Tæt på Irlands Sjæl

Rundrejse i det vestligste Irland, hvor du vil opleve det smukkeste af Irland med den spektakulære natur og den enestående kultur, historie og mentalitet. Oplev det vildsomme og utroligt smukke vestlige Irland, som er ukendt for de fleste turister. Rejsen tager jer med ud i helt uberørt natur ved det blå Atlanterhav for at opleve den smukke natur samt opleve seværdigheder, steder og historier, som kun kendes af de lokale. I Dublin oplever vi den smukke, pulserende storby med de mange seværdigheder, gamle bygninger og hyggelige museer. En overflødighed af enestående oplevelser for dem, der har lyst til nye og helt ukendte sider af Irland. Her kommer vi tæt på den meget gæstfrie lokalbefolkning, som byder på god mad, musik og craic. Rejsen giver et fremragende indtryk af, hvordan natur og historie har formet den berømte irske mentalitet med et hårdt liv iblandet masser af melankoli, glæde og årtusindgamle legender. Rejselederen er Irlands-eksperten Claus Hebor, der har besøgt Irland mere end 400 gange. Han er kendt for at give gæsterne en uforglemmelig oplevelse gennem hans venskab med lokale musikere, historiefortællere og mange andre spændende personligheder, som sætter sit helt enestående præg på rejsen – oplevelser som andre ikke kan få!

Panter Rejser anbefaler
✓ Dansk Irlandsekspert og -guide Claus Hebor
✓ Connemara Nationalpark
✓ Farverige Dublin
✓ Hotel i centrum af Galway og Dublin
✓ Tæt på lokalbefolkningen
✓ Max. 30 deltagereConnemara Nationalpark

Program dag for dag
1. dag: Ankomst til Galway
2. dag: Galway
3. dag: Galway – Clifden – Connemara – Killary Habour – Galway
4. dag: Galway – Doolin - Cliffs of Moher – Burren – Kinvarra
5. dag: Kinvarra – Dunguaire Castle
6. dag: Kinvarra – Dublin
7. dag :Dublin
8. dag: Hjemrejse

Pris fra:
10.995,-
Dage:8
✓ Flyrejse Billund/København Dublin t/r
✓ 20 kg indtjekket bagage pr. person
✓ Ophold i delt dobbeltværelse
✓ 7 x morgenmad
✓ 5 x middag
✓ Transport og udflugter ifølge program
✓ Dansk ekspertrejseleder
✓ Heldagstur til Aran Islands inkl. cruise på Atlanterhavet ved Cliffs of Moher
✓ Naturvandretur i Connemara
✓ Byvandringer i Galway og Dublin
✓ Entré Dunguiare Castle, Poulnabrone Dolmen, museer i Dublin m.v.
✓ Rundvisning på whiskey destilleri inkl. whiskeysmagning
✓ 24 timers billet til HopOn-HopOff bus i Dublin
✓ Arrangeres i samarbejde med Ans Rejser
✓ Skatter, afgifter og bidrag til Rejsegarantifonden
Transportmåde:Fly - Bus
Bestil rejse

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Galway
Ved ankomst til Dublin lufthavn går busturen tværs over Irland til vestkysten, og i Galway indlogeres vi på et hotel i bymidten. 

2. dag: Galway
Om formiddagen tager vi på sightseeing i Galway, hvor I får fortalt den spændende historie om Galway og nogle af de kendte mennesker herfra. Galway Cathedral, der er byens største kirke, er bygget på fundamentet af det gamle fængsel, men er en forunderling blanding af byzantiske, romanske og gotiske stilarter, som samlet giver et meget imponerende indtryk. River Corrib løber gennem byen, og med flere kanaler bliver Galway kaldt for ”Irlands Venedig”. Vi tager en af de mange muligheder for dejlige spadsereture langs floden. Byrundturen bringer os også til Spanish Arch fra 1500-tallet, hvor de spanske handelsfolk lagde deres skibe til kaj, herunder Christoffer Columbus, som besøgte Galway i 1477. Vi går også på Famine Walk, som fortæller historien om Kartoffelhungeren i 1845-48, hvor millioner af irere døde af slut eller udvandrede. Mange frygtelige historier kan fortælles om denne tid. Herefter går vi gennem latinerkvarteret, som syder af liv med hyggelige gader, små butikker, gamle pubs og masser af musik. Efter frokost kan I på egen hånd gå på opdagelse i Galway, hvor I kan finde gamle bøger, antikviteter, kunsthåndværk og meget andet. Eller bare slappe af på en af de utallige fortovscaféer og pubber og nyde de mange gadeartister og musikere. Galway har tillige flere museer og gallerier, så der er noget for enhver smag. Om aftenen spiser vi middag på restaurant, før I kan vælge at deltage i en Musical Pub Crawl i Galways fantastiske musik- og publiv. Her er musik, fest og dans for alle aldre!

