Skip to main content

Julemarked i Bremen

- Hansestaden og dens imponerende havneby

Vores udgangspunkt på denne rejse er Bremen, det pulserende hjerte i det nordvestlige Tyskland og hjemby for de verdensberømte Bremer Stadsmusikanter. Bremen byder på både historie og spændende gamle bydele samt moderne museer og arkitektur.
Byen er kendt for sit fantastisk flotte julemarked med over 170 julesmukkede boder rundt om Rådhuset. Duften af Schmalzkuchen (fedtkager) og Glühwein kan lugtes på lang afstand fra de mange smukt dekorerede træhuse der ligger side om side.
Tidligere var byen kendt for sin import af kaffe, og havde op mod hundrede kafferisterier, mest kendt er nok Kaffee Hag, det tidligere domicil er i dag er museum og kan besøges. I havnebyen Bremerhaven oplever vi ligeledes moderne museer i samspil med havneområdernes hektiske liv.

Højdepunkter
• Julemarked i Bremen
• Byvandring i Bremen midtby
• Det tyske Udvandrerhus i Bremerhaven
• Friedrichstadt

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Udrejse
Efter opsamling kører vi over grænsenog videre mod Lübeck, en af Nordtysklands mest maleriske gamle byer og en pulserende kultur- og handelsby med en rig historie og mange tilbud til gæsterne. Lübeck er også berømt ude i verden for sin middelalderlige charme, marcipanen og  artegnet Holstentor og er i virkeligheden en ø, som med store borganlæg og mure var beskyttet mod røvere og pirater.
Mulighed for at opleve byen på egen hånd i de hyggelige gader eller en sejltur rundt om den gamle del af Lübeck. Sidst på eftermiddagen når vi Bremen og hotellet. Efter indkvartering er der mulighed for at se nærmere på byen eller benytte hotellets faciliteter. Middag på hotellet..

2. dag: Byvandring og julemarked i Bremen
I dag skal vi på byrundtur, hvor vi ser det 600 år gamle Rådhus med den fem meter høje Roland-statue. St. Petri domkirken opført mellem 1042 og 1522 og bygget af sten fra den gamle bymur. Schnoor bydelen med de krogede, snævre gader og omkring 100 gavlhuse fra 1400-1500 tallet prudler af liv med kunsthåndværkere, restauranter og butikker. Den lille gågade, Böttcherstrasse, der snor sig af sted ud fra torvet. Bygningerne er ombygget mellem 1922 og 1931 og fremstår som en charmerende blanding af nyt og gammelt med et væld af detaljer i de røde mursten. Resten af dagen på egen hånd med rig mulighed til at hygge sig på julemarkedet med over 170 julesmukkede boder rundt om rådhuset. Om aftenen spiser vi i Bremer Ratskeller beliggende under det gamle rådhus, stedet rummer Tysklands største vinsamling, et fantastisk stemningsfyldt sted, hvor man spiser godt og får prima tysk vin.

3. dag: Bremerhaven og Auswanderhaus
Hansestad Bremens havneby ligger med sit kunstigt anlagte havne-bassin 60 km ad Weserfloden fra selve Bremen. Bassinet blev anlagt, da skibene efterhånden blev så store, at de ikke længere kunne anløbe selve Bremen. Terminal for ind- og udskibning af biler, containerterminal og udstyr til offshore borerigge er et imponerende område at besøge.
Det var også herfra, at mere end syv millioner udvandrede fra Europa til Amerika. I Deutsches Auswanderhaus er det spændende at følge i sporene på udvandrerne. De fantastiske iscenesættelser af bl.a. skib og soverum stimulerer alle sanser på en spændende tidsrejse gennem immigrationshistorien. Det er som at være der selv!

4. dag: Friedrichstadt og hjemrejse
Hjemturen går via Stade med færge over Elben til Glückstadt. I Friedrichstadt bliver der mulighed for kanalrundfart med dansk talende guide. Byen blev grundlagt i 1621, og var under Frederik III et asyl for de hårdt trængte protestanter. De hollandske rødder fornægter sig ikke, og således findes der stadigvæk 5 forskellige trossamfund i byen.

Opsamling
Sønderborg og Padborg

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.