Generelle bestemmelser

Tilmelding og betaling
Tilmelding til en rejse kan ske skriftligt, mundtligt eller via hjemmesiden PanterRejser.dk. Hvad enten tilmeldingen er afgivet skriftligt eller mundtligt, betragtes den som bindende.
For Panter Rejser er tilmeldingen bindende, når rejsebevis er afsendt pr. mail eller post.
Ønsker du at få tilsendt rejsebevis pr. post koster det kr. 50,-.
Depositum ved busrejser er 10% af rejsens pris, dog min kr. 800,- pr. person. Ved flyrejser og flodkrydstogter er depositum 20% af rejsens pris, dog min. udgift til flybillet etc.
Depositum indbetales senest 8 dage efter tilmelding og restbeløbet senest 45 dage før afrejse. Ved flodkrydstogter og flyrejser senest 65 dage før afrejse.
Rejsebevis fremsendes af Panter Rejser indeholdende betalingsoplysninger.
Det er muligt at betale depositum/restbeløb med kreditkort på PanterRejser.dk, via netbank, eller personligt fremmøde. Ved betaling bekræfter du samtidig, at have accepteret Panter Rejsers generelle bestemmelser.
Ved online booking kan der betales i forbindelse med bestilling og rejsebevis fremsendes pr. mail. Online betaling kan ske med Dankort, Visa/Dankort, e-Dankort, Mastercard, Maestro, VISA, VISA Electron, JCB og American Express. Der opkræves gebyr ved betaling med de ovennævnte kort undtagen Visa/Dankort. Gebyret går udelukkende til kortudstederen.
Ved tilmelding mindre end 45/65 dage før afrejse, betales hele beløbet senest 5 dage efter tilmelding. Overholdes disse betalingsfrister ikke, har Panter Rejser ret til at disponere over pladsen.

Deltagerens annullering og afbestilling
Ved annullering mere end 48 timer efter tilmelding og mere end 65 dage før afrejsedagen, tilbagebetales det indbetalte beløb fratrukket et ekspeditionsgebyr på kr. 450,- pr. person.
Ved bestilling mindre end 65 dage før afrejse er der ingen fortrydelsesret.
Ved afbestilling vil udgift til flybillet, krydstogt, landarrangement, billet til eks. teater/koncert etc. altid være tabt og skal betales ved afbestilling.
Afbestilles rejsen mindre end 65 dage før afrejsedagen, er depositum tabt.
Afbestilles rejsen mindre end 40 dage før afrejsedagen, er 50% af rejsens pris tabt.
Afbestilles rejsen mindre end 21 dage før afrejsedagen, er rejsens fulde pris tabt.
Ved afbestilling af endagsture tilbagebetales det indbetalte beløb fratrukket et ekspeditionsgebyr på kr. 450,- samt udgift til teaterbillet og lign. indtil 14 dage før afrejse, herefter er hele beløbet tabt.

Ændringer
Rejser kan frit ombookes til anden rejse senest 65 dage før afrejse, herefter gælder afbestillingsreglerne. Indtil 14 (bus) / 30 (fly) dage før afrejse accepteres ændring af navn mod et gebyr på kr. 200,- pr. deltager samt udgift til dækning af evt. flybilletter etc.
Navneændring på endagsture kan ske indtil 7 dage før afrejse.
Opsamlingssted på busrejser ændres uden gebyr indtil 10 dage før afrejse. Ændring af opsamlingssted mindre end 10 dage før afrejse foretages mod et gebyr på kr. 250,-. Ændringer mindre end 48 timer før afrejse accepteres ikke.

Hoteller - forplejning
Vi benytter udelukkende hoteller af god standard. Hotellets klassificering står under hver enkelt rejse, oftest benytter vi gode 3* og 4* hoteller.
Alle værelser har som minimum eget bad og toilet. Specielle ønsker som eksempelvis ryger værelse, skal oplyses ved bestilling af rejsen. Enkeltværelser sælges mod tillæg - dog kun i begrænset omfang. Halve dobbeltværelser til enkeltpersoner tilbydes ikke.
Halvpension består oftest af morgen og aftensmad. Medmindre andet er beskrevet serveres der almindeligt velsmagende mad.

Udflugter
Udflugterne er en vigtig del af rejsen, og derfor er de inkluderet i prisen, medmindre andet er beskrevet.
Udflugtsprogrammet er sammensat, så det er muligt at bytte rundt på de enkelte udflugter af hensyn til vejr og andre lokale forhold. Programmet er således ment som en ramme for ferien, men ændringer og udeladelser kan af praktiske grunde forekomme.

Entreer
Entreer til museer, kirker, slotte, svævebaner samt betaling for sejlture, vinsmagninger m.m. er normalt ikke inkluderet i rejsens pris, medmindre det er nævnt under ”PanterPrisen inkluderer”. Oplysninger om ca. entré-priser er nævnt under ”Diverse”.

