Skip to main content

Oslo - kunst, kultur og historie

 

Busrejse 6 dage til Norges hovedstad

På denne rejse til Oslo kan du nyde turen derop og hjem med sejllads Hirtshals-Larvik t/r og bo meget centralt lige i hjertet af den skønne norske hovedstad Oslo.

I Oslo kan du se frem til meget spændende dage, præget af kunst, bl.a. Edward Munch, Astrup Fearnley museet på Åker Brygge, samt nationalmuseet. Arkitektur i verdensklasse. Operaen tegnet af det norske Snøhetta. Vi kører op til Kistefos og Hadeland, hvor den danske Bjarke Ingels Group har tegnet et spændende kunst museum over vand, beliggende i skønneste natur. Vi går i en storslået naturpark med kunst og ser fornem glaskunst ved Hadeland. Oplever udsigten fra Holmenkollen Frognersetteren.  Derudover har historien også præget Oslo, hvor bl.a. Christian den 4. har sat sine aftryk. Ligesom vi oplever Kontiki og polarforskere. - Vi bevæger os i Vigelandparken.

- Kort sagt natur og bevægelse i den, kunst, kultur, arkitektur og historie - En tur du sent vil glemme.   

Højdepunkter:
✓ Gamlebyen
✓ Karl Johan gaten og Domkirken
✓ Munch Museum og Nationslmuseum
✓ Akershus slot
✓ Nobels fredscenter og Rådhuset
✓ Kontiki-, Fram og Norsk maritimt museum
✓ Kistefos med The Twist Galleri tegnet af BIG
✓ Hadeland og Holmenkollen
 
Program dag for dag:
1. dag: Udrejse med Color Line færgen fra Hirtshals til Oslo
2. dag: Byrundtur
3. dag: Oplevelser i Oslo
4. dag: Museerne på Bygdøy
5. dag: Kistefos Museum, Hadeland Glassverk og Holmenkollen
6. dag: Egne oplevelser og hjemrejse
 
Afrejsested:
Kl. 08.00   Musikhuset, Århus.
Tidspunkt for opsamling er vejledende. Se gældende opsamlingstidspunkt på dit tilsendte rejsebevis.
Hurtigsøgning

Dagsprogram

 • 1. dag: Udrejse med Color Line færgen fra Hirtshals til Oslo

  Med afrejse fra Musikhuset i Aarhus sætter vi kursen mod Hirtshals hvor vi skal ombord på Color Lines færge til Larvik. Der er tid til at nyde sejladsen inden færgen lægger til i Larvik. Derfra et par timers kørsel til Oslo, hvor vi ankommer til indkvartering og efterfølgende middag på hotellet.

 • 2. dag: Byrundtur

  Under kyndig vejledning tager vi på byrundtur rundt i det centrale Oslo og ser/besøger bl.a. følgende; Operahuset, Forsvarsmuseet, Akershus Fæstning, Norges Hjemmefrontmuseum, Rådhuset, Nobels Fredscenter, Nationalmuseet, Oslo Koncerthus, Det kongelige slot, Nationalteatret, Oslo Universitet, Stortinget, Karl Johan gaden, Stortorvet, Domkirken, Vigelandsparken. Museums Pass er inkluderet i prisen og det giver mulighed, resten af dagen, at udforske mange af byen museer og attraktioner. Sidst på eftermiddagen besøger vi Munch Museet og her venter middagen på med spisning på museets restaurant Bistro Tolvte.

 • 3. dag: Oplevelser i Oslo

  Museums Pass giver ubegrænset adgang til de fleste af byens mest populære museer, attraktioner og offentlig transport. Mulighederne er mange og vores egen bus følger et program og det bliver muligt at besøge udvalgte museer. Det kunne være Norsk Folkemuseum, Vigelandsparken, Kon-Tiki-museet, Frammuseet, Nasjonalgalleriet, Vikingskibsmuseet, Munchmuseet, Nobels Fredssenter, Oslo kunstmuseum, Historisk museum, Munch, Det Internationale, Astrup Fearnley Museet, Barnekunstmuseum ect.

 • 4. dag: Museerne på Bygdøy

  Norges stærke tilknytning til havet fornægter sig ikke og der er samlet en del museer med fokus på polarforskere, søfolk og eventyrer. Bygdøy er en halvø beliggende vest for centrum af Oslo og er kendt for sine kulturelle og historiske seværdigheder.
  På Bygdøy ligger museerne tæt, og vi skal i dag se nærmere på Kon-tiki museet, Fram museet, Norsk Maritimt museum og parken ved Oscarshall. Igen er der igen tid til egne oplvelser om eftermiddagen.

 • 5. dag: Kistefos Museum, Hadeland Glassverk og Holmenkollen

  Hadeland er et smukt område lidt nord for Oslo, kendt for sin naturskønhed og kultur. Vi lægger storbyens travlhed bag os og vores første stop er Kistefos, et område rigt på industrihistorie og kunstnerisk skønhed. Området med gamle smukke industribygninger er omdannet til kunst og skulpturpark med fokus på moderne kunst og installationer. Vi besøger Kistefos Museum som blandt andet består af bygninger med det historiske Kistefos Træsliberi. The Twist, tegnet af Bjarke Ingels Grouup (BIG), er en kombineret bro over floden Randselva, galleri og er i sig selv et kunstværk. På Hadeland Glassverk vil vi se den magiske transformation af glas, når dygtige glaspustere former og skaber smukke kunstværker for øjnene af os. Vi vil også have mulighed for at udforske glasværkets butik, hvor vi kan finde unikke souvenirs og håndlavede skatte at tage med hjem. Efter en dag fyldt med kulturelle opdagelser og ærefrygtindgydende naturskønhed, vil vi med udsigten fra Holmenkollen vende tilbage til Oslo.

 • 6. dag: Egne oplevelser og hjemrejse

  Formiddagen er fri til egne oplevelser og det kunne være en mulighed at besøge Astrup Fearnley Museet(entré ikke inkl). Først på eftermiddagen sætter vi kursen sydpå langs Oslofjordens vestlige bred. Undervejs passerer vi Drammen, førhen det største udskibningssted for tømmer med mange vanddrevne savmøller. Tønsberg, som regnes for Norges ældste by helt tilbage fra 871, er sidste by vi passerer inden vi kommer til Larvik. I Larvik skal vi ombord på færgen som bringer os til Hirtshals. Vi ankommer til Hirtshals og derfra går turen ned gennem Jylland. Vi er hjemme i Århus sidst på aftenen.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
27/9BusOslo - kunst, kultur og historieMere end 89.100,-Bestil

Hotel

Destinationshotel

Scandic Hotel St. Olavs Plass Oslo
Hotellet har en central beliggenhed og er et godt udgangspunkt for oplevelser i byen. Værelserne har alle bad/toilet og har faciliteter som for eksempel hårtørrer, fladskærms-tv, og man kan komme onli...
Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.