3. dag: Galway – Clifden – Connemara – Killary Habour – Galway
Turen i dag går gennem vel nok det smukkeste natursceneri i Irland, nemlig Connemara. Fra Galway bliver landskabet mere og mere vildt, og på den fantastiske kystvej "Sky Road"kører vi højt oppe i bjergene på små, krogede veje med en helt enestående udsigt over Atlanterhavet. Det findes simpelthen ikke smukkere! Vi gør stop undervejs så I kan få de helt rigtige fotos. Vi besøger Connemara National Park, som er et enestående landskab, hvor der er mulighed for en lille vandretur. Frokost indtages i en af de små hyggelige landsbyer, før vejen tilbage går langs de dramatiske bjergtoppe Twelve Pins med dybblå søer, som spejler sceneriet på magisk måde. Vi er tilbage i Galway sen eftermiddag, hvor I selv kan vælge at spise middag på en af de utallige restauranter i Galway – fra små, billige seafood-steder til gourmetrestauranter med udsigt over Claddagh – det gamle havneområde, hvor de spanske handelsskibe lagde til i 1500-tallet.

4. dag: Galway – Doolin - Cliffs of Moher – Burren – Kinvarra
Efter en god morgenmad går turen mod syd langs kysten gennem det særprægede landskab The Burren, som er en kalkstensslette med helt anderledes vegetation og mange huler. Vi ankommer til den lille hyggelige havneby Doolin, hvor vi tager en båd ud på Atlanterhavet til den lille idylliske ø Inisheer. Det er den mindste af de kendte Aran-øer med kun 250 indbyggere, men en helt unik oplevelse at besøge. Der findes nok ikke noget lignede noget sted i verden. Der er en helt special atmosfære på disse afsidesliggende øer, hvor tilværelsen har været utrolig barsk for de fiskere og fårehyrder, som har slået sig ned her. Markerne er opstået ved at lægge tang ud gennem generationer og generationer, som efterhånden har skabt græsningsarealer til de hårdføre får. Vi besøger den lille by på øen, hvor der er mulighed for at spise frokost samt købe unikt kunsthåndværk. Øerne er kendte for deres Aran-sweaters, som er godt håndværk lavet af den bedste uld. Samtidig møder vi den helt enestående gæliske mentalitet og sprog på disse særprægede øer. Efter frokost og lidt tid på egen hånd tager vi båden tilbage til fastlandet. Cliffs of Moher er én af de helt store seværdigheder i Irland, hvor de grønne marker stopper med et lodret fald 215 m ned til havet. Klipperne er blevet forsynet med rækværk, turistcenter, m.v., hvilket på mange måder har forstyrret områdets enestående skønhed og ro. Derfor tager vi en cruisetur fra Doolin langs med klipperne for at se Cliffs of Moher fra den smukkeste side – nemlig havsiden. Under cruiset fortæller vi om  området og det enestående dyre- og planteliv. Såfremt vejret afskærer os fra at sejle vil vi forsøge at besøge Cliffs of Moher fra toppen. Tilbage i bussen fortsætter vi dagen gennem den lille by Lisdoonvarna, hvor der stadigvæk hvert år er ”Matchmaking Festival”, hvor ungkarle og piger mødes for at se hinanden an. Herefter kører vi op på selve The Burren, hvor landskabet kan minde om et månelandskab, men indimellem dukker en ældgammel stendysse eller ringfort op, som viser at området har været beboet fra ældgammel tid. Vegetationen er også helt specielt, idet Burren er det eneste sted på jorden, hvor der vokser både alpine og subtropiske planter ved siden af hinanden. Her kan I også finde mange sjældne orkidearter. Burren er fyldt med spændende oldtidsminder, og vi skal bl.a. se den kendte Poulnabrone Dolmen, der ligger smukt midt på den store kalkstensslette. Hen på eftermiddagen lander vi i den lille hyggelige havneby Kinvarra, som ser ud som taget af en film om Irland med kulørte huse, træskibe i havnen og hyggelige pubber. Her indlogeres vi på Kinvarra Guesthouse, som er et utroligt charmerende bed & breakfast midt i byen. Her inviterer vi på middag på en af områdets absolut bedste restauranter The Pier Head, hvor vi ofte sidder med udsigt til solnedgangen over Galway Bay. Herefter er der næsten altid meget lokal musik på en af de mange pubber i den lille by.

