Skip to main content

Bornholm

- Østersøens Perle
 

Klippeøen i Østersøen er noget helt særligt - her finder man en usædvanlig smuk og varieret natur, der rummer hele det nordiske spektrum på få kvadratkilometer. De særprægede rundkirker, den gamle fæstning Hammershus og de hyggelige byer - man kan nyde en nyrøget sild, tage på vandreture gennem sprækkedale eller nyde en dukkert i Østersøens blå bølger - Bornholm er fuld af dejlige oplevelser.

Rejsens arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Nordeuropas største borgruin Hammershus
• Christiansø - Danmarks østligste punkt
• Danmarks største rundkirke i Østerlars
• Sydlandsk stemning i Gudhjem

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse
Via Øresundsbroen kommer vi via det sydlige Skåne til Ystad og med færge til Rønne. Herfra er vi hurtigt fremme ved hotellet, hvor værelserne og middagen venter.

2. - 4. / 5. dag: Udflugtsprogram

5. / 6. dag: Hjemrejse
Vi tager afsked med hotellet og sætte kurs mod Rønne. Afhængig af hvornår vi skal med færgen til Ystad, bliver der tid til at se nærmere på verdens mindste “hovedstad“ med de gamle, snoede gader, måske et besøg på museet, hvor der blandt andet findes en stor samling af de berømte bornholmerure eller tage en tur på havnens hyggelige gader og stræder

Forslag til udflugter

Øens nordlige del - halvdagstur
Rundtur på øens nordlige del, hvor vi udover den storslåede natur også får tid til at se nærmere på nogle af øens seværdigheder. Vi ser Danmarks største fuglefjeld, hvor der findes en stor alkekoloni og derefter til Hammeren. På toppen af den 74 meter høje klippeknude ligger Nordeuropas største borgruin, Hammershus. Efter en rundtur på denne historiske seværdighed, videre til Jons kapel, hvor sagnet fortæller, at missionæren Jon prædikede for hedningene. Gennem de små idylliske fiskerlejer Teglkås og Hellig Peder når vi Hasle med besøg på Silderøgeri Museet. Tid til smagsprøver og frokost. Næste stop er Østerlars Rundkirke, øens største og en enestående bygning. Videre mod Almindingen, Bornholms største skov. Undervejs gør vi stop ved Stubbeløkkens stenbrud - Bornholms største ”hul” - inden vi kører op til Rytterknægten, øens højeste punkt på 162 meter over havet. Fra udkigstårnet ”Kongemindet” er der en pragtfuld udsigt over øen. Sidste del af turen går til ”Bornholms Riviera” med bl.a. Helligdomsklipperne og Bornholms Kunstmuseum.

Christiansø - heldagstur
Med båd når vi til Christiansø, den største ø i Ertholmene. Her står Christian den V’s gamle fæstning næsten som da den blev anlagt i 1684. Øens natur er en smuk oplevelse i sig selv, og med ca. tre timers ophold er der også tid til et besøg på museet, Store Tårn eller måske frokost på kroen.

Aakirkeby, Svaneke og Gudhjem – heldagstur
Aakirkeby, den eneste af de større byer på øen, der ligger inde i landet. Her ligger en stor romansk stenkirke med en berømt døbefond. Ved Dueodde på øens sydspids, kan vi anbefale en tur ned til stranden eller op i det 47 meter høje fyrtårn. Videre nordpå til Danmarks østligste by og mindste købstad, Svaneke. Mulighed for at kigge ind på bolsjekogeriet ved torvet, ligesom Svaneke Bryghus også er et besøg værd. Her i byen findes også flere kunsthåndværkere, blandt andet Pernille Bülows glasatelier og Bornholms Sæbesyderi med håndrørt sæbe på bornholmsk rapsolie. Vi slutter dagen i Gudhjem by med en sydlandsk stemning. Tid til en tur igennem byens krogede gader, og måske et besøg på Oluf Høst museet, der er indretteti den bornholmske nationalmalers hjem.

Andre udflugtsmuligheder og besøg:
Bornholms Kunstmuseum ved Helligdomsklipperne
Bison i Svinemosen midt i Almindingen
Bornholms Middelaldercenter
Bornholms Sommerfuglepark i Nexø
Grønbechs Gård i Hasle, center for kunsthåndværk med udstilling i en gammel købmandsgård

Hotel

Hotel Friheden ligger i idylliske omgivelser i den lille by Tejn Sandkås, næsten ned til havet. Dobbeltværelserne har enten balkon el. terrasse. De er med 2 enkeltsenge, TV og telefon. Badeværelse m/dusche og toilet, skab samt føntørrer. Værelserne har alle lidt kik til havet og er placeret i flere plan. Gratis adgang til pool og sauna.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.