Skip to main content

Kroatien - Opatija

Opatija er en lille, charmerende turistby med kun 18.000 indbyggere, som engang var et kursted for hele Europas aristokrati. Hyggelige caféer, pragtfulde parkanlæg og smukt anlagte stier langs bugten samt byens berømte strandpromenade gør byen til  et ideelt feriested. Blandt de største seværdigheder i byen findes Villa Angiolina, The Park of Sv. Jakova, havnen, det udendørs sommer teater og Kroatiens Walk of Fame.  Om aftenen er det skønt at sidde under åben himmel og opleve den mest fantastiske udsigt over havet, en smuk oplevelse, Opatija er ganske enkelt en perle.

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på 
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Udrejse og ankomst til Opatija med fly
Efter opsamling i Odense, Dannebrogsgade kl. 6.30 og P-pladsen v/Danske Bank, Munkerisvej kl. 6.45 kører vi til Københavns Lufthavn flyafgang kl. 11.20. I Zagreb møder vi vores transfer bus udenfor lufthavnen. Vi kører til hotellet i Opatija. Ved ankomst kan vi ikke være sikre på at værelserne er klar, men så går vi lille tur i nærområdet og herefter indkvartering og afslapning/tid på egen hånd. Vi mødes til middag.

2. dag: Opatija og tid på egen hånd
Efter morgenmaden lærer vi vores ferieby ordentligt at kende. Med vores guide ser vi byens smukke parker, St. Jackovs Kirke, den østrigsk inspirerede byggestil og den stemningsfulde strandpromenade.  Efter byvandringen er resten af dagen på egen hånd. Gå på marked, og oplev den afslappede stemning. Nyd udsigten fra en af de mange cafeer langs strandpromenaden, tag en dukkert i det azurblå hav, eller slap af på hotellet.

3. dag: Rovinj og Pula
Vi kører til den maleriske kystby Rovinj - én af Adriaterhavskystens bedst bevarede middelalderbyer. Beliggende på en lille ø forbundet med fastlandet. Vi oplever byens historie, kulturskatte og det romantiske centrum på en byrundtur til fods. Vi ser bl.a. Sct. Euphemia Katedralen og nyder fra toppen udsigten over byen og området. På vejen retur til Opatija holdes pause i Istriens sydligste by Pula, der regnes for at være Istriens ældste by grundlagt af romerne. Byen fungerede i romerriget som et handelsmæssigt centrum, hvilket fornemmes bl.a. ved besøget ved det velbevarede og imponerende amfiteater.

4. dag: Krk og landsbyen Vrbnik
Op ad formiddagen kører vi til øen Krk. Øen er den største og den goldeste i Kroatien - den dækker et område på 406 km2 og har ca.18.000 indbyggere. I hovedbyen byggede venetianerne en befæstning, som stadig ligger der i dag. Hyggeligt havneområde med spændende gader og stræder. Hen på eftermiddagen fortsætter vi til Vrbnik, hvor vi nyder udsigten mod fastlandet fra den idylliske landsby.

5. dag: Fridag på egen hånd   
Brug dagen på egen hånd i Opatija og omegn. Eller snak med rejseleder om, hvad dagen kan bruges til. Mulighed for at tage lokal bus til de nærmeste byer.

6. dag: Middelalderby, vin og trøfler
Udflugt ad mindre veje til trøffel- og middelalderbyen Motovun, som er smukt beliggende på en klippetop med en skøn udsigt ud over dalen. Området er kendt for sine trøfler og i byens små butikker er der mulighed for gratis smagsprøver. På turen tilbage er der stop ved en vinbonde, som serverer prøver på flere af de gode lokale vine.

7. dag: Sejltur
I
dag skal vi endelig opleve den smukke kyst fra søsiden. Efter en afslappende formiddag sejler vi til byen Moscenicka Draga. På vejen passeres en række pragtvillaer. Eftermiddagspause i den lille badeby med mulighed for cafébesøg, inden vi sejler retur til Opatija.

8. dag: Hjemrejse med fly
Tidlig afrejse fra hotellet, vi spiser morgenmad i bussen. Vi skal flyve kl. 08.05 fra Zagreb. Efter ankomst til København kl. 10.30 kører vi med bus retur til Odense.  

Diverse:
I Kroatien benyttes kroatiske Kuna
Husk badesko. Strandene i Kroatien er stenede, men det, at der er langt mellem sandkornene gør at vandet er ufatteligt klart og azurblåt
Eufrasius Basilikaen ca. kr. 40,- 
Pula Amfiteater ca. kr. 140,-
Sejltur ca. kr. 100,- 
Vinsmagning ca. kr. 50,-

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.