Island

Intet andet sted på jorden findes naturkræfter så overvældende som på Island. Springkilder sender kaskader af hedt vand 30 meter op i luften. Lava-landskaber fremstår i eventyrlige scenarier.

Fuglefjelde, gletsjere og boblende svovl tryllebinder turister fra hele verden. Intet under, at Island har en vidunderlig skat af forunderlige sagn og sagafortællinger om fortidens stolte heltegerninger, som vi den dag i dag stadig fascineres af.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Den Blå Laguna
• Besøg Geyser, der er kendt for sine varme kilder og "boblende" mudderhuller
• Smag den islandske lakrids Djúpur - advarsel: de er stærkt vanedannende
• Prøv en af de lækre fiskeretter

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Udrejse og Den Blå Lagune
Vi mødes med rejselederen i Billund Lufthavn og flyer fra Billund til Keflavik. Efter ankomst til Keflavik tager vi direkte fra lufthavnen og ud til en af Islands mest kendte attraktioner – Den Blå Lagune. Her får vi mulighed for at nyde den udendørs og geotermisk opvarmede sø med havvand. Efter den afslappende oplevelse kører vi til Reykjavik, hvor vi indkvarteres på vores hoteller.

2. dag: Byrundtur i Reykjavik
Efter morgenmaden skal vi opleve Islands hovedstad Reykjavik på en spændende guidet byrundtur. Vi ser blandt meget andet Domkirken, Altinget, Rådhuset, Nationalmuseet, Perlan, Hallgrimskirken, Höfdi og Nordens Hus af arkitekten Alvar Aalto. Ved havnefronten ser vi også det nyeste islandske vartegn ”Harpa - Reykjavik Conference and Concert Center”, en imponerende bygning i glas og stål, som den islandske internationalt berømte kunstner Olafur Eliasson og den danske arkitekt Henning Larsen i fællesskab har projekteret. Resten af dagen er på egen hånd. Vores rejseleder er behjælpelig med gode råd.

3. dag: ”Den Gyldne Cirkel” / Dag på egen hånd
I dag står programmet på Islands mest populære rute ”Den Gyldne Cirkel” hvor vi oplever nogle af landets største seværdigheder eller bruger dagen på egen hånd. Vi besøger Geysir, som er kendt for sine varme kilder og ”boblende” mudderhuller. Vi oplever den imponerende Stokkur-gejser, som hyppigt sender udbrud af næsten kogende vand og damp højt op i luften. Et fantastisk naturfænomen. Videre til Gullfoss vandfaldet, som er kendt for at være Islands smukkeste. Vi slutter af med at køre til nationalparken Thingvellir, som er Altingets historiske mødested. Stedet byder også på interessant geologi, da man her tydeligt kan se brudlinjen mellem den amerikanske og europæiske kontinentalplade. Stedet har siden 2014 været på UNESCOS liste for verdens kulturarv.

4. dag: Dag på egen hånd / Hvalsafari
Dagen tilbringes på egen hånd, eller med mulighed for tilkøb af hvalsafari. (Skal bestilles sammen med rejsen). Vi tager på en sejltur ud i bugten på hvalsafari, hvor der vil være stor mulighed for at se de mest almindelige hvaler i området, som vågehvaler, delfiner og marsvin. Du kan vælge at nyde turen ude på dækket, eller inde fra bådens café med store panoramavinduer. En erfaren guide ombord vil fortælle undervejs, om den vilde natur og hvalerne.

5. dag: Hjemrejse
Tidlig afgang fra hotellet og fly retur til Billund efter nogle dejlige dage med fascinerende naturoplevelser.

DIVERSE
På Island anvendes Islandske krónur.

Mulige tilkøb til rejsen
Hvalsafari 750,-
Udflugt ”Den Gyldne Cirkel” 665,-
(Udflugter skal bestilles sammen med rejsen)

Enkeltværelsestillæg på Hotel Cabin på kr. 1.600,-
Enkeltværelsestillæg på Centerhotel Plaza på kr. 4.500,-

Flytider

Afrejse Billund kl. 14.40
Ankomst Keflavik kl. 15.30


Afrejse Keflavik kl. 08.00
Ankomst Billund kl. 12.45

Hotel

Centerhotel Plaza Reykjavik

Centerhotel Plaza Reykjavik

****
Centerhotel Plaza Reykjavik 4* er et godt hotel, med en rigtig god beliggenhed midt i hjertet af Reykjavik. Hotellet har restaurant, bar og elevator. Her findes gode værelser med TV, telefon, gr...
Hotel Cabin

Hotel Cabin

***
Cabin 3* er et enkelt men godt hotel beliggende ca. 2 km. fra centrum af Reykjavik. Hotellet har gode værelser med tv, bad og toilet, samt gratis WI-FI. Det er muligt at leje føntø...
EmediateAd