarshamn - Visby
2. dag - Visby og Högklint
3. dag - Nordøen og Fårklint
4. dag - Grötlingbo og hjortefarm
5. dag - Hjemrejse Visby - Oskarshamn

 

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Oskarshamn - Visby
Efter opsamling kører vi med bussen via Øresundsbroen til Kristianstad med frokostpause undervejs. Med passende pauser følger vi kysten gennem Småland til Kalmar, hvor vi nyder en god middag, inden rejsen fortsætter til Oskarshamn. Med færgen sejler vi til Visby på Gotland, og vel ankommet når vi til hotellet, hvor dit værelse står klar til dig.

2. dag: Visby og Högklint
I dag skal vi se nærmere på Visbys skønne naturomgivelser samt gå på opdagelse i selve byen. Den velbevarede Hansestad er beskyttet af sin 11 m høje og 3 km lange bymur med 30 tårne. Her oplever du de gamle købmandsgårde og ser nærmere på ruinerne fra Nordens mægtigste borge og kirker. Du oplever de smalle og stejle stræder og gyder med roser og eksotiske planter som figen, valnød og platantræer samt Sveriges mest usædvanlige botaniske have fra 1855. I kongens spiritusfabrik fra 1770 opleves Gotlands spændende historie, gravenes udvikling fra stenalder til vikingetid og vikingernes sølv- og guldskatte. Du ser middelalderens kirkekunst og Visbys udvikling som Hanseby. Dagens oplevelser slutter med et besøg på Högklint med en fantastisk udsigt til det smukke Schweizerhus, Fridhem og Visby.

3. dag: Nordøen og Fårklint
Du skal opleve Nordøen og Gotlands største rauke-område. Vi sejler til Fårø, hvor vi får et ophold ved Fårø Kirke. Her ligger filminstruktøren Ingmar Bergmann begravet. Turen fortsætter gennem den særprægede natur, hvor du ser gamle kalkpatrongårde fra kalkbrændertiden, stengærder og marker med lam og gamle fårehuse i sten. Langs kysten i den barske natur oplever du de søjleagtige klipper, Raukerne, med deres utrolige former, og man føler sig hensat til en helt anden verden. Tilbage på hovedøen er der mulighed for at se de gamle billedsten fra vikingetiden.

4. dag: Grötlingbo og hjortefarm
Udflugten i dag går sydpå gennem løvskov og gotlandsk hede med forvredne træer. I Grötlingbo passerer vi et landbrugsmuseum med bl.a. iscykler og hestetrukken taxi, inden du ser kirken, som kaldes Sudrets Katedral med sandstensfriser, kalkmalerier og Gotlands ældste prædikestol. Her ligger den danske kunstner Asger Jorn begravet. Vi fortsætter ud på den smalle landtange og kommer til Øja Kirke, som er berømt for sine enestående træarbejder, det flotte krucifiks og den sørgende Maria. Vi fortsætter gennem det gotlandske sletteland ”Alvaret” mod øens sydspids. Her findes stenmuseet, hvor Chr. 4. hentede sandsten til sine slotte. Vi besøger hjortefarmen Margus, der også har en lille gårdbutik med lokale specialiteter. Turen fortsætter turen nordpå langs vestkysten ad nogle spændende kystveje til stedet, hvor Valdemar Atterdag gik i land den 22. juli 1361 og brandbeskattede Visby. Her har du en flot udsigt til Karlsøerne, hvor hans skib ifølge sagnet sank med alle kostbarhederne.

5. dag: Hjemrejse Visby - Oskarshamn
Bussen pakkes og rejsen lakker mod enden. Færgen sejler fra Visby til Oskarshamn, og med passende pauser undervejs er du hjemme ved dit opsamlingssted hen på aftenen.

Evt. tillæg:
• Enkeltværelse
• Frokoster og drikkevarer
• Entreer og sejlture

Diverse
• På Gotland bruges svenske kroner.
• Husk fornuftigt fodtøj.

Hotel

Clarion Hotel Wisby 4* ligger centralt i Visby. Et dejligt hotel med en unik historie og atmosfære, placeret indenfor Visby ringmur. Hotellet har 212 værelser, som er rummelige, lyse med to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Badeværelserne har toilet, badekar eller bruser. Minibar, safe og gratis trådløs internet. Hotellet har spa afdeling med pool og sauna.

Clarion Hotel Wisby 4*
Strandgatan 6
S - 621 24 Visby, Sverige
Tel. +46 498 25 75 00
www.nordicchoicehotels.se/clarion/clarion-hotel-wisby

Rejsekalender
11/10Toscana - Oplev Italiens hjerteFra 8.695,-
28/10Vietnam - Fantastisk rundrejse på 16 dageFra 23.995,-
3/11Et arktisk eventyr - Oplev 5 magiske dage i SvalbardFra 12.995,-
23/11Salzburg - Oplev julestemningen i Mozarts fødebyFra 7.995,-
29/11Julerejse til Dresden og Tjekkiets middelalderlige hovedstadFra 3.995,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.