Skip to main content

Østrig og Schweiz

Storslået natur, blanke søer og byliv -

På denne vidunderlige rejse kommer du til nogle af de smukkeste områder i Østrig og Schweiz. Omkring Bodensee er der sydlandsk atmosfære og en storslået natur. Med sine sneklædte bjerge, grønne dale, brusende vandfald og romantiske byer tiltrækker begge lande hvert år turister fra hele verden. Rejsen byder på mange spændende oplevelser. Historisk besøg i Hitlers Ørnerede og Obersalzberg, hvor han og Eva Braun brugte meget tid i 1930’erne. Swarowskis krystal verden i Wattens fortryller alle besøgende. Mainau, den enestående blomsterpark på en lille ø i Bodensøen vil begejstre dig med tusindvis af roser og asters i fuldt flor og Østrigs største vandfald Rheinfall kan tage pusten fra enhver. Dette er kort sagt en rejse i naturens tegn krydret med lidt kultur samt byliv i Mozarts fødeby Salzburg og Zürich, Schweiz´s største by.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Kehlsteinhaus eller Ørnereden blev bygget til Adolf Hitler som 50 års fødselsdagsgave
• Swarovski´s krystalverden, her er tusinder af krystaller, lys og farver
• Mainau, den berømte blomster ø
• Sejltur på Bodensøen, en fantastisk oplevelse og smukt syn

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Danmark – Midttyskland
Efter opsamling går turen til overnatningshotellet i Midttyskland.

2. dag: Østrig og Tyrol
Vi fortsætter mod Østrig, passerer grænsen og kommer til hotellet i St. Johann i Tyrol – hjertet i Kitzbüheler Alpen. Her skal vi bo de næste 3 nætter.

3. dag: Udflugt til Salzburg
I dag besøger vi Salzburg, Mozarts fødeby. Byen ligger ved Salzachflodens bredder ved Alpernes nordlige grænse. På en spadseretur ser du bl.a. den gamle bydel præget af mange kirker og tårne i barokstil. Blandt byens attraktioner er Getreidegasse med de mange smedejernsskilte, domkirken med den barokke facade og Mozarts føde- og barndomshjem. Du får tid på egen hånd til at nyde en kop kaffe i et af de mange traditionelle kaffehuse eller shoppe i de hyggelige gader, inden bussen kører tilbage til hotellet.

4. dag: ”Ørnereden” og Obersalzberg
I dag følger vi i Hitlers fodspor. Kehlsteinhaus er nok bedre kendt som ”Ørnereden”. Den blev bygget som 50 års fødselsdagsgave til Adolf Hitler, og det er muligt at besøge stedet fra Berchtesgaden. Med special bygget bus kører vi de 6,5 km op mod toppen. De sidste ca. 125 m klares til fods eller med elevatoren. På en klar dag er der en storslået udsigt og efter besøget vil du forstå, hvorfor Hitler kun kom der få gange - han havde højdeskræk! Tæt på Berchtesgaden finder vi Obersalzberg, et meget smukt område og yndet turistmål, hvor Hitler og Eva Braun brugte meget tid i 1930’erne. Området blev afspærret midt i 30’erne og udbygget med kaserner, hoteller og underjordiske bunkersystemer. Hitlers sidst kendte besøg her var i juli 1944. Området blev i 1945 bombet og lagt i ruiner, men er i dag igen et yndet turistmål.

5. dag: Østrigs bjerge og Swarovski
Vi forlader vort hotel og kører mod Wattens, hvor vi skal besøge ”Swarovskis krystalverden”. Her oplever du tusinder af krystaller, lys og farver – en storslået oplevelse. Gennem ”Østrigs bjergverden” kommer vi sidst på eftermiddagen til Liechtenstein´s hovedstad Vaduz, hvor der bliver et kort ophold, inden vi fortsætter til den hyggelige by Friedrichshafen, som ligger på Bodensøens nordlige bred. Her skal vi bo de næste tre nætter.

6. dag: Bodensøen og Mainau
I dag er det tid til endnu en af rejsens mange højdepunkter. Vi følger Bodensøens nordlige bred og efter ca. 70 km er vi fremme ved gangbroen, der fører det sidste stykke til Mainau - ”Den berømte blomster ø i Bodensøen.” Øen var i sin tid hjemsted for efterkommere af de korsfarere, der havde dannet Den tyske Ridderorden. Trediveårskrigen bragte en ”ny” religionskrig til Europa, og Mainau blev i en kort periode indtaget af protestantiske krigere med svenske rødder, og i dag er der stadig en meget nær forbindelse mellem Sverige og Mainau. I over 70 år var øen ejet af Lennart Bernadotte, en fætter til dronning Ingrid. Et sandt blomsterparadis! I sommerhalvåret har den store rosenhave over 20.000 blomstrende roser. Midt på eftermiddagen forlader vi Mainau og tager med færgen til Meersburg. Kort ophold i byen, før vi fortsætter tilbage til vores hotel.

7. dag: Schweiz, Zürich og Rheinfall
Med storslået udsigt til Schweiz’ smukke alper kommer vi til Zürich, Schweiz’ største by. Byen er smukt beliggende omgivet af bjergtinder og ved Zürichsøens klare vand og mange søbade. Zürich er en pulserende storby, der emmer af historie og charme, men samtidig mærkes det unge og hippe miljø. Efter frokost og shopping pause fortsætter vi frem til Schaffhausen. Tæt herved finder vi Rheinfall, Europas største vandfald, 23 m højt og 150 m bredt. Vi har et ophold her og nyder det imponerende natursceneri fra det brusende vand. Du kan ikke andet end at blive betaget af naturen og kræfterne bag vandfaldet.

8. dag: Sejltur på Bodensøen
Så er det ved at være tid til at tage afsked med Bodensøen. Bodensøen grænser op til fire lande, Østrig, Schweiz, Tyskland og det lille fyrstedømme Liechtenstein. Bodensøen er Europas tredjestørste sø, med et areal på 539 km2, indrammet af høje bjerge, vinmarker, frugtplantager og hyggelige gamle barokke byer. Før det går mod nord nyder vi det fantastisk smukke syn på en to timers sejltur på søen. Med frokostpause undervejs går turen mod overnatningshotellet i Midttyskland.

9. dag: Hjemkomst til Danmark
Vi tager hul på turens sidste etape mod Danmark. Hjemkomst midt på aftenen.

Hotel

Hotel Brückenwirt 4* er et charmerende hotel i centrum af St. Johann i Tyrol. Hotellet har reception, cafe og restaurant, internetadgang og elevator. Værelser har bad og toilet, tv, telefon og føntørrer. Gratis entré til Panorama Badewelt for hotellets gæster.

Hotel Brückenwirt 4*
Kaiserstr. 18
A-6380 St. Johann, Tirol Østrig
Tel. +43 5352 62585
www.brueckenwirt.co.at

Hotel Buchhorner Hof 4* ligger i Friedrichshafen, godt placeret i byen mellem Bodensøen, promenaden og togstationen. Hotellets komfort og fremragende køkken gør Buchhorner Hof til det ideelle hotel for et afslappet ophold. Alle værelser er med bad og toilet, hårtørrer, telefon, tv og minibar. Hotellet har wellness- og fitnesscenter.

Hotel Buchhorner Hof 4*
Friedrichstraße 33
D - 88045 Friedrichshafen, Tyskland
Tel. +49 7541 2050
www.buchhorn.de

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.