Skip to main content

Sicilien - Middelhavets smeltedigel

Besøg en helt særlig ø på denne skønne rejse. Sicilien har meget at byde på, og det mærkes hurtigt. Her venter dig fantastiske natur- og kulturoplevelser og masser af sydeuropæisk stemning.
Vi prøver det verdensberømte sicilianske køkken og vine, besøger gamle byer og antikke ruiner, mens vi fordyber os i øens fascinerende historie. Undervejs kan du se frem til indkvartering på skønne, 4-stjernede hoteller og en god morgenmad, så vi er klar til dage, der byder på sanserige oplevelser.

Sicilien præges af en rig kulturel arv - formet af diverse kulturer, da både grækere, kartager, romere og barbarer har ’hærget’ øen af flere omgange. Det har medført en helt særlig blanding af alt fra sprog, skikke og madkultur til kunst og arkitektur. Sicilien er også synonymt med fantastiske naturoplevelser og et herligt klima.
Vi skal nyde en behagelig uge midt i ’Middelhavets smeltedigel’.

Højdepunkter
✓ Få et særligt indblik i den sicilienske kultur
✓ Udforsk Europas største aktive vulkan, Etna.
✓ Nyd det skønne sydeuropæiske klima
✓ Bestil tidlig rabat på kr. 500,-

Program dag for dag
1. dag - Ankomst til Sicilien og bus til Acireale
2. dag - Etna og Taormina med besøg i det græske teater
3. dag - Siracusa og den Arkæologiske Park
4. dag - Bus til Agrigento med besøg  i den romanske villa Piazza Armerina og Valle dei Templi
5. dag   Bus mod Palermo med stop i desertvinenes by Marsala og den gamle by Erice 
6. dag - Guidet busrundtur i Palermo
7. dag - Bus mod Acireale med besøg i den smuke by Cefalù 
8. dag - Hjemrejse

Er arrangeret som læserrejse og kan med abonoment på minimum 1 måned med fordel bestilles på www.Avisfordele.dk

  Hurtigsøgning

  Flytider

  Flyrejse fra Billund - Catania (via Frankfurt) t/r:

  09.15   Afrejse Billund 
  16.25   Ankomst Catania

  17.15   Afrejse Catania
  22.35  Ankomst Billund

   

  Dagsprogram

  • 1. dag: Fly til Catania– Acireale

   Efter ankomst til Catania på Siciliens østkyst venter vores lejede bus på at køre os nordpå til Acireale. Om aftenen nyder vi en fælles middag.

  • 2. dag: Etna og Taormina

   En spændende dag venter os! Udhvilede og dejligt mætte efter morgenmaden forlader vi kysten for et stykke tid, da vi skal begive os mod Europas største aktive vulkan - Etna.
   Romerne troede, at vulkanen var en smedje, tilhørende ildens Gud Vulcan. Vi drager op i 2000 meters højde og ser på nært hold nogle af de ’uddøde’ kratere, som minder os om naturens store kræfter. Det sparsomt bevoksede og øde landskab skabt af lavastrømme både fascinerer og fortryller.
   Vores færd går videre mod Taormina, der troner stolt på en klippeodde over det Joniske hav. Frodige haver og blomstrende citron- og appelsintræer forgylder denne smukke by, som siden århundredeskiftet har været de italienske jetsetteres foretrukne paradis. Vi spadserer langs paradegaden Corso Umberto 1 og besøger det berømte græsk-romerske teater. I sin storhedstid rummede teateret op mod 5000 tilskuere. Udsigten, der venter os over Etna og Naxosbugten er spektakulær!
   En god middag på hotellet er den perfekte afslutning på dagen.

  • 3. dag: Siracusa

   I dag sætter vi kursen mod syd og byen Siracusa, der var en af Magna Graecias mest betydningsfulde byer, udover Athen. Ikke bare Archimedes fandt, hvad han søgte her! Bygninger og gader fortæller en lang historie fra de forhistoriske bebyggelser, korinternes indflydelse og frem til barokkens æra. Vi besøger Parco Archeologico, som bl.a. rummer både et græsk og et romersk teater, og vi udforsker byens kærne, øen Ortygia, hvor de første grækere gik i land.
   Om eftermiddagen vender vi tilbage til vores hotel.

