Skip to main content

Irland - Oplevelsesrejse til den grønne ø

Til maj drager vi afsted mod skønne, grønne Irland. Det bliver en helt fantastisk oplevelsesrejse, hvor vi forener os med den storslåede natur med grønne enge og enestående kystlinjer samt en rig flora og bølgende marker, der får musikken og poesien til at flyde. Nogle af de største forfattere i verdenslitteraturen blev født her, og herfra er der hentet masser af inspiration til store litterære værker. Såvel digteren James Joyce som forfatteren Oscar Wilde kom fra Dublin. På vores rejse skal vi ligeledes besøge den livlige hovedstad Dublin og små pittoreske småbyer. Vi møder venlige, humoristiske irlændere og smager på ”livets vand” (også kendt som den irske whiskey). Tag med og glæd dig til at opleve den vidunderlige grønne ø.

Højdepunkter
✓ Charmerende Dublin og bohemiske Galway
✓ Det grønne indland og dramatiske kystland
✓ De mægtige klipper ”Cliffs of Moher”
✓ Ring of Kerry
✓ Irlandsk aften med musik og dans

Program dag for dag
1. dag: Fly til Dublin
2. dag: Powercourt Gardens – Carlow
3. dag: Rock of Cashel
4. dag: Ring of Kerry-dagstur og Muckross House
5. dag: Cliffs of Moher – Burren området
6. dag: Kylemore Abbey og Galway
7. dag: Galway – Merry Ploughboy
8. dag: Afrejse

Er arrangeret som læserrejse for Jysk Fynske Medier og kan med fordel bestilles på Avisfordele.dk (Kræver abonoment på minimum 1 måned)

Hurtigsøgning

Dagsprogram

 • 1. dag: Fly til Dublin

  Ved ankomst til Dublin skal vi på en omfattende panoramatur. Vi kører bl.a. til nordsiden af floden Liffey. Dette område byder på storslåede monumenter såsom GPO (General Post Office) på byens hovedfærdselsåre, O'Connell Street, eller Custom House langs kajerne, samt Phoenix Park, den største offentlige park i Europa. Den sydlige side fremstår mere sofistikeret med sine store georgianske pladser, som Merrion Square, hvor Oscar Wilde's House stadig kan findes (i dag ejet af et American College), dets farverige døre, sammen med Grafton Street og dets kvalitetsbutikker. Ikke så langt fra St. Stephen's Green, i Kildare St., vil du se huset til Bram Stoker, forfatteren til Dracula. Denne del af byen er også domineret af eleverne fra Trinity College, hvor den berømte Kells bog er permanent udstillet i dets bibliotek. Universitetet vender ud mod middelalderdistriktet, hvor Dublin Castle og de to anglikanske katedraler findes. Indkvartering og middag på hotellet.

 • 2. dag: Powercourt Gardens – Carlow

  Efter en god morgenmad på hotellet kører vi videre forbi den victorianske badeby Bray og nærmer os snart en af Irlands smukkeste haver, Powercourt Gardens, smukt beliggende ved foden af Great Sugar Loaf Mountain. Haverne blev anlagt i 1730`erne og senere udvidet med nye sektioner. Vi får rigelig med tid til at slentre rundt og nyde pragten og tid til (på egen hånd) at spise frokost i godsets imponerende café.
  Vores rejse fortsætter derefter, delvis gennem det vilde landskab Wickow Mountains, hvor modstandere af det britiske styre engang fandt et sikkert skjulested. Om aftenen når vi til vores hotel, hvor der er middag.

 • 3. dag: Rock of Cashel

  Efter morgenmaden skal vi besøge et af de måske mest fotograferede steder i Irland, fæstningen Rock of Cashel, som er placeret på toppen af en græsbeklædt bakke (engang sæde for kongerne af Munster). St. Patrick besøgte klippen i 450 e.Kr., mens Brian Boru blev kronet som den første højkonge af Irland her i det tiende århundrede (tildelt til kirken i det tolvte århundrede af O'Brien-klanen). I dag omslutter de imponerende stenmure et rundt tårn, en katedral, et romansk kapel fra det tolvte århundrede og høje kors. Vicars Choral er for nylig blevet restaureret, og dens kælder huser et lille museum med artefakter fundet på stedet. En af de førende turistattraktioner i Irland. I 2011 blev den besøgt af dronning Elizabeth II på hendes historiske første besøg i Republikken Irland. Under eftermiddagen kommer vi til Killarny/Tralee området hvor vi skal overnatte. Aftensmad på hotellet.

