Portugal

Lissabon og Porto

Som en nyhed præsenterer Panter Rejser en spændende rejse til Portugals to største, vigtigste og mest seværdige byer, nemlig hovedstaden Lissabon og Porto, som ud over at have lagt navn til den skønne portvin også er en charmerende havneby med masser af kultur og historie. Lissabon, Europas vestligste hovedstad ....Læs mere »

Portugal

Portugal har i årtier været et populært rejsemål i Europa. Med sin afvekslende natur og det behagelige klima, er Portugal en sikker vinder. På denne rejse ser vi nærmere på Portugals kulturarv, samt den fascinerende natur på Den Iberiske Halvø.  Vi skal bo i Carcavelos, der tidligere var kendt ....Læs mere »

 

Rejser til Portugal

Flere og flere danskere vælger at tage på rejser til Portugal. Og det er ikke så mærkeligt, da landet byder på alt, hvad du kunne eftersøge på en ferie. Lige fra lækre sandstrande til kulturelle storbyer til imponerende naturomgivelser til charmerende landsbyer.
Hos Panter Rejser giver vi dig mulighed for at opleve dette alsidige land på en af vores rejser til Portugal. Læs med herunder, hvor vi giver dig en introduktion til landet, og hvad du kan og bør opleve, når du rejser til Portugal med os. 

Facts om Portugal

Når du rejser til Portugal, er det godt at være lidt forberedt på landets historie og have styr på de vigtigste facts, så du ikke ligner endnu en uvidende turist. Derfor giver dig her noget kort information om landet, der er værd at vide, inden du evt. begiver du ud på en af vores rejser til Portugal.

• Portugal ligger på den iberiske halvø i det sydvestlige Europa. Øst og nord for Portugal grænser Spanien op, og ellers er landet omgivet af Atlanterhavet.

• Portugal blev grundlagt tilbage i 1139 under Afonso d. 1. som konge.

• Der bor lige over 10 millioner mennesker i Portugal.

• Størstedelen af befolkningen snakker portugisisk. Du finder dog også sprog som galicisk, mirandesisk og spansk.

• Ca. 92 % af befolkningen er katolikker, hvor der er størst tilslutning til den katolske kirke i den nordlige del af landet.

• Møntenheden er Euro

• Hovederhvervet i Portugal er service og turisme, som udgør over halvdelen af beskæftigelsen.

• Klimaet varierer meget alt efter, hvor i Portugal du befinder dig. I den nordvestlige del af landet er klimaet tempereret, i de østlige egne er klimaet ofte kontinental med store udsving mellem sommer- og vintertemperaturer, og i syd er klimaet subtropisk.

Derfor skal du rejse til Portugal

Der er rigtig mange grunde til, at du skal tage på en af vores rejser til Portugal. Men her giver vi dig nogle af de vigtigste

• Portugals fantastiske kysstrækning – Portugal har nogle af verdens bedste strande med stor variation mellem dem. Du kan både finde lange hvide sandstrande, øde vilde kyststrande og klippestrande.

• Det portugisiske køkken – selvom det portugisiske køkken ikke er ligeså kendt som nogle af de andre europæiske køkkener, så byder landet stadigvæk på mange kulinariske oplevelser. Fisk er ryggraden i det portugisiske køkken, og på dine rejser til Portugal må du endelig ikke snyde dig selv for at smage sardiner eller den populære tørrede torsk også kendt som Bacalhau.

• Portugal er ofte billigere i forhold til mange af de andre typiske feriemål i Europa.

• Portugal er et forholdsvis overskueligt land størrelsesmæssigt, hvorfor du på din ferie nemmere har mulighed for at opleve flere forskellige dele af landet.

• Portugal har en masse uudforskede naturområder, hvor landskabet i sin uspolerethed virkelig vises frem fra sin bedste.

Besøg Portugals smukke hovedstad Lissabon

Ingen rejser til Portugal er helt fuldendte, før man har besøgt hovedstaden Lissabon. Du kan ikke undgå at blive forelsket i den smukke by, hvor storslået arkitektur, charmerende kvarterer og farverige bygninger ligger side om side.

Der er mange steder og seværdigheder at gå på opdagelse i

Rejser du med Panter Rejser til Lissabon, får du lov til at opleve Belemtårnet, som er et af Lissabons mest populære seværdigheder. Tårnet er stået der siden det. 16 århundrede, og deroppefra har man en fantastisk udsigt.   

Hos Panter Rejser kan vi godt lide unikke udsigter

Derfor synes vi også, du bør opleve udsigten fra Santa Luzia Kirkens terrasse. Herfra kan du skue over Alfama-kvarteret, som er Lissabons ældste bydel. Mange vil kalde Alfama for det ”ægte” Lissabon, hvor du for en stund kan glemme, at du befinder dig i en storby.

Man kan heller ikke tage fra Lissabon uden at have prøvet sporvognen

Den gule sporvogn forbindes for mange med byen og er en nødvendighed for at kunne komme rundt i de mange stejle gader uden at gå fuldstædig død.

Et sidste must, som bør opleves, er fado-musikken

Fado-musikken ligger dybt forankret i portugiserne, og man kan ikke andet end lade sig rive med af musikken, når de passionerede musikere slår deres toner på instrumenterne. Fado-musikken associeres ofte med restauranter, og på vores rejse har du mulighed for at deltage i et fado-dinner show på en lokal restaurant.

Lad sig betage af charmerende Porto

Porto er den næststørste by i Portugal og kendt for at lægge navn til portvinen. Men Porto er meget mere end portvin. Den rummer en upoleret charme, som få andre storbyer gør, samtidig med at den er hjemsted for diverse kulturelle oplevelser og seværdigheder. Derfor har vi hos Panter Rejser selvfølgelig også indlagt Porto på vores rejser til Portugal. 

I Porto ligger bl.a. en af verdens smukkeste banegårde

Og selvom en banegård ikke umiddelbart lyder som den fedeste seværdighed, så er Sao Bento togstationen virkelig et besøg værd. Togstations forhal er fx beklædt med blå håndmalede fliser, som fortæller noget af byens historie, og du vil helt sikkert gå imponeret derfra. 

Generelt er Porto hjemsted for mange smukke bygninger

En anden bygning, som absolut må opleves, er Sao Fransisco kirken. Kirken er bygget i den gotiske stil og er bl.a. dekoreret med forgyldte søjler, statuer af engle, træskærearbejde og en masse andre imponerende detaljer.

Porto på egen hånd

Når du tager til Porto med Panter Rejser, har du også en fridag til at udforske byen på egen hånd. Her anbefaler vi, at du runder Ribeira-distriktet, Portos ældste bydel med en livlig summende havnepromenade, tager en tur i tårnet Torre dos Clérigos, handler lokale delikatesser på markedet Mercado do Bolhao og ikke mindst smager den berømte portvin hos et portvinhus.

Føl dig som ung igen i universitetsbyen Coimbra

Når folk rejser til Portugal, er det ofte til Lissabon eller Porto. Derfor overser mange den betagende by Coimbra, og det er en stor skam, da byen har mindst ligeså meget at byde på. Coimbra er især kendt for sit universitet, som blev grundlagt helt tilbage i 1290 og dermed er et af de ældste universiteter i Europa. Når du besøger Coimbra med Panter Rejser, skal du selvfølgelig have lov til at opleve det smukke universitet på første hånd og mærke den ungdommelige og livsbekræftende stemning, der hersker på campus.
Her kan du bl.a. opleve det imponerende barokbibliotek fra 1728 eller tage et nærmere kig på hovedbygningen, der er et gammelt kongepalads, og hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og området omkring.