  • 4. dag: Acireale – Piazza Armerina – Agrigento

   Efter morgenmaden forlader vi østkysten og rejser mod nye mål. Vi kører gennem Siciliens indland, hvor naturen veksler mellem et kuperet jordbrugslandskab med bløde bakker og utilgængelige bjerge.
   Turen går forbi øens stenrige hjerte, hvor man i århundreder har udvundet svovl og sten, og vi nærmer os Piazza Armerina. Her skal vi opleve en af øens mest fascinerende monumenter, den berømte romerske villa - Villa del Casale. Villaens udsøgte mosaikker blev bevaret for eftertiden takket være en oversvømmelse i 1100-tallet, der begravede de smukke mosaikker i ler, og som nu giver os et indblik i det sen-romerske hverdagsliv.
   Vi fortsætter derefter ned mod sydkysten og Agrigento-området, hvor vi skal overnatte. Men forinden er vi nok blevet tryllebundet af den fantastiske Tempeldal - Valle dei Templi, som er en af verdens mest betydningsfulde arkæologiske steder. Templer tilegnet de olympiske Guder Zeus, Herakles, Concordia og Hera, deriblandt det bedst bevarede doriske tempel i verden, Concordiatemplet, besegler det helt unikke ved denne dal.
   Middag indtages på hotellet.

  • 5. dag: Agrigento – Marsala – Erice – Palermo

   Vi checker ud fra vores hotel og begiver os langs med kysten i retning mod Marsala. I hjertet af ’dessertvinenes by’ prøver vi nogle af øens forskellige rosévine akkompagneret af en frokost bestående af typiske italienske retter. Faktum er, at Sicilien er verdens største vindistrikt, både hvad angår areal og produktion.
   Turen går videre og akkompagneres af vidtstrakte saltsletter, hvor man før anvendte gamle vindmøller til at udvinde salt fra havvandet. Snart skimter vi i horisonten den gamle by Erice, der hviler på toppen af Monte San Giuliano. Vi rammes af historiens vingeslag, når vi vandrer i byens stenbelagte gader, mens vi omgives af de smukke middelalderbygninger. Her og der finder vi små torve og pittoreske baggårde, hvor de tilhørende bagerier lokker med den velduftende mandelkage, der er helt typisk for denne by.
   En oplevelsesrig dag lakker mod enden, og vi sætter kurs mod Palermo-området, hvor vi skal bo 2 nætter. Vi afslutter dagen med en fælles middag.

  • 6. dag: Palermo

   Vi er nu klar til at indtage Palermo. Byen er placeret i et naturligt amfiteater for enden af Monte Pellegrino, og med sin påvirkning fra orientalske og europæiske stilarter har byen en arkitektur, hvis lige ikke ses andre steder på øen.

   En guidet busrundtur tager os rundt til de vigtigste seværdigheder. Vi besøger bl.a. basilikaen Cappella Palatina, hvor de normandiske konger ligger begravet. Katedralen er udsmykket med de smukkeste mosaikker, og eksteriøret viser indslag fra alle Siciliens arkitektoniske epoker. Forføreriske dufte lokker os til byens farverige madmarkeder, hvor labyrinten af smalle gader og stræder i de gamle arabiske kvarterer indbyder til en hyggelig spadseretur.

   Middag på hotellet.

  • 7.dag: Palermo – Cefalù – Acireale

   Efter morgenmaden afslutter vi vores besøg i Palermo, og vi følger kysten mod øst til pittoreske Cefalù. Cefalù domineres af den store klippe La Rocca og en elegant normandisk katedral, der var udset til at blive det vigtigste religiøse hovedsæde på Sicilien.
   Efter et besøg i katedralen udforsker vi byen til fods. Vi drages tilbage i tiden, når vi bevæger os gennem gaderne og charmeres af Fiskerkvarteret med sine gamle huse langs havnen, hvor de små fiskerbåde ligger for anker. Hvis I har set den prisbelønnede film ”Cinema Paradiso”, kan I måske genkende området?
   Inden vi forlader Cefalù, er der også mulighed for en forfriskende svømmetur. Byen omgives af lange strande med det fineste sand.
   I Acireale, hvor rejsen begyndte, afslutter vi vores ’Sicilien-ekspedition’. Efter indchekning får vi serveret middag på hotellet.

  • 8. dag: Hjemrejse

   Formiddagen er til fri disposition, inden vi kører til lufthavnen i Catania og tager flyet hjem

  Kort

  Afgange og priser

  AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
  2/6Fly/BusSicilien - Mangfoldighedens ø & Middelhavets smeltedigelFuldbooket, venteliste12.395,-Send forespørgsel

  Hotel

  Destinationshotel

  Sicilien - hotelliste
  Vi bor på gode hoteller alle værelser har bad og toilet. På flere hoteller er der swimmingpool, så tag badetøjet med. Se navne på hotellerne i rejsebeskrivelsen...
  Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.