Skip to main content

Istrien

https://www.panterrejser.dk/rejsekalender- Kroatiens havombruste paradis

 

Rejsen kan arrangeres med enten bus eller fly.


• Ophold i den hyggelige by Vrsar på den vidunderlige halvø Istrien
• Besøg hos lokal vinbonde, som byder på frokost og smagsprøver fra vinproduktionen
• Skøn sejltur i Limski-kanalen
• Udflugt til den idylliske middelalderby Rovinj, som ligger på en lille ø
• Besøg i Istriens mest berømte drypstenshule
• Verdens fineste eksempler på byzantinske mosaikker i Porec

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
 tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Danmark - Sydtyskland
Efter tidlig opsamling går turen via Hamburg, Hannover og Kassel til overnatning i Sydtyskland.

2. dag: Østrig - Slovenien - Kroatien
Vi fortsætter via München gennem Østrig til Slovenien og forbi hovedstaden Ljubljana. Snart passerer vi et stykke af Italien, og ved Trieste nyder vi udsigten over bugten. Vi når Kroatien og byen Vrsar på den smukke halvø, Istrien. Vi indkvarteres på hotellet, hvor vi bor de næste seks nætter.

3. dag: Vrsar - afslapning
Efter et par dage på farten starter vi med en fridag. Vi går en tur i vores hyggelige værtsby Vrsar for at opleve seværdighederne. Herefter er dagen til fri disposition.

4. dag: Porec, drypstensgrotter og vinbonde
Vi besøger Eufrasius Basilikaen, Porecs største attraktion. Den er fra det 4. årh. og byder på mosaikker, der betegnes som de fineste eksempler på byzantinsk kunst i verden. Videre til den lille og hyggelige landsby Nova Vas, hvor vi besøger Baredine drypstensgrotten, en forunderlig underverden af drypsten og desuden Istriens mest berømte af slagsen. Herefter bydes vi velkommen af vinbonden Bernobié på hans ejendom, som ligger midt i et smukt område med vinmarker og olivenlunde. Bernobié byder på lokale vine og godt lokal brød med skinke og ost.

5. dag: Ucka - Opatija
Vi kører gennem et dejligt grønt landskab med bakker og bjerge og små middelalderlige bjergbyer. Vi fortsætter gennem tunnelen Ucka, der markerer grænsen mellem Istrien og Opatija-området. Inden vi besøger Opatija, kører vi en panoramatur gennem byen op til den gamle borg Trsat. Byen har en spændende historie bag sig fra Østrig-Ungarns tid, da denne del af Kroatien blev styret af det habsburgske rige, og turismen så sine første dage.

6. dag: Middelalderbyen Rovinj
Udflugt til den idylliske middelalderby Rovinj, beliggende på en lille ø forbundet med fastlandet. Vi oplever byens historie, kulturskatte og det romantiske centrum på en byrundtur til fods. Vi ser bl.a. Sct. Euphemia Katedralen og nyder fra toppen udsigten over byen og området. Tid på egen hånd og retur til hotellet først på eftermiddagen.

7. dag: Pula og sejltur
Efter morgenmaden går turen til byen Pula, der regnes for at være Istriens ældste by grundlagt af romerne. Vi besøger byens stolthed, den romerske arena, en af de bedst bevarede i Europa. Arenaen benyttes stadig til bl.a. koncerter og opera. Vi slentrer en tur i den gamle bydel, hvorefter vi fortsætter til bunden af Limski kanalen, hvor vi skal på en dejlig sejltur ud til kysten og tilbage til Vrsar.

8. dag: Farvel til Kroatien
Efter morgenmad forlader vi vores dejlige hotel og kører nordpå gennem Slovenien, Østrig med mål mod overnatning på hotel i Midttyskland.

9. dag: Sidste stræk mod Danmark
Efter en god nats søvn går turen mod Kassel, Hannover, Hamburg og tilbage til Danmark.

Hotel

Hotel Pineta 3*, Vrsar, ligger ca. 500 m fra centrum. Der er en vidunderlig udsigt over Vrsar by. Værelserne har bad, toilet, minibar og satellit TV. Hotellet har indendørs pool, sauna, dampbad og spa samt dejlig udendørs pool sammen med hotel Belvedere. Ca. 100 m til stranden fra hotellet. Husk badesko. Strandene i Kroatien er stenede, men det, at der er langt mellem sandkornene gør, at vandet er ufatteligt klart og azurblåt.
www.maistra.com/Accommodation

Overnatning i Vsar kan ændres til hotel i Porec eller Rovinj i stedet.

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.