Pris - Kvalitet - Grupper
Hver enkelt rejse er nøje beskrevet mht. hvilke ydelser som indkvartering, forplejning, udflugter osv. der er inkluderet i rejsens pris, og for hvilke der betales et tillæg. Skat, moms og bidrag til Rejsegarantifonden er inkl. i prisen. Alle beløb er i danske kroner medmindre andet er tydeligt nævnt.
For at opnå grupperabat skal der være mere end 11 personer, der bestiller, betaler og rejser samlet. Rabatten varierer mellem rejsemålene.

Rejsen bliver ikke billigere
Vores rejser sælges ikke med rabat eller til nedsat pris kort før afrejse. Det gælder for alle rejser, at de sælges til den pris, der er oplyst – medmindre rejsen er solgt som læserrejse, med messerabat, grupperabat eller bestil tidlig rabat (PanterRabat).

Rejse og afbestillingsforsikringer
Rejse- og afbestillingsforsikringer kan bestilles hos Panter Rejser. Vi tegner hos Europæiske Rejseforsikring eller Gouda. Police mm. fremsendes fra forsikringsselskabet eller fra Panter Rejser.
Vi anbefaler at du tegner både en rejse- og afbestillingsforsikring. Det blå kort giver kun ret til at benytte sundhedsvæsenet i EU samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz, og der kan forekomme egenbetaling.
Udgifter til hjemtransport ved sygdom eller ulykker dækkes ikke - hverken af den offentlige rejsesygesikring eller i følge EU-reglerne. Derfor er det vigtigt af have en rejseforsikring.
Afbestillingsforsikring dækker i forbindelse med sygdom mm. inden afrejse. Prisen på afbestillingsforsikring er 6 % af rejsens pris, min. kr. 75,-. Årsafbestillingsforsikring der dækker for alle rejser i Europa i et år, koster kr. 249,- pr. person og dækker op til kr. 10.000,-. Verden i et år koster kr. 469,- pr. person og dækker op til kr. 30.000,-. (2016 priser + 1,1% i afgift til staten).
Afbestillingsforsikringen kan kun tegnes i forbindelse med bestilling af rejsen eller inden depositum er indbetalt.
Rejseforsikring dækker ved sygdom mm. under rejsen. Priser for rejseforsikring starter ved kr. 299,-. Rejseforsikring kan tegnes helt op til afrejse.

Udeblivelse
Rejsedeltagere der ikke møder rettidigt op på det aftalte opsamling/afrejsested, eller ikke kan tiltræde rejsen på grund af manglende eller ugyldigt pas eller andre obligatoriske rejsedokumenter, kan ikke forvente nogen godtgørelse.

Opsamling - Afgangstider - Påstigning
Gæster med opsamling på Sjælland kører via Rødby-Puttgarden eller Kolding.
Påstigningssted og tidspunkt fremgår af rejsebevis. Er der for få gæster fra et påstigningssted, refunderes billet til offentlig transport.
Afgangstider oplyses ved tilmelding.

Grænsehandel - busrejser
Hvis tiden tillader det, vil der blive mulighed for grænsehandel på hjemrejsen.

Glemt bagage/efterlysning
Ved henvendelse til Panter Rejser bliver der foretaget en efterlysning af den glemte bagage. Ved efterlysning opkræves et gebyr kr. 150,- plus evt. udgifter til forsendelse.

Forbehold
Der tages forbehold for trykfejl, prisforhøjelser, ændringer af valutakurser, forhøjede skatter og afgifter.
Panter Rejser kan forhøje prisen, hvis der sker ændring / stigning i skatter, afgifter, brændstofpriser, valutakurser, som ikke var kendt på bestillingstidspunktet. Besked om ændringer gives hurtigst muligt og senest 25 dage før afrejse og må ikke overstige 10% af rejsen samlede pris.
Panter Rejser forbeholder sig ret til aflysning ved utilstrækkelig tilmelding (senest 14 dage før afrejse) og på grund af udefrakommende omstændigheder, force majeure, strejker etc. Såfremt Panter Rejser aflyser rejsen refunderes hele det indbetalte beløb for rejsen.
Programmet for en lukket grupperejse kan fraviges / ændres uden at det berettiger til refusion, uanset om tilmelding og betaling er foregået individuelt.
Der tages forbehold for trykfejl og fejl i priser.

Reklamationer
Hvis du på rejsen oplever fejl, mangler eller savner information, så informer rejselederen med det samme, da det gør det muligt at finde en løsning på stedet. Reklamation der ikke er fremsagt umiddelbart til rejseleder/chauffør accepteres ikke ved hjemkomst, da det efterfølgende ikke er muligt for Panter Rejser at finde en løsning på problemet.
Panter Rejser er teknisk arrangør og medlem af Pakkerejse-Ankenævnet og Rejsegarantifonden, nr. 1524. Søgsmål mod Panter Rejser skal reguleres efter dansk ret og anlægges ved dansk domstol, Panter Rejsers værneting er Retten i Kolding.

Panter Rejser ApS
Ved Anlæget 20
7100 Vejle

Tel. 7585 7333
panter@panterrejser.dk
www.panterrejser.dk 
CVR 26900441

Medlem af Rejsegarantifonden 1524

EmediateAd