Skip to main content

Piemonte

- Maggioresøen - Torino - Acqui Terme - Alba - Asti - Barolo i Piemonte regionen

Piemonte regionen i det nordlige Italien er et rent eldorado for vin og gastronomiske specialiteter. Faktisk er regionen hjemsted for produktion af nogle af støvlelandets bedste vine. Men det er slet ikke det hele. Regionen huser også en række spændende byer, bl.a. kurbyen Acqui Terme med varme kilder. Torino, hjemby for den legendariske bilfabrik Fiat og det lige så legendariske fodboldhold Juventus. Regionen byder også på et væld af kulturoplevelser - gamle klostre og fantastiske slotte - omgivet af smuk og frodig natur. Det er et spændende område, vi skal udforske. Rejsen i Piemonte regionen starter i den lidt over 1000 år gamle by Baveno, der er beliggende på den vestlige bred af Maggioresøen, Italiens næststørste sø. Step by step udforsker vi herefter de mange seværdigheder og herligheder, som regionen byder på. Alle steder kommer vi tæt på italiensk livsstil og charme og vil uvilkårligt blive smittet af italienernes store passion for god vin og mad.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• En rejse for alle der gerne vil forkæles på krop og sjæl
• Mildt og dejligt klima året rundt omkring Italiens næststørste sø
• Panorama togtur med den berømte Centovalli bane
• Piemonte regionen hjemsted for Italiens bedste vine
• På sightseeing blandt Torinos mange barok-paladser
• Øhop udflugt til pragtslot og botanisk have med tropiske vækster
• Nærkontakt med varme kilder i italienernes kurby Acqui Terme
• Vinsmagning på dansk/italiensk vingård i Barolo
• Byen Alba - et overflødighedshorn af lokale specialiteter
• Spumante-smagning i Spumantens egen by Asti
• Italiensk livsstil og charme på tætteste hold
• En rejse gennem imponerende og bjergtagende landskaber

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejsedag
Vi kører til overnatning, nær Frankfurt.

2. dag: Frankrig, Schweiz til Lago Maggiore
Turen fortsætter gennem Sydtyskland, Frankrig, Schweiz og Norditalien til Baveno. Baveno er beliggende på solsiden af Lago Maggiore og en af de største turistattraktioner ved Maggioresøen. Byen byder på et utal af hyggelige cafeer, mange med den skønneste udsigt over søen og den frodige søbred. Den imponerende frodighed langs søbredderne kan tilskrives det milde klima året rundt. Vi bor her i 3 nætter

3. dag: Sejltur til De Borromæiske øer
Med udflugtsbåd sejler vi til De Borromæiske øer, som er beliggende midt i Maggioresøen. Første landgang bliver på øen Isola Bella "Den smukke Ø", hvor vi besøger Borromeo-slægtens tidligere residens. Slottet er et pragtskue med sin overdådige udsmykning i stuk og vidunderlige fresker – for ikke at tale om den fornemme møblering. Vi spadserer også en tur i den skønne og frodige slotspark. Næste øhop er Isola dei Pescatori med et malerisk lille fiskerleje. Sidste landgang er på øen Isola Mardre, der er omdannet til botanisk have med et væld af tropiske og subtropiske vækster. Mætte af indtryk sejler vi retur til fastlandet.

4. dag: Sejltur til Schweiz og panorama togtur
Turen starter med en herlig sejltur nordpå til Locarno i Schweiz, hvor Maggioresøen ender. På vejen kommer vi bl.a. forbi byerne Verbania, Luino og Cannobbio. Efter et ophold i den charmerende schweiziske by skifter vi transportmiddel og går ombord på et panoramatog. Toget kører gennem den frodige Centovalli-dal med udsigt til stejle bjergsider og smukke, dybe dale med vandløb pryder billedet. Toget kører de 53 km fra Locarno til Domodossola gennem tunneler, over broer, forbi fantastisk oplevelse! Fra Domodossola går turen tilbage til hotellet i Baveno i vores bus.

5. dag: Torino
Afrejse fra Baveno. Turen går sydpå til Piemonte’s berømte vindistrikt. Ophold i Torino, der er beliggende ved Po-floden og hjemby for Fiats bilfabrik - og ikke at forglemme, fodboldholdet Juventus. Torino, som er Italiens tidligere hovedstad er prydet af mange barok-paladser, der stammer fra kongefamilien Savoia. Dagens sightseeing starter med en panