Skip to main content

Norges skærgårdskyst

- gennem bjerge, dale og fjorde
 

Højdepunkter
• Komfortabel busrejse gennem vidunderlige norske landskaber
• Halvanden dag med Hurtigruten langs smukke norske kyster
• Vi sejler med tre forskellige skibe og får fantastiske naturoplevelser
• Besøg ved Nidaros og andre historiske steder
• Enestående natur med grønne enge, dybe dale og stejle skovklædte bjergsider
• Glitrende fjorde, øde højland og solrige skærgårdskyster
• Spændende besøg i Lillehammer, Trondheim, Bergen og Stavanger
• 1½ dag om bord på Hurtigruten
• Den fantastiske norske natur set fra vandet
• Besøg ved Nidaros og andre historiske steder
• Trondheim en levende og historisk by
• Bergen med sin hanseatiske brygge og fiskemarked
• Oslo, Norges smukt beliggende hovedstad
• Byrundtur i Stavanger med rigt kulturliv

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse med DFDS til Oslo
Opsamling med bus og til København. Vi når en kort byrundtur med bussen, inden vi skal med DFDS til Oslo. Efter indkvartering i vores kahytter er der tid til at opleve skibets faciliteter, før vi skal nyde den lækre buffet.

2. dag: Oslo - Lillehammer
Vi nyder den smukke tur igennem Oslofjorden. I Oslo er der byrundtur med bussen, hvor vi ser kongeslottet, Stortinget, Strøget Karl Johan og middelalderfæstningen Akershus samt den nye Holmenkollen Skihopbakke, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Vi fortsætter rejsen ad skønne veje til Lillehammer langs Norges største sø Mjøsa. Indkvartering og middag på hotellet. Efter middagen anbefales skøn slentretur i den hyggelige by, eller hvad med en tur op i Lysgårdsbakkerne? Der er kun 954 trin til toppen!

3. dag: Lillehammer - Trondheim
Vi fortsætter vores fantastiske rejse til Trondheim, der før hed Nidaros efter Nidelven, der strømmer gennem byen og har stor historisk betydning. På torvet skuer vikingehøvdingen Olav Tryggvason ud over byen, han grundlagde i 997. Nidaros Domkirke, Norges vigtigste kirke, er et ”must” at besøge. Indkvartering og middag på hotellet.

4. dag: Hurtigruten
Afrejse med Hurtigruten midt på formiddagen. Cruise langs den fantastiske kyst og Atlanterhavet. I næsten to dage er Hurtigrutens skib vores hjem. Som perler på snor passerer skønne øer, holme og byer forbi os med herlige udsigter. Skibet lægger til ved Molde og Ålesund. Middag og overnatning om bord.

5. dag: Hurtigruten - Bergen
Rejsen fortsætter langs den smukke skærgårdskyst mod Bergen. Om eftermiddagen ankommer vi til Bergen, som førhen var en vigtig Hansestad. Herom vidner de gamle lagerbygninger langs ”Bryggen” på havnen og fiskemarkedet, hvor også den gamle fæstning Bergenshus ligger. Bag havnen rejser sig byfjeldet med udsigtspunktet Fløyen. Vi ser domkirken samt de idylliske gyder med skønne gamle træhuse. Vi kører til hotellet for indkvartering og middag.

6. dag: Bergen - Stavanger
Endnu en fantastisk dag venter os, mens vi begiver os mod Stavanger. Vi følger den smukke skærgårdskyst og ”hopper” fra ø til ø via nybyggede broer til Haugesund, her ser vi fiskerihavnen. Senere passerer vi Avaldsnes-området: ”Norges vugge” og vigtig vikingebastion. Vi besøger Skudeneshavn, en landsby bygget op omkring hummerfiskeri og eksport af sild. Men svære tider betød, at en fjerdedel af befolkningen udvandrede til Amerika omkring 1900. I dag fremstår dele af byen som en torneroseby anno 1850. Fra Skudeneshavn sejler vi en skøn, timelang tur til Randaberg. Vi ankommer til Stavanger hen på eftermiddagen efter en fantastisk dagsrejse. Byrundtur og shopping, inden vi skal med Fjordline til Hirtshals.

7. dag: Ank. Hirtshals og mod hjembyen
Tidlig ankomst til Hirtshals. I land venter os god morgenmad på en hyggelig kro. Tid til afsked efter en fantastisk oplevelsesrig tur.

Hotel

Vi bor på pæne hoteller, som alle har en god beliggenhed i forhold til dagsprogrammerne. Enkelte har swimmingpool, så tag badetøjet med. Værelser med bad og toilet. Morgenmadsbuffet alle dage. Middagen er en 3-retters menu eller buffet.

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.