Skip to main content

Altenahr

- prægtigt vinlandskab i Ahrdalen
 

Ahrdalen er Europas nordligste vindistrikt - også kaldet ”Rødvinsruten”. Her mellem Bonn og Koblenz, i en sidedal til Rhinen, finder vi denne romantiske dal kendt for sin smukke natur. Ahrfloden løber gennem den frodige dal, og på begge bredder skråner vinmarkerne malerisk mod flodens snoede løb. Altenahr er en hyggelig, gammel vinby med festlig stemning og god atmosfære. Byen er smukt beliggende mellem klipper og vinklædte bjerge. Området var allerede beboet i frankernes tid. Byen Altenahr opstod omkring Burg Are, som greven Theoderich I. lod opføre i 1100-tallet. En vandretur til dette vartegn kan varmt anbefales. I byen finder vi mange vinstuer, restauranter og butikker.


Højdepunkter
• Altenahr - romantisk vinby
• Mayens skæve klokketårn
• Genofeva-borgen
• Basalt stenbrud
• Togtur med Vulkan Ekspressen
• Cochems velbevarede Altstadt
• Europas ældste sennepsfabrik
• Sejltur på Mosel
• Universitetsbyen Bonn
• Kölner Dom

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

1. dag: Afrejse
Vi forlader Danmark og fortsætter med passende pauser undervejs forbi Køln til vores værtsby Altenahr.

2. - 4 / 5. dag: Udflugtsprogram

5. dag (6. dag):
Efter morgenmad forlader vi vores hotel og sætter kurs mod Danmark.

Forslag til udflugter

Altenahr og Mayen
Vinbyen Altenahr er det romantiske udgangspunkt for vores varierede buket af udflugter i området. Vi ser nærmere på vores hyggelige værtsby, som med en bymidte fuld af hyggelige gamle huse og charmerende butikker ligger, omgivet af flot natur. Udflugten bringer os videre til Mayen i Elf-regionen. Her ser vi byens kirke med det berømte skæve klokketårn. Vi besøger Genofeva-borgen og en af de omkringliggende basalt stenbrud. Vi fortsætter gennem skøn natur forbi Laacher søen og langs Rhinen til Sinzig med hjemtur gennem Ahrdalen.

Panorama tur
Vi kører igennem den romantiske Ahrdal, hvor vinbjergene ligger side om side med de golde klipper. Egnens produktion af kvalitetsvine kan føres tilbage til romerne, som opdagede dalens klimatiske fordele og plantede de første vinstokke. Vi fortsætter langs Rhinen til Brohl, hvor vi stiger om bord på den historiske, smalsporede jernbane Vulkan Ekspressen. Turen går forbi vandmøller, borge og vulkankrateret Bausenberg. Vi ser også den imponerende borgruin Olbrück, inden vi ankommer til Engeln, hvor bussen venter os.

Cochem
Ad skønne veje kører vi til Cochem ved Moselfloden. Undervejs kommer vi bl.a. forbi Nürburgringen, en af de kendte Formel 1 baner. I Cochem er meget af fortidens charme bevaret. Altstadt byder på velbevarede huse, snoede gader og et smukt 1700-tals rådhus, ligesom en del af de gamle, tårnkransede bymure stadig står. Ved Moselbrücke ligger Europas ældste sennepsmølle, hvor man stadig kan følge den daglige produktion. Der bliver tid på egen hånd med mulighed for at spadsere en tur langs promenaden ved Mosel. Vi går om bord på en af udflugtsbådene og sejler en smuk tur på Mosel, hvor vi nyder den fascinerende udsigt til vinmarker og byer langs floden. Fremme i Beilstein venter vores bus, og vi returnerer til Altenahr ad en skøn naturrute.

Bonn og Køln
Smukt beliggende ned til Rhinen ligger Bonn, regeringsby for det genforenede Tyskland frem til 1999. Her ligger også et af Tysklands største universiteter med over 30.000 studerende. Kunsten er i højsædet i Bonn, som kan bryste sig af sin verdensberømte søn Beethoven og to af Tysklands vigtigste kunstmuseer. Vi tager på en begivenhedsrig rundtur i byen, inden vi fortsætter til Køln, der i middelalderen var et vigtigt valfartssted på grund af de formodede relikvier af de Hellige tre Konger. Vi ser også Kölner Dom, et hovedværk i tysk gotisk stil. Byggeriet blev påbegyndt i 1248 og var den største bygning i middelalderen. Domkirken rummer betydningsfulde kunstværker, og det er muligt at gå de 500 trin til toppen. Vi oplever også andre af byens seværdigheder og den gamle romantiske bydel, ligesom der bliver tid til oplevelser på egen hånd.
 

Hotel

Hotel zum Weissen Kreuz er et hyggeligt hotel godt beliggende i byen. Her er restaurant, hyggelig øl/vinstue, vinkælder, dansesal og elevator. Hyggelige værelser med bad, toilet og TV.
www.zum-weissen-kreuz.de

Hotellet arrangerer gerne vinsmagning i deres egen vinkælder. Vi hører om vinproduktionen og nyder gode smagsprøver.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.