Skip to main content

Spreewald - Berlin

- nordtysk kanalidyl
 

Mellem Berlin, Dresden og Cottbus finder vi en af Nordeuropas mindre kendte naturperler, nemlig Spreewald, som med sine 480 km2 og sit finmaskede net af kanaler, åer og bække i dag er et fredet område, hvor motorsejlads er forbudt, og hvor selv postbuddet må stage sig frem i sin lille postbåd gennem Tysklands ”Grønne Venedig”. Turen byder også på besøg i Dresden, som efter 2. Verdenskrigs bombardement nu igen fremstår som europæisk kulturby med bygninger genopført efter originale tegninger. Ligeledes besøg på Meissen Porcelæn, fabrikken som gennem århundreder har frembragt Europas fineste og mest kostbare porcelæn. I Berlin når vi en byrundtur til de største seværdigheder som Brandenburger Tor, Rigsdagsbygningen, Gedächtniskirche, Checkpoint Charlie og besøg i legendariske Spandau Zitadelle.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Cottbus ved Spreefloden
• Kanesejlads på idylliske kanaler
• Meissen - kendt porcelæn
• Dresden - kulturcentrum
• Frauenkirche i Dresden
• Semper Opera & Zwinger Slottet
• Spandau Zitadelle i Berlin


Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
 tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Cottbus og Spreewald
Vi kører via Neumünster mod Berlin. Med passende pauser undervejs ankommer vi sidst på eftermiddagen til Cottbus, ca. 125 km syd for Berlin. Byen ligger ved floden Spree i udkanten af Spreewald. Området er også hjemegn for sorberne, et folkeslag på omkring 50.000 personer, der har eget sprog og stolte, kulturelle traditioner.

2. dag: Kanefart Lübbenau
I dag skal vi på sejltur. En ”Kanefart”, hvor man mageligt kan læne sig tilbage og lade sig fragte gennem det imponerende landskab. Undervejs går vi i land - med mulighed for at nyde en ”lokal” frokost. Efter ophold i Lübbenau er vi sidst på eftermiddagen tilbage i Cottbus, hvor der er tid til at se nærmere på byens seværdigheder. Under middagen er der sikkert nok at snakke om efter dagens vandfart.

3. dag: Meissen og Dresden
Meissen og Dresden står på dagens program. Byen Meissen er måske ikke så kendt som produkterne, der fremstilles her. Meissen-porcelæn har skrevet sig ind i den europæiske historie, og vi besøger den kendte fabrik. Her ser vi, hvordan leret på forunderlig vis omdannes til det smukkeste porcelæn, og i museet ser vi fabrikkens produkter fra de sidste 200 år. Naturligvis kan vi købe, og prisen følger kvaliteten. Sachsen var et selvstændigt kongerige indtil 1871, og hovedstaden Dresden bærer tydeligt præg deraf. Slottet Zwinger, den smukke Semper Opera og Frauenkirche ligger langs Elbens flodløb og er alle en kulturhovedstad værdig. Særligt imponerende er det at se den nyligt genopbyggede by, der nætterne mellem 13. og 15. februar 1945 nærmest blev jævnet med jorden af allierede bombefly.

4. dag: Berlin og byrundtur
Vi forlader Cottbus og kører nordpå til Berlin. På en byrundtur ser vi bl.a. Brandenburger Tor, Gedächtniskirche og Sejrssøjlen, Rigsdagsbygningen, Charlottenborg, den fælles nordiske ambassade, Checkpoint Charlie, de sidste rester af Berlinmuren, samt de nye områder ved Potsdamer Platz. Tid på egen hånd inden vi kører til vores dejlige hotel, hvor middagen venter.

5. dag: Besøg Spandau Zitadelle og hjemrejse
Efter morgenmad pakker vi bussen og kører til det smukke renæssancefort, Spandau Zitadelle. Fortet blev afsluttet i 1594 med fire bastioner og blev betragtet som uindtageligt. Det har været brugt til diverse formål gennem tiderne, bl.a. som ammunitionsfabrik under Trediveårskrigen og gaslaboratorium under 2. Verdenskrig. I dag er stedet museum, og vi får en rundvisning, inden vi kører tilbage til Danmark.

Hotel

SORAT Hotel Cottbus 4* ligger ved Slotskirkepladsen i den gamle bydel. Tidløs design og en personlig atmosfære præger hotellet. Terrasse ud til pladsen, bar og sauna. Elevator. Alle værelser har bad og toilet, TV, radio, telefon, hårtørrer, internetadgang mm. I Berlin bor vi på et dejligt hotel med alle moderne bekvemmeligheder.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.