Skip to main content

Bremen og Bremerhaven

- Hansestaden og dens imponerende havneby


Udgangspunktet på denne rejse er Bremen, det nordvestlige Tysklands pulserende hjerte og hjemby for de verdensberømte Bremer Stadsmusikanter. Bremen byder på både historie og spændende gamle bydele samt moderne museer og arkitektur. En storby med alle facetter - historie, tradition, hightech, videnskab og rumfart. I havnebyen Bremerhaven oplever vi ligeledes moderne museer i samspil med havneområdernes hektiske liv.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Byrundtur i Bremen midtby
• EADS Astrium rumfartscenteret
• Det tyske Udvandrerhus i Bremerhaven
• Mercedes Samlefabrik
• Klimahaus Bremerhaven
• SAIL-City i Bremerhaven
• Altes Land

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

1. dag: Udrejse
Efter tidlig start går turen forbi Hamburg og til Bremen.

2. dag (3. - 4. dag): Udflugtsprogram

3. 4 el. 5. dag: Hjemrejse
Hjemturen går via Stade med færge over Elben til Glückstadt. Herfra fortsættes til vores hjemby.

Forslag til udflugter

Byrundtur i Bremen
Vi ser bl.a. det 600 år gamle Rådhus med den fem meter høje Roland-statue. Bremer Ratskeller ved Rådhuset er også et besøg værd. St. Petri domkirken opført mellem 1042 og 1522 er bygget af sten fra den gamle bymur. Schnoor bydelen med de krogede, snævre gader og omkring 100 gavlhuse fra 1400-1500 tallet sprudler af liv med kunsthåndværkere, restauranter og butikker. Den lille gågade, Böttcherstrasse, der snor sig af sted ud fra torvet. Bygningerne er ombygget mellem 1922 og 1931 og fremstår som en charmerende blanding af nyt og gammelt med et væld af detaljer i de røde mursten. Tidligere var byen kendt for sin import af kaffe og havde op mod hundrede kafferisterier. Mest kendt er nok Kaffee Hag, hvor det tidligere domicil i dag rummer et spændende museum. Bremen huser også mange interessante, teknologiske arbejdspladser og museer. EADS Astrium Rumfartscenter er det europæiske kompetencecenter for bemandet rumfart. Vi får her indblik i, hvor meget udstyr livet som astronaut på rumfart kræver. I Science Center Universum præsenteres videnskab som eventyr. Som besøgende kan vi kaste os ud i et utal af skæve og sjove udfordringer og eksperimenter (som i Experimentarium i København). For de bilinteresserede anbefales besøg i Mercedes Samlefabrik.

Bremerhaven
Hansestad Bremens havneby ligger med sit kunstigt anlagte havnebassin 60 km ad Weserfloden fra selve Bremen. Bassinet blev anlagt, da skibene efterhånden blev så store, at de ikke længere kunne anløbe selve Bremen. Terminal for ind- og udskibning af biler, containerterminal og udstyr til off-shore borerigge er et imponerende område at besøge. Det var også herfra, at mere end syv millioner udvandrede fra Europa til Amerika. I Deutsches Auswanderhaus er det spændende at følge i sporene på udvandrerne. De fantastiske iscenesættelser af bl.a. skib og soverum stimulerer alle sanser på en spændende tidsrejse gennem immigrationshistorien. Det er som at være der selv! Fra SAIL-City højhuset midt i centrum får vi fra 90 meters højde et godt overblik over hele Bremerhaven. I videnskabshuset Klimahaus Bremerhaven kan vi på egen krop opleve otte klimazoner langs 8. længdegrad. Hele 12.000 kvadratmeter omhandler den betydning, klimaet har for jordens befolkning.

Altes Land
På sydbredden af Elben mellem Hamburg og Stade ligger det største frugtplantageområde i Nordtyskland på ca. 200 km2. Gæsterne transporteres rundt i plantagerne i vogne lavet af æblekasser, og naturligvis får vi mulighed for at prøvesmage nogle af de mange frugtsorter.

Walsrode Fuglepark
I en afstand af kun 70 kilometer fra Bremen ligger Walsrode Vogelpark med fugle fra hele verden. Udover flotte anlæg og volierer er Vogelpark Walsrode også en flot park med masser af botaniske highlights, blomsterbede og planteskulpturer.

Hamburg
En spændende rundtur byder på Hamburgs store havneområde, Børsen, Landungsbrücke med nedgangen til den gamle Elbtunnel, Reeperbahn i St. Pauli-kvarteret, TV-tårnet med Planten und Blomen, Sankt Michaelis og Universitetet.

Hotel

Balladins Superior Hotel Bremen ligger i den nordlige del af Bremen knap syv km fra Altstadt, tæt ved Weser Stadion og Kunsthalle Bremen. Der er restaurant, bar/lounge og god morgenbuffet. Hotellets 144 værelser er moderne indrettede og har alle hårtørrer, TV og gratis internetforbindelse. Ibis Hotel Bremen Altstadt ligger centralt tæt for bymidte og rådhuspladsen. De 118 værelser er indbydende, moderne og hyggelige med behagelige senge og funktionelle badeværelser. Internetforbindelse på værelserne.

IBIS Bremen CIty

 

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.