 • 4. dag: Ring of Kerry-dagstur og Muckross House

  I dag skal vi opleve Ring of Kerry, som er den mest berømte og panoramiske rute i Irland. Den forbløffende skønhed ved denne store halvø, Iveragh, kommer fra den mangfoldige natur, som byder på uophørlige kontraster. Undervejs ”rundt om ringen” kan vi nyde et spektakulært landskab – bjerge, tørvemoser, søer og storslået udsigt over Atlanterhavet, mens vi kører langs kystvejen. Vi forlader Killarney området og passerer gennem Killorglin, berømt for sin Puck Fair festival, derefter kører vi videre til Glenbeigh, hvor klippevejen giver panoramaudsigt over Dingle-halvøen og Dingle Bay. Vi fortsætter til Cahirciveen, som er fødestedet for Irlands nationale helt, Daniel O'Connell.
  Herefter går turen gennem tørvemoser til byen Waterville og videre til Sneem Village, der er berømt for sine farvestrålende huse. Vejen fortsætter derefter gennem bjergene til Molls Gap og Ladies View med en fantastisk udsigt over de berømte søer i Killarney. Om eftermiddagen skal vi besøge Muckross House and Gardens. Dette victorianske palæ fra det nittende århundrede er sat mod Killarney National Parks fantastiske skønhed. Huset ligger tæt på bredden af Muckross Lake, en af Killarneys tre søer, berømt over hele verden for deres pragt og skønhed. Som et omdrejningspunkt i Killarney National Park er Muckross House den ideelle base for at udforske dette landskab. Muckross House blev bygget til Henry Arthur Herbert og hans kone, akvarelisten Mary Balfour Herbert. Dette var faktisk det fjerde hus, som successive generationer af Herbert-familien havde beboet i Muckross over en periode på næsten to hundrede år. William Burn, den kendte skotske arkitekt, var ansvarlig for dets design. Byggeriet begyndte i 1839 og stod færdigt i 1843. Middag på hotellet.

 • 5. dag: Cliffs of Moher – Burren området

  Vi nyder en komplet irsk morgenmad på hotellet, inden vi sætter os ud i bussen og fortsætter vores rejse nordpå mod Galway. Vi tager en bilfærge for at krydse Irlands største flod Shannon. Ved Shannon-flodmundingen bor en gruppe flaskenæsede delfiner. Ud over dette er flodmundingen et vigtigt levested for trækfugle og vilde fugle. Vi skal herefter køre af den naturskønne kystvej Cliffs of Moher, som er en af Irlands mest spektakulære seværdigheder. Stående 230 meter over jorden på deres højeste punkt byder klipperne på én af de mest fantastiske udsigter i Irland. På en klar dag er Aran-øerne synlige i Galway Bay såvel som Connemaras dale og bakker. Klipperne når deres højeste punkt lige nord for O'Briens tårn bygget af Cornelius O'Brien, en efterkommer af Brian Boru, for at underholde sine veninder. Den spektakulære udsigt over Atlanten er for nylig blevet rangeret som den bedste 'klippeudsigt' på planeten af Conde Nast Traveler.
  Herefter skal vi besøge Burren, som er et af de flotteste eksempler på et Glacio-Karst-landskab. 1500 hektar af Burren National Park indeholder alle de vigtigste levesteder i regionen, kalkstensbelægninger, hasselkrat, løvfældende skove, vådområder og artsrige græsarealer. Botanisk er Burren fascinerende, med blomster fra arktiske, alpine og middelhavsregioner, der vokser sammen. Det højeste punkt (207 meter) ved Knockanes, fortsætter som en buet, terrasseret højderyg til Mullaghmore. Overnatning og middag på hotel i Galway/Limerick eller området.

 • 6. dag: Kylemore Abbey og Galway

  Efter morgenmad på hotellet kører vi med bussen til Connemara-regionen. Her skal vi besøge Kylemore Abbey, som er fantastisk beliggende i Kylemore Pass i Connemara. Mitchell Henry byggede huset i 1868 efter at have tilbragt sin bryllupsrejse i området. Arkitekturen beskrives bedst som nygotisk, og huset fremviser stadig alle den periodes karakteristika. Et af Kylemore Abbeys mest berømte træk er dens miniature katedral, bygget i 1870 og lokalt kendt som den gotiske kirke. I dag er klosteret hjemsted for den irske orden af benediktinernonner. De etablerede en privat skole for unge piger, som var den berømte Kylemore Abbey International School. Skolen lukkede til sidst i 2010. Faciliteterne på Kylemore omfatter et besøgscenter, en udstilling og en video, som tager besøgende gennem husets og dets beboers historie. Hvis tiden tillader det, kan gæsterne også besøge Kylemore Abbey Victorian Walled Garden, som blev anlagt i 1867 og tog tre år at færdiggøre. Vi kører herefter til Galway hvor vi på en byrundtur skal nyde byens atmosfære og se nogle af dens vigtigste monumenter. Turen starter på Eyre Square og slutter ved Claddagh. Under turen ser vi Lynch Castle, Saint Nicholas Church og den berømte spanske bue. Middag på hotellet.

 • 7. dag: Galway – Merry Ploughboy

  Efter morgenmaden fortsætter vi vores rejse til Dublin. Undervejs besøger vi et berømt irsk whiskydestilleri, inkl. smagning af de gyldne dråber. Ved ankomst til Dublin vil der være indkvartering på hotellet og herefter vil der være lidt fritid inden bussen kører os til en spændende aften med Merry Ploughboy. Om aftenen tager vi bussen til Merry Ploughboy Irish Music Pub i bakkerne udenfor Dublin. Pubben, ejes og drives af musikere, der har optrådt for publikum i Dublin siden 1989. Merry Ploughboys live-koncerten anses bredt for at være det bedste traditionelle musikshow i Dublin og også som et ”must see” for besøgende i Dublin. Showet er en meget underholdende forestilling med levende traditionel irsk musik, sang og irsk dans. Fra start til slut er dette et show baseret på et fantastisk samspil mellem de optrædende og publikum. Aftenen inkluderer 3-retters middag og te/kaffe. Transfer med bus tilbage til hotellet efter showet.

 • 8. dag: Afrejse

  Vi siger farvel til den smaragdgrønne ø og kører fra hotellet til lufthavnen, hvor vi sætter kursen tilbage mod Danmark.

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.