Skip to main content

Gotland

Fascinerende natur og oplevelsesrejse

Oplev Gotland - en ø med en helt unik historie og en fortryllende natur. Dette er stedet, hvor Ingmar Bergmann levede, kunstneren Asger Jorn er begravet og Oluf Palme havde sin sommerbolig. Gotland er ikke bare en ø; det er en skattekiste af kultur og natur. Her kan du fordybe dig i Europas største sølvskat fra Vikingetiden, vandre blandt over 200 velbevarede middelalderhuse og udforske 92 kirker med fine stenhuggerarbejder. Vild flora pryder naturen, og her findes de smukkeste, blomstrende vejkanter. Her er mange spændende fugle, og du kan opleve Gotlandshesten, fossiler og de Gotlandske Rauker, som er stensøjler af koralrev fra silurtiden 440-410 mio. år siden. Vores base er Visby, Gotlands største by. Her er mulighed for cafebesøg, strøgture og afslapning.

Højdepunkter
✓ Visby bymur – fantastisk velbevaret bymur fra det 12. århundrede
✓ Det kulinariske Gotland – Gotland er rig på lokale retter af egne råvarer.
✓ Kantareller og trøfler, som popper frem allerede fra juni måned

Program dag for dag
1. dag - Lund - Oskarshamn - Visby
2. dag - Visby og Högklint
3. dag - Nordøen og Fårklint
4. dag - Det Sydlige Gotland
5. dag - Nynäshamn og Öland
6. dag - Öland og Hjemrejse

Er arrangeret som læserrejse og kan med abonoment på minimum 1 måned med fordel bestilles på Avisfordele.dk

Hurtigsøgning

Opsamling

Opsamling
05.45 Randers, pendlerplads ved afkørsel 40
06.00 Aarhus, samkørselsplads Søften/Lisbjerg ved afkørsel 46
06.20 Skanderborg, stationen
06.45 Lund, Q8 tanken ved afkørsel 56
07.05 Vejle, Solkilde Allé 13 (Bilka) ved afkørsel 60
07.30 Kolding, Bramdrupdam, samkørselspladsen ved afkørsel 63
08.00 Fredericia, banegården på Jernbanegade
08.20 Ejby, pendlerplads ved afkørsel 56
08.45 Odense, Parkering Syd ved letbanestation på Søndre Hospitalsvej 25
09.30 Nyborg, Knudshoved ved Monarch
09.45 Korsør, rasteplads ved afkørsel 43
10.00 Slagelse, trafikcenter ved afkørsel 39 (bagved)
10.30 Ringsted, Klostervangen, bus-parkeringsplads ved Outlet
11.00 Ølby, Ølby S-station
11.30 København, Terminal 3 - Charterbusser

Tidspunkter er vejledende. Se gældende opsamlingstidspunkt på dit tilsendte rejsebevis.

Dagsprogram

 • 1. dag: Afrejse - Gotland

  Efter opsamling kører vi med bussen til Lund og den store domkirke. Her strækker vi benene og har mulighed for at tage en kop kaffe ved stortorvet inden vi fortsætter rejsen. Herfra kører vi til Kristianstad med frokostpause undervejs. Med passende pauser følger vi kysten, gennem Småland til Kalmar, hvor vi nyder en god middag, inden rejsen fortsætter til Oskarshamn. Med færgen sejler vi til Visby på Gotland, og vel ankommet når vi til hotellet, hvor dit værelse står klar til dig

 • 2. dag: Visby og Högklint

  I dag skal vi se nærmere på Visbys skønne naturomgivelser samt gå på opdagelse i selve byen. Den velbevarede Hansestad er beskyttet af sin 11 m høje og 3 km lange bymur med 30 tårne. Her oplever du de gamle købmandsgårde og ser nærmere på ruinerne fra Nordens mægtigste borge og kirker. Du oplever de smalle og stejle stræder samt gyder med roser og eksotiske planter som figen, valnød og platantræer og desuden Sveriges mest usædvanlige botaniske have fra 1855. På Gotland Museum opleves Gotlands spændende historie, gravenes udvikling fra stenalder til vikingetid og vikingernes sølv- og guldskatte. Du ser middelalderens kirkekunst og Visbys udvikling som Hanseby. Dagens oplevelser slutter med et besøg på Högklint med en fantastisk udsigt til det smukke Schweizerhus, Fridhem og Visby. Aftensmad - resten af aftenen er til fri disposition.

 • 3. dag: Nordøen og Fårklint

  Du skal opleve Nordøen og Gotlands største rauke-område. Vi sejler til Fårø, hvor vi får et ophold ved Fårø Kirke. Her ligger filminstruktøren Ingmar Bergmann begravet. Turen fortsætter gennem den særprægede natur, hvor du ser gamle kalkpatrongårde fra kalkbrændertiden, stengærder og marker med lam og gamle fårehuse i sten. Langs kysten i den barske natur oplever du de søjleagtige klipper, Raukerne, med deres utrolige former, og man føler sig hensat til en helt anden verden. Tilbage på hovedøen er der mulighed for at se de gamle billedsten fra vikingetiden. Aftensmad - resten af aftenen er til fri disposition.

 • 4. dag: Det Sydlige Gotland

  I dag tager vi bussen til et af Gotlands mest naturskønne områder. Vi gør først et stop ved Öja middelalderkirke, som er en af Gotlands største kirker og berømt for sit krucifiks fra det 13. århundrede. På Vamlingsbo præstegård tager vi del i billedkunst i form af fuglekunstner Lars Jonssons kreationer, og spadserer i den dejlige have. Via den smukke kystvej ved Kettelvik, hvor man før i tiden lavede slibesten i hånden, når vi Hoburgen. Strandstriben her på den sydlige del af øen består af hjulspor i forvitrede kalkstensklipper - en af disse er den velkendte Hoburgsgubben. Vi vælger en anden rute tilbage mod Visby, ad Ekstakusten. I havet udenfor hersker de sagnomspundne Karlsöarna, et eldorado for dem, der kan lide fugle og sjældne blomster. Aftensmad.

 • 5. dag: Nynäshamn og Öland

  Vi tager morgenfærgen fra Visby til Nynäshamn hvorfra vi begiver os ud på veje, der snor sig gennem fortryllende landskaber langs kysten og charmerende byer mod Öland, hvor natur og historie forenes på en unik måde. Vel ankommet til hotellet, bliver vi indkvarteret og spiser en fælles middag sammen om aftenen.

 • 6. dag: Öland og Hjemrejse

  Efter morgenmad på hotellet kører vi gennem Alvaret, kalkstenssletten, der er en del af UNESCOS verdensarv. Der bliver tid til en lille gåtur inden vi kører til øens sydligste spids, hvor det 42 m høje fyr står. Fyret der er Sveriges højeste og ældste, blev bygget af russiske krigsfanger i 1785 og kan ses 26 sømil (47 km) borte. Herefter besøges byen Borgholm og parken ved den kongelige sommerresidens Solliden, samt den berømte Borgholm slotsruin fra 1200-tallet. Bygningsværket har været en overdådig forsvarsborg, som Valdemar Atterdag i sine velmagtsdage overtog som pant i 1361. Efter frokost i nærheden af Solliden Slot fortsætter vores rejse hjem mod Danmark over broerne. Forventet hjemkomst ca. 4 timer senere end det oprindeligt oplyste.

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
15/9BusGotland - Fascinerende natur- og oplevelsesrejse18.999,-Bestil
19/9BusGotland - Fascinerende natur- og oplevelsesrejse68.999,-Bestil
Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.