5. dag: Kinvarra – Dunguaire Castle (M)
I dag skal vi ikke køre i bus, men tage en rolig dag i Kinvara med en byvandring, hvor vi hører de spændende historier om smuglere, tyfushospitalet, IRA og kartoffelpesten. Vi besøger også det markante Dunguiare Castle, som faktisk har været beboet helt op til 1966 af en excentrisk dame. Det er det bedst bevarede ”befæstede tårnhus” i Irland, og vi kan se, hvordan borgen har været indrettet gennem fire århundreder, afsluttende med den moderne dagligstue øverst i tårnet. Om aftenen arrangeres der Middelalder-banket på borgen med 4-retters menu, musik, sang og oplæsning, som man kan tilmelde sig i god tid før rejsen (tillægsoplevelse og med forbehold for pladser). Vi kan også lave en speciel whiskeysmagning i den lokale pub Green´s i Kinvarra (tillægsoplevelse), som nok har Irlands mest markante samling af whiskey, og hvor Mary kender samtlige flasker og deres historie. Her er alle muligheder for at fordybe sig i gribende, sjove og historiske fortællinger fra Irland. Middag er på egen hånd, men da Kinvara har 7 restauranter bl.a. den meget anerkendte Pier Head er der meget god mulighed for at finde noget, som passer til alle smagsløg. Om aftenen kan vi helt sikkert høre en musiksession på én af de lokale pubber i byen, hvor Charlie og hans venner måske spiller – og alle er med! Eller få en sludder med nogle af de lokale, der gerne fortæller om områdets historie og kultur – eller blot en af de utallige jokes, som irerne er så kendte for.

6. dag: Kinvarra – Kilbeggan/Boann – Drogheda
Efter en solid morgenmad tager vi jer på en dejlig tur tilbage tværs over Irland til nogle af de mest historiske og mytiske steder på den grønne ø. Hvis tiden tillader det, kan vi gøre en afstikker til den smukke by Trim med Irlands største middelalderborg Trim Castle, hvor en stor del af filmen Braveheart blev optaget. Vi ser borgen udefra og entre er ikke inkl. På vej tværs over gør vi holdt ved enten det idylliske Kilbeggan Distillery eller det nye moderne Boann Distillery. Kilbeggan Distillery har fremstillet irsk whiskey siden 1757. Stedet er i dag både igangværende destilleri og museum, hvor man kan se de gamle kobberkedler og den store vandmølle, som drev destilleriet. Boann Distillery er helt nyt og moderne, men emmer af det gode, gamle håndværk og passion fra ejerne, som stadig arbejder på destilleriet. Boann Distillery fremstiller i dag nok det bedste irske whiskey, man kan smage. Her er der desuden mulighed for at se Boyle Brewhouse, som fremstiller spændende lokale øl med rod i den keltiske mytologi. Begge steder er der mulighed for at smage på den bløde irske whiskey, spise frokost samt købe helt specielle whiskeys, som ikke findes i Danmark. Turen fortsætter til den hyggelige by Drogheda. hvor vi indlogeres på det spændende og prisvindende D Hotel, der ligger smukt ved River Boyne og i gåafstand til bymidten. Hotellet er et godt eksempel på det moderne Irland med The Celtic Tiger, og viser irernes glimrende sans for udvikling uden at ødelægge deres traditionelle værdier. Om aftenen spiser vi på restauranten, før den måske står på pubbesøg med musik og en pint i den tilstødende pub eller ude i byen.

