Skip to main content

Stettin

- shopping og wellness
 

Forandringerne er markante i både Polen og det ”gamle Østtyskland”. Som grænseby mellem et forenet Tyskland og et moderne Polen blomstrer handlen som aldrig før i Stettin (Szczecin). Stettin, havnebyen, der ligger i det nordøstlige hjørne af Polen ved Oders udmunding i Østersøen og ikke langt fra den tyske grænse, er med sine godt 430.000 indbyggere en af Polens større byer. Byen kaldes også ’Den Grønne By’ på grund af de mange parker og omkringliggende skove, og ’Polens Paris’ på grund af den fransk-inspirerede arkitektur og byens opbygning med avenuer, der udspringer fra et stjerneformet torv i bymidten. Til alle, som trænger til at stresse af og forkæle sig selv under trygge og velorganiserede former, er der mulighed for forskellige wellness behandlinger under opholdet i Stettin.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Byrundtur i Stettin
• Indkøb til gode priser
• Wellness
• Markeder
• Sejltur på Oder

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

1. dag: Afrejse
Efter opsamlingen går turen over grænsen forbi Bad Segeberg og Lübeck. Først på eftermiddagen krydser vi grænsen til Polen, og kort tid derefter ankommer vi til Stettin.

3. - 4. dag: Udflugtsprogram

4. dag: Hjemrejse
Efter et godt morgenmåltid pakker vi bussen. Der køres retur ad samme rute som udturen og med passende pauser undervejs.

Forslag til udflugter

Byrundtur i Stettin
Dagen starter med en flot byrundtur i Stettin. Den gamle bykerne er genopbygget efter ødelæggelserne under 2. Verdenskrig. Vi ser bl.a. Hertugerne af Pommerns slot, det gotiske rådhus, Skt. Jacobs katedral og de gamle byporte fra 1700 tallet. Turen slutter ved det store Flohmarkt, hvor der bliver tid på egen hånd. Her kan man købe bl.a. tøj, duge, glas, blomster, udskårne træfigurer, og midt i det hele ligger der et lille torv, hvor man kan sidde og få en øl, vand eller bare en kop kaffe og hvile fødderne. Ved markedet ligger også det store moderne indkøbscenter Carrafour – med forretninger på flere etager. Om eftermiddagen kører vi en tur ud til en krystalbutik, hvor der er mulighed for at finde mange flotte glasting.

Det gamle Polen, Stargard Szczecinski
Vi kører en udflugt i omegnen af Stettin. En tur ud på landet, hvor vi ser de små landsbyer, der får én til at føle sig sat mange år tilbage i tiden. Vi besøger bl.a. Stargard Szczecinski, en spændende by helt fra 1200- tallet og en af de ældste i Vorpommern. Byen har været under indflydelse fra mange forskellige lande gennem tiden bl.a. Tyskland og Sverige og blevet ødelagt flere gange op gennem tiden af forskellige krige, senest under 2. Verdenskrig hvor 72% af byen blev ødelagt helt. Under 2. Verdenskrig blev der bygget en stor lejr, Stalag II D, for krigsfanger især fra Polen. Den gamle del af byen har et særdeles velholdt bygningskompleks med 3 tårne og 4 byporte, som går tilbage til middelalderen.

Hotel

Hotel Radisson BLU er et godt 4* hotel i centrum af Stettin beliggende ved en smuk park, nær butikker og den gamle bydel. Værelser med bad og toilet, telefon, TV, aircondition og minibar. Hotelfaciliteter med bl.a. café, restaurant, kasino og gratis internet. I forbindelse med hotellet findes indendørs poolområde med sauna, dampbad, fitnesscenter, frisør, massør og solarium (mod tillæg). Efter middagen kan aftenkaffen eller øl/drink nydes i hotellets bar. Baren ligger på 24. etage og har panoramavinduer til alle 4 verdenshjørner.

Wellness
Hotellet tilbyder forskellige spa-behandlinger.
Hør nærmere hos Panter Rejser

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.