Skip to main content

Lüneburger Heide

Lüneburger Heide er en del af Europas største hedeområde, der i grove træk strækker sig fra Warszawa i Polen til Arnhem i Holland. Landskabet er meget afvekslende med en blandet vegetation, der ikke findes mage til i Europa. I hedeområdet findes tre naturparker, og det er det eneste sted i Tyskland, hvor dyreparker, fritids- og forlystelsesparker ligger så tæt, som tilfældet er på Lüneburger Heide.

Rejsen arrangeres med bus.

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

1. dag: Udrejse og Scharnebeck

Afrejse om morgenen og vi kører mod grænsen og Scharnebeck, hvor vi skal opleve det fantastiske skibshejseværk, indviet i 1975 som verdens største. To kæmpestore badekar løfter og sænker op til 100 m lange flodpramme mellem to kanaler med en højdeforskel på 38 m. Et imponerende bygningsværk og en stor oplevelse at se. Efter ankomst til hotellet venter en god middag. 

2. - 4. dag: Udflugtsprogram

5. dag:  Hjemrejse og Lüneburg
Vi kører til Lüneburg, ”byen på saltet” og byen, som den enorme hede er navngivet efter. I middelalderen var Lüneburg en af Nordtysklands rigeste byer pga. saltudvindingen. I dag fascineres vi af de prægtige patricierhuse med deres teglstensgavle og det middelalderlige rådhus ved markedspladsen. Vi får mulighed for at besøge Saltmuseet, som fortæller historien om udvindingen af ”det hvide guld”. Herefter sætter bussen kurs mod Danmark med hjemkomst først på aftenen.

Forslag til udflugter

Celle og sejltur

Vi besøger den gamle residensby Celle, hvortil Christian d. 7.'s dronning Caroline Mathilde blev forvist i 1772. På en byvandring oplever vi denne charmerende by med de smukke gamle bindingsværkshuse. Vi ser Celle Slot og Celle Stadtkirche, hvor krypten rummer sarkofagen med Caroline Mathilde. Midt på dagen sejler vi fra Celle ud på en idyllisk sejltur på floden Aller til byen Bannetze. Undervejs passerer vi gennem to sluser.

Hestevognstur, Luftbrücke Museum og Uelzen
I dag skal vi opleve heden fra hestevogn. Vi bliver hentet ved hotellet for at tage på en storslået tur gennem det fantastiske hedelandskab med smeltevandsdale dannet i istiden og moræner. Vi kører gennem hede-, mose- og skovområder. Her er lyng og enebærbuskads langs vejene i det fredede område. Efter frokost kører vi til Luftbrücke Museum, der fortæller den spændende historie om luftbroen til Berlin under den kolde krig.
Herefter videre til den hyggelige by, Uelzen, som er præget af bindingsværk arkitektur. Her skal vi bl.a. se den særprægede "Hundertwasser-Bahnhof Uelzen" med sine gyldne kugler, buede linjer og farverige mosaikker. Dette kunstneriske re-design af den østrigske multikunstner Friedensreich Hundertwasser blev foretaget i 1998-2000 i anledning af EXPO2000. I dag regnes ”Hundertwasser Station” for en af ​​de ti smukkeste togstationer i verden. I det historiske centrum ser vi nærmere på den massive gotiske Maria kirke, som gemmer på mange kunstskatte.

Hildesheim
Dagens udflugt går til Hildesheim, en af Tysklands smukkeste middelalderbyer. På den historiske markedsplads får vi et indblik i tidligere tiders rigdom, skabt af saltproduktionen. Vi beundrer udsmykningerne i ”Slagternes Gildehus”, og vi ser en af Tysklands smukkeste barok-kirker, Sct. Michaelis, med det fascinerende loftmaleri af Jesu stamtavle og ”Christussøjlen” fra 1020. Herefter mulighed for at se Mariendoms legendariske tusindårige rosenstok. Efter middagen er der hyggeaften med dans og musik. Det er hotellets vært der spiller og synger.

Hotel

Heidehotel Herrenbrücke 3* er et traditionelt tysk landhotel, men et godt hotel der ligger i naturområde, 2 km til landsbyen Fassberg med et par cafeer og supermarkeder. Meget venligt og imødekommende værtspar og personale. Hotellet har 56 værelser og værelserne er pænt og komfortabelt indrettet med bad og toilet og TV. Hotellet har restaurant og terrasse samt keglebaner og billard. Stor udendørs opvarmet swimmingpool i sommerhalvåret samt sauna. Ingen elevator, men der er kun 2 etager på hotellet. Maden er rigtig god. Der vil være musik om aftenen en eller to gange. Et rigtig dejligt hotel som altid bliver rost af vores gæster.

Heidehotel Herrenbrücke 3*
Müdener Weg 30
D - 29328 Faßberg, Tyskland
Telefon:+49 5053 591
www.herrenbruecke.de

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.