Skip to main content

Schweiz

Bernina Expressen, tradition, lune og gemytlighed

Schweiz har sin egen og helt unikke blanding af neutralitet, fordomsfrihed og oldgamle traditioner. Og hvad naturen angår, så findes den vel ikke i smukkere aftapning, end i den schweiziske, der byder på skønhed og diversitet, så det er en fryd for øjet. Her er stille søer, brusende floder, buldrende vandfald, blidt bondeland og store grønne bjergmassiver - til tider også sneklædte, selv i sommerhalvåret.

Med udgangspunkt i byen Flims - i den schweiziske kanton Graubründen -  skal vi opleve et venligt folkefærd med et charmerende sprog, besøge smukt beliggende byer og betragte nogle af de højeste bjerge og den smukkeste natur i Europa. Vi besøger bl.a. Rheinfall, Europas største vandfald og den smukke Vierwaldstättersø, som også H C. Andersen var betaget af.

I over 2.000 meters højde passerer vi Bernina-passet, og på togrejsen med Bernina Express nyder vi den fantastiske udsigt fra vores pladser i ”Panoramawagen”.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Togrejse med berømte Bernina Express gennem Alperne
• Idylliske byer ved Vierwaldstättersee
• Lilleputstaten Liechtenstein
• Luzern med Alpepanorama
• Smag ægte schweiziske oste
• Udflugt til byerne Chur, Davos og St. Moritz

Busrejse - 8 dage

PanterGruppepris inkluderer
• Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet
• Kørsel i moderne 4-stjernet turistbus
• Dygtig og rutineret chauffør
• Erfaren dansk rejseleder
• 7 overnatninger med morgenmad
• 7 x middag / buffet
• Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
• Afgifter, ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse
Turen går forbi Hamburg og Hannover til overnatning i Midttyskland.

2. dag: Ankomst til Schweiz
Forbi Bodensøen og gennem Østrig når vi den schweiziske grænse midt på eftermiddagen. Graubünden er den geografisk største kanton i Schweiz, og her skal vi bo i Flims de næste 5 nætter, på Hotel Vorab.

3. dag: Chur, Davos og besøg på osteri
Chur er Schweiz’s ældste by og hovedstad i kantonen Graubünden. Den strategiske position i Alpenrheindalen, med flere bjergovergange mod Italien, har sat sit tydelige præg på byens historie. Efter et par timer, tager vi til et osteri, hvor vi skal opleve en af Schweiz’s helt store kulinariske specialiteter. Appenzell, Sprinz, Gruyère og Emmentaler er de bedst kendte oste. Den sidste er kendt for sine store lufthuller og karakteristiske lidt nøddeagtige smag. Ostene lagres i flere måneder, og på osteriet ser vi hvordan fabrikationen af den verdensberømte schweizerost foregår.

4. dag: Fyrstedømmet Liechtenstein
Gennem den smukke schweiziske natur går turen til en af Europas lilleputstater, Liechtenstein. Landet er på blot 160 km2, og her bor ca. 35.000 indbyggere. Fyrsteslægten i landet hører til blandt de ældste adelsfamilier af østrigsk afstamning. I hovedstaden Vaduz med sine ca. 5000 indbyggere, kan vi nedefra betragte fyrstepalæet. Det siges, at der i Vaduz er flere postbokse end indbyggere – som en hentydning til, at den internationale forretningsverden ofte ser en skattemæssig fordel i, at have en postadresse i Liechtenstein. Der bliver tid i byen til frokost, slentretur, indkøb mm.

5. dag: Panoramaudsigt med Bernina Expressen
Dagens første stop bliver i den mondæne kur og vintersports by St. Moritz. Byen har været værtsby for to olympiske vinterlege, og er i dag et eksklusivt ferieparadis for hele det europæiske jetset. I 2.328 meters højde kommer vi over Bernina-passet og i bjergmassivet, Piz Bernina, skal vi både fra bus og tog, opleve noget af det højest beliggende og smukkeste natur i Schweiz. Schweiz har et imponerende net af jernbaner, og det er ikke uden grund, at Europas højeste jernbane fra Tirano i Italien til Chur, er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. På togrejsen med Bernina Express får du plads i ”Panoramawagen”, hvor udsigten nydes (bestilles sammen med rejsen)

6. dag: Vierwaledstättersøen
H. C. Andersen er en af de mange, som er blevet tiltrukket af Vierwaldstättersøen og udflugten over Alperne går langs søen til Luzern, hvor vi gør holdt ved Astridkapellet. Her omkom den belgiske dronning Astrid i en bilulykke i 1935. Efter ankomst til Luzern tager rejselederen os med på en byvandring, hvor du ser byens mest kendte seværdigheder, blandt dem Europas ældste træbro Kapellbrücke, der efter en brand i 1993 atter er genopført. Vi ser Thorvaldsens kendte løvemonument, og der bliver tid på egen hånd.

7. dag: Schaffhausen og Rheinfall
Ved Schaffhausen finder vi Rheinfall, Europas største vandfald, 23 m højt og 150 m bredt. Vi har et ophold her og nyder det betagende syn. Vi må forlade Schweiz og kommer ved aftenstide til vores overnatningshotel, syd for Kassel.

8. dag: Hjemkomst
Vi kører det sidste stræk hjem til Danmark.

DIVERSE
I Tyskland benyttes Euro
og schweiziske franc i Schweiz og Liechtenstein.

Entreer på udflugter (ca. priser):
Osteri CHF 8,-

Evt. tillæg (ca.-pris)
Enkeltværelse 975,-
Panorama togtur med Bernina Expressen 455,-
1. klasse med Bernina Expressen 725,-

Kort

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.