Skip to main content

Island - 5 dage

- varme kilder, gejsere og boblende svovl

Intet andet sted på jorden findes naturkræfter så overvældende som i Island. Her vil du kunne opleve de overvældende naturkræfter i form af springkilder, som sender kaskader af varmt vand 30 meter op i luften og lavalandskaber, der fremstår i eventyrlige scenarier, så du føler dig hensat til fortidens vingesus.

PANTER ANBEFALER
• Den Blå Lagune
• Se geysere, der er kendt for sine varme kilder og ”boblende” mudderhuller.
• Smag den islandske lakrids Djúpur – Advarsel: de er stærkt vanedannende
• Prøv en af de lækre fiskeretter

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

 Hent program

1. dag: Afrejse og kogende mudderhuller
Vi mødes i lufthavnen og flyver direkte til Keflavik. Efter ankomst til Keflavik kører vi mod syd, gennem fiskeribyen Grindavik og derefter mod øst langs kysten. Der er stop ved de kogende og svovlholdige mudderhuller ved Seltjörn/Krisuvik. Dernæst kører vi langs den, smukke sø Kleifarvatn, før vi ankommer til Reykjavik, hvor vi bliver indkvarteret på hotellet.

2. dag: Byrundtur i Reykjavik og varme kilder
Efter morgenmaden skal vi opleve Islands hovedstad Reykjavik på en spændende guidet byrundtur. Vi ser Domkirken, Altinget, Rådhuset, Nationalmuseet, Hallgrimskirken, Höfdi og Nordens Hus af arkitekten Alvar Aalto. Ved havnefronten ser vi også det nyeste slandske vartegn ”Harpa - Reykjavik Conference and Concert Center”, en imponerende bygning i glas og stål, som den islandske internationalt berømte kunstner, Olafur Eliasson, og den danske arkitekt, Henning Larsen, i fællesskab har projekteret. Resten af dagen er på egen hånd. Vores rejseleder er behjælpelig med inspiration og gode idéer.

3. dag: ”Den Gyldne Cirkel”
I dag kommer du med på Islands mest populære rute, ”Den Gyldne Cirkel”, hvor vi oplever nogle af landets største seværdigheder. Vi besøger Geysir, som er kendt for sine varme kilder og ”boblende” mudderhuller. Vi oplever den imponerende Stokkurgejser, som hyppigt sender udbrud af næsten kogende vand og damp højt op i luften. Et fantastisk naturfænomen. Videre til Gullfoss vandfaldet, som er kendt for at være Islands smukkeste. Vi slutter af med at køre til nationalparken Thingvellir, som er Altingets historiske mødested. Stedet byder også på interessant geologi, da man her tydeligt kan se brudlinjen mellem den amerikanske og europæiske kontinentalplade. Stedet har siden 2014 været på UNESCO’s liste for verdens kulturarv. Midt på dagen er der tid til en badetur i de varme kilder. Gamli Lagunen blev allerede i 1906 til en attraktion. Her nød man det varme vand, og lærte at svømme. (NB: husk badetøj og egne håndklæder).

4. dag: Dag på egen hånd / Hvalsafari eller Den Blå Lagune
Du kan tage med os på hvalsafari eller på udflugt til Den Blå Lagune. (Husk at bestille sammen med rejsen). Du kan også vælge at nyde dagen på egen hånd. På hvalsafarien tager vi på en sejltur ud i bugten, hvor der vil være stor mulighed for at se de mest almindelige hvaler i området, som vågehvaler, delfiner og marsvin. Du kan vælge at nyde turen ude på dækket, eller inde fra bådens café med store panoramavinduer. En erfaren guide ombord vil fortælle undervejs, om den vilde natur og hvalerne. Du har også mulighed for at tage på udflugt til Den Blå Lagune på egen hånd. Her kan du nyde en afslappende dag i helsende vand, i den mineralholdige Blå Lagune.

5. dag: Hjemrejse
Tidlig afgang fra hotellet og fly retur til Billund efter nogle dejlige dage med fascinerende naturoplevelser.

DIVERSE
I Island benyttes islandske Kroner.

Flytider

Afrejse Billund kl. 14.40
Ankomst Keflavik kl. 15.30

Afrejse Keflavik kl. 08.00
Ankomst Billund kl. 12.45

(Nøjagtige tider oplyses 10 dage før afrejse)

Kort

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.