7. dag: Drogheda – Brú ná Bóinne – Drogheda
Efter en solid morgenmad tager vi jer på en tur til nogle af de mest betydningsfulde og spændende steder i Irland. Vi kører gennem det smukke, frodige østirske landskab gennem det område, som mange kalder ”Mythical Ireland”, til Hill of Tara, som var sædet The High King i Irland, før englænderne kom i 1100-tallet. Endnu i dag hyldes stedet som et mytisk og spirituelt sted. Vi passerer også Slane Castle på vej til stedet for Battle of The Boyne i 1690, som var afgørende for Irlands historie frem til i dag. Undervejs får I en god indføring i Irlands spændende og turbulente historie. De gamle stenaldertempler i Boyne-dalen – på irsk kaldet: Brú ná Bóinne: Newgrange, Dowth og Knowth er en af de absolut største og mest spirituelle oplevelser i Irland. Newgrange er bygget lang tid før pyramiderne med en smuk facade af hvide kvartssten, som reflekterer solen. Solen har netop en afgørende rolle i Newgrange, da solen på årets korteste dag præcist rammer et vindue over indgangsdøren og fylder det store gravkammer med et magisk, gyldent lys. Man kommer ind i kammeret ad en lang, smal gang, og her får I både legenden om stedet samt den mere videnskabelige forklaring, ligesom solfænomenet bliver rekonstrueret med kunstigt lys, så man klart fornemmer den enestående spirituelle oplevelse, det må have været for stenalderfolket. Selv i dag kan man ikke undgå at gribes af oplevelsen og den smukke tanke. Brú na Bóinne er et UNESCO World Heritate Site, og med rette én af de største seværdigheder i verden. Besøget går til enten Newgrange eller Knowth. Hvis tiden tillader det byder dagen også på en byvandring i Drogheda, som har mange historiske steder som den kendte byport St. Lawrence Gate fra middelalderen, flere spændende kirker bl.a. med Oliver Plunketts afhuggede hoved, Millmount og ikke mindst Cromwells frygtelige massakre på byen i 1649. Tilbage i Drogheda inviterer vi jer på en dejlig afskedsmiddag på den flotte Scholars Restaurant, som er som at træde ind i et herskabshjem fra 1800-tallet. Denne aften inviterer vi jer på en helt enestående oplevelse på en ”hidden pub” ved floden, hvor det ikke bliver mere lokalt. Pubben har den hyggelige atmosfære og patina, som en rigtig irsk pub skal have. Her kan vi virkelig komme tæt på de lokale og den helt enestående irske mentalitet. Vi møder den lidt excentriske men meget vidende indehaver Ainé, der – hvis vi opfører os efter hendes lidt specielle husregler – kan overtales til at fortælle om pubben på hendes egen særprægede og sjove måde. Den har været i familiens eje gennem 5 generationer, og har gennemlevet mange historiske episoder. En helt unik oplevelse, som turister aldrig vil kunne få og som ikke kan beskrives. Vi kan være heldige at støde ind i en session eller en Sean-Nos (traditionel sangaften).

8. dag: Hjemrejse
Efter en god irsk morgenmad er der – afhængigt af flytidspunkt - tid til at besøge shoppingmall Scotch Hall før den korte bustur til Dublin Airport.

Afgange og priser

Afrejse Rejsemål Hotel Ledige pladser Fra pris
6 / 9 Tæt på Irlands sjæl
Irland (Hotelliste) Mere end 8 10.995,- Bestil

Hotel

Irland (Hotelliste)

***
Vi bor på gode 3* og 4* hoteller, hvor alle værelser har bad og toilet. Morgenmaden er typisk irsk, og middage er menu eller buffet. Flere hoteller ligger centralt i byen, s...