Skip to main content

Færøerne

- Magisk stilhed, havfrisk luft, enestående lys


Færøernes 18 øer skyder med sine grønne fjelde dramatisk op fra det vældige Atlanterhav - som rygge på enorme havdyr, der dukker op over havoverfladen. Færøerne blev i 2007 kåret af National Geographic Traveler som den mest uspolerede og fascinerende destination i verden blandt 111 ø-samfund. Stilheden fornemmes overalt på øerne kun afbrudt af fuglestemmer, lyden af vand og havets brusen, når det rammer klipperne. Færingerne er venlige og overalt på øerne holdes gamle traditioner og skikke i hævd. Vi skal også opleve lunden, i folkemunde kaldet søpapegøje. På Færøerne lever ca. 550.000 par. Vejret er vældigt omskifteligt på Færøerne og derfor med til at bestemme alting. I løbet af få minutter kan det let skifte fra sol over regn til sne.
Ja, på Færøerne kan du faktisk gennemleve alle årstiderne på en dag.

Rejsen arrangeres med fly.

Højdepunkter
• Tórshavn - nyt og gammelt mødes i særpræget harmoni
• Sejltur til Vestmannas berømte fuglefjelde og grotter
• Indblik i færøsk kultur på Saga Museum
• Kongsbondegården med lang historie
• Mulighed for vandretur på Vágar

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb
1. dag: Afrejse fra Billund/København Vi lander på øen Vágar og kører til vores hotel. Efter middag er der infomøde med rejselederen.

2. - 5. dag: Udflugtsprogram

6. dag: Rejsens sidste dag
Vi flyver retur til Billund/København.

Forslag til udflugter

Byrundtur Tórshavn og Vestmanna
Vi tager på byrundtur i Tórshavn og ser byens farverige huse, smalle gyder og klippegrunde. Desuden oplever vi et aktivt forretningsliv, restauranter, cafeer og gallerier. Vi ser Tinganes, regeringsbygningen, havnen med små træbåde i alle regnbuens farver. Blandingen af nyt og gammelt gør byen smuk og fascinerende. Efter frokost kører vi til Vestmanna, hvor vi på en uforglemmelig tur til søs skal opleve fuglefjeldene og de imponerende grotter. Vestmannabjergene, de høje forbjerge, hvor fuglene ruger, er en af Færøernes største turistattraktioner med udsigt over de høje fjelde og Atlanterhavet. På sejladsen til Vestmannabjergene sejler vi ind i dybe grotter og tæt på den over 600 meter høje lodrette klippevæg, hvor tusinder af søfugle yngler. Husk godt fodtøj, kikkert og solbriller, vind- og vandtæt tøj, samt hat og handsker. Efter sejlturen (ca. to timer) besøger vi Saga museum for at opleve færingernes historie.

Besøg på øerne
Vi begynder med besøg på naboøen Eysturoy, som kan prale af både øernes højeste vandfald, Fossa (fald på 110 meter), og højeste fjeld, Slættaratindur (882 meter). Vi ser det høje forbjerg, Eidiskollur, og de to sagnomspundne ”drangar”, Kæmpen og Kællingen, der stolte står og bryder de voldsomme kræfter i havet. Fra bygden Eidi kører vi til bygden Gjógv med den betagende naturhavn. Vi passerer den 5,6 km lange undersøiske tunnel til næste ø, Bordoy. Tunnelen er ganske speciel, da den inde midt i mørket er udsmykket med et lys, skabt af en lokal kunstner. I Klaksvik ser vi Christianskirken, hvis døbefont er en ca. 4000 år gammel hedensk offerskål fra Danmark.

Kirkjubøur og Tórshavn på egen hånd
Vi kører til Kirkjubøur, den sydligste bygd på Streymoy, og oplever den 900 år gamle maleriske Kongsbondegård, som stadig er beboet. Den nuværende kongsbonde, Joannes Patursson, er 16. generation på gården. Vi besøger Sankt Olavs kirke fra år 1200 samt den ufuldendte Magnus Katedral. I Tórshavn besøger vi Nordens Hus, øens smukke kulturhus, som bruges til udstillinger, foredrag, musik mm. Resten af dagen på egen hånd.

Vágar og mulighed for vandretur
Vi tager nordpå til Streymoy og den enestående indfjord Saksun. Vi kommer hertil gennem den 10 km lange Saksundal og naturfænomenet, den kedelformede indfjord med en tilsandet åbning ud mod havet. Et uforglemmeligt syn. Vi fortsætter gennem en undersøisk tunnel til Vágar, en af Færøernes vestligste øer. Vágar er velegnet til vandreture af lettere grad. De, der har lyst, tager på en vandretur (to-tre timer). Er man ikke til vandreture, anbefales Midvagur, Vágars største bygd. Anneksgården Kálvalíð er det ældste hus i bygden og rummer i dag bygdemuseet.

Hotel

Hotel Føroyar 4* er et dejligt hotel midt i naturen og med fantastisk udsigt over Tórshavn. Hotellet er blandt de smukkeste bygninger i hovedstaden. Værelserne er med brus/badekar og toilet, føntørrer, radio, telefon, sat-TV, fri internet, buksepresse, kaffe/te sæt og minibar. Hotellet har restaurant og bar. www.hotel-foroyar.com.


Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.