Skip to main content

Fyn

- perlerne i det sydfynske øhav
 

Der findes flere end 400 navngivne øer i kongeriget, og fælles for dem er, at de byder på en pragtfuld natur, historiske seværdigheder og ikke mindst dansk kultur. Øerne udgør ca. 40 pct. af landets samlede areal. Færre end 25 pct. af øerne er beboet. Vi besøger på denne tur Ærø og Langeland. Svendborg har bevaret sin gamle og hyggelige bykerne med smalle krogede gader, torve og gårdmiljøer - med præg af byens historie, der går tilbage til den tidlige middelalder. Men den er også en driftig by for det sydfynske område - en spændende blanding af gammelt og nyt, af søfart, kultur og historie - præget af tidens puls.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Herregården Skovsgård på Langeland
• Historisk storhed på Valdemar Slot
• Søfartsbyen Marstal med maritim stemning
• Toppede brosten i Danmarks ældste købstad Ærøskøbing
• Hotel i den hyggelige by Svendborg

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
 tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

1. dag: Afrejse
Afhængig af hvorfra i landet der er afrejse, vil det allerede første dag være muligt at nå en eller flere af rejsens besøg / udflugter.

2. / 3. / 4. dag: Udflugtsprogram

3. / 4. / 5. dag: Hjemrejse
Der tages afsked med vort hotel og på vej mod vores hjemby indlægges et eller flere besøg.

Forslag til udflugter

Langeland
Vi begynder med et besøg på Herregården Skovsgaard, hvor der også drives et økologisk landbrug. Vi mødes med den lokale naturvejleder, der fortæller om Herregården og omegnen. I Rudkøbing, bliver der tid til en lille slentretur i de hyggelige gader, inden vi fortsætter forbi Landet Kirke på Tåsinge, hvor det ulykkelige kærestepar Elvira Madigan og Sixteen Sparre er begravet. Valdemar Slot besøges også.

Udflugt til Ærø
Ærø - perlen i det fynske øhav - er absolut en rejse værd. De små byer ligger malerisk strøet ud blandt øens bløde bakker og enestående natur. Vi bliver vist rundt af en lokal guide, som kan fortælle om Ærøs spændende og til tider meget dramatiske historie. Vi skal selvfølgelig opleve Ærøskøbing, Danmarks ældste og mindste købstad samt skipperbyen Marstal med mange forretninger og et hyggeligt maritimt miljø. For besøgende er Ærø idyl og stokroser.

Fyn rundt
Dejlig tur Fyn rundt. Først besøger vi den familieejede chokoladebutik Konnerup & Co, de laver chokolade for kvalitetsbevidste chokoladenydere. Herefter rundtur i Svanninge Bakker ved Fåborg. Videre til Bogense via Haarby, Glamsbjerg og Aarup, hvor vi holder frokostpause. Inden vi når Svendborg, besøger vi Ørbæk Bryggeri, hvor vi får rundvisning og smagsprøver.

Egeskov Slot
Egeskov Slot, der har vundet European Garden Award og er udnævnt til ”den bedste historiske have i Europa 2012”. Når man besøger Egeskov, overvældes man over en helt fantastisk helhed, bestående af elementer som park, haver, slot, udstillinger, bilmuseum og aktiviteter. Egeskov formår, at formidle den entusiasme, der ligger til grund for stedet samt slottets historie.

Humlemagasinet
Humlemagasinet i Harndrup, hvor vi oplever Sigfred Pedersen Museet, Humlemuseet og Dukkemuseet der omfatter hele det Oldenborgske kongedynasti gennem 415 år fra Chr. 1 til Frederik d. VII samt deres dronninger og forskellige friller, og Den Glüsborgske slægt fra Chr. IX til og med Kronprinsesse Mary. I alt 137 historiske og vellignende dukker opleves i det smukke museumslokale. I Humlemagasinets besøgshaver på 10 tdr. land er der siden 1991 anlagt forskellige temahaver bl. a. Fyns største Humlehave med 42 stænger, Fynsk Æblehave, Engelsk Cottagehave, Engelsk Rosenhave, Agavehave, Prinsesse Marie haven, Highgrowbuen”, udgravet sø samt ”Ewaldhøjen”.

Hvedholm Slot og Horne Rundkirke
Hvedholm Slot, som ligger ved Horne ned til Faaborg fjord med en betagende udsigt over det sydfynske Øhav. Vi oplever slottets historie fortalt ved rundvisning i tårn, sale, gemakker og kældre. Så skal vi opleve Horne Rundkirke, Fyns eneste rundkirke. Her er filmen Adams Æbler blevet optaget. Horne Kirke huser en meget smuk altertavle af guldaldermaleren C.W. Eckersberg, en døbefont af professor og arkitekt G. F. Hetsch og lysestager af Keld Moseholm.

Hotel

Best Western Hotel Svendborg ligger i hjertet af Svendborg og i gåafstand til indkøbsgaderne. Hotellet er moderne indrettet, har restaurant og elevator. Alle 135 værelser er moderne indrettet med bad og toilet, TV, telefon og minibar.

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.