Skip to main content

Tulipanfestival

Slotte og Danmarks største Tulipanfestival

I slutningen af april og i maj kan Danmarks største tulipanfestival opleves i den historiske slotspark på Gavnø Slot. Flere tusinde tulipansorter i eventyrlige farvespil, fremvises i en enestående pallette af sorter, bede og sammensætninger. De førende løgavlere i Danmark viser deres ypperste præstationer.

Tulipanudstillingen har siden sin begyndelse i 1957 været og er i dag stadig Danmarks største af sin art og kendt i udlandet. Hvert år i oktober måned lægger slotsgartnerne tusindvis af blomsterløg i jorden. Hvert år er det nye løg, som udstilles og nye formationer af bede og farvesammensætninger, som skabes i parken. Ikke to sæsoner er ens.

Udover farverige tulipaner byder denne tur også på rundvisning på Nyborg Slot, samt besøg i den gamle søfartsby Svendborg.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Tulipaner på Gavnø Slot
• Rundvisning på Nyborg Slot
• Tid på egen hånd i Svendborg

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
 tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Udrejse og Nyborg Slot
Efter opsamling kører vi over Fyn til Sjælland. Men inden vi når Sjælland gør vi holdt i Nyborg, hvor vi får en rundvisning på Nyborg Slot. Der var ikke meget tilbage af fordums storhed ved det gamle kongeslot, da garnisonen forlod Nyborg i 1913. To århundreder som pakhus og krudtmagasin havde sat deres tydelige spor på de resterende bygninger. Men stærke lokale kræfter fik gjort opmærksom på stedets store kulturhistoriske værdi, og Nationalmuseet iværksatte et storstilet restaureringsarbejde. Slottet rummer hele tre riddersale, der hver for sig repræsenterer en afgørende epoke i Danmarkshistorien med Nyborg som centralt udgangspunkt for fortællingen. I Danehofsalen mødtes fx det danske parlament, i Margrethes riddersal mødtes hoffet fra det geografisk største rige i Europa, Kalmarunionen, og endelig repræsenterer Christian d. 3.s riddersal koncentrationen af magten til Østfyn med Nyborg som rigets første hovedstad indtil 1560. Vi fortsætter til Menstrup Kro, som skal danne rammen om vores ophold de næste 2 nætter.

2. dag: Tulipaner og Gavnø Slot
Dagen i dag byder på smukke blomster, nærmere betegnet skal vi besøge Gavnø Slot og se deres smukke park med et væld af farverige tulipaner. Men først kører vi en tur omkring Karrebæksminde og ser broen til Enø, som er fint prydet med en stor græshoppe! Vi lægger ligeledes vejen forbi Herlufsholm Kostskole, som blev grundlagt i 1565 af Herluf Trolle og hans hustru Birgitte Gøye, der ønskede at skabe en skole for egnede og motiverede unge mennesker. Skolen er i dag Danmarks største kostskole. Fra slutningen af april og fremefter kan Danmarks største tulipanfestival opleves i den historiske slotspark på Gavnø Slot. Flere tusinde tulipansorter ses i eventyrlige farvespil, og fremvises i en enestående pallette af sorter, bede og sammensætninger. De førende løgavlere i Danmark viser deres ypperste præstationer. Vi får en rundvisning i både slot og park, og slutter besøget af med en let frokost (tilkøb) og tid til at gå en tur på egen hånd i parken. Vi slutter dagen af med et besøg i Udby Kirke, i Grundtvigs fødeby. Udby kirke er en typisk dansk landsbykirke bygget ca. år 1150. Den ligger højt omgivet af store træer. Omgivelserne er storslåede, og kirken med sine nyrestaurerede kalkmalerier og middelalderinventar er yderst interessant. Den er også Grundtvigs kirke, hvor han virkede som kapellan for sin fader i 2 år. Hans fødested, præstegården, med Grundtvigs mindestuer ligger side om side med kirken. Efter en god dag med mange oplevelser kører vi retur til hotellet hvor aftensmaden venter.

3. dag: Hjemrejse, Tåsinge og Svendborg
Efter morgenmaden pakker vi bussen og begiver os ned over det flade landskab på Falster og Lolland. Vi sejler fra Tårs til Spodsbjerg på Langeland. Vi
passerer Tåsinge og kører gennem Nørreskoven hvor kærlighedsdramet mellem Elvira Madigan og Sixten Sparre udspillede sig. Vi gør et kort stop på Landet Kirkegaard, hvor de begge ligger begravet. I 1889 fik Svendborg besøg af den smukke linedanserinde Elvira Madigan og den svenske løjtnant Sixten Sparre. Han var svensk dragonløjtnant, adellig og hun var en fattig linedanserinde i cirkus. Historien om deres romantiske møde, kærlighedsforholdet, flugten og parrets dramatiske død – er et skoleeksempel på en historisk begivenhed, der danner legenden. Vi gør holdt for frokostpause i Svendborg, hvor der er tid til på egen hånd at nyde byens liv, inden vi tager det sidste stykke vej hjem til vores udgangspunkter. Hjemkomst
først på aftenen.

Evt. tillæg
Enkeltværelse 650,-
3 stk. uspecificeret smørebrød på Gavnø Slot 140,-

Kort

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.