Tjekkiet

Berlin - Prag - Dresden

- historiske oplevelser og moderne byliv   Som hovedstad i Tyskland, er der siden genforeningen sket en fantastisk udbygning af Berlin. Nu står byen smukkere end nogensinde. Prag, den gyldne stad! Byen med de 100 tårne! Prag har mange navne, og byens overskuelighed gør det både nemt og bekvemt at komme rundt. På ....Læs mere »

Prag og Böhmen

- storby og natur   ”Den som blot een gang har set hende, vil altid have hendes navn ringlende i sit hjerte. Hun er i sig selv en sang, vævet ind i tiden, og vi elsker hende, så lad hende ringle”. Sådan skrev Jaroslav Seifert i 1983 om Tjekkiets hovedstad Prag, og sandt er det, at man aldrig glemmer et besøg ....Læs mere »

Prag - Den gyldne stad, 5 dg.

Byen med de 100 tårne! Prag har mange navne, og byens overskuelighed gør det nemt og bekvemt at komme rundt. På denne rejse bliver der mulighed for at opleve det hele. Naturligvis ser vi Prags centrum med den gamle rådhusplads “Stara mesto namesti” og slottet, men også seværdighederne udenfor byen bliver ....Læs mere »

Usti nad Labem - Nordböhmen

Ved floden Elben ligger byen Usti nad Labem, som er hovedstad i Nordböhmen, Tjekkiet. Byen bærer præg af sin tyske fortid og hed engang Aussig. I dag er stort set alle indbyggere tjekkiske, og der er en lokal og hyggelig atmosfære i byen. Fra hotellet er der ca. 1 km til floden Elben, hvor man kan sidde på en café ....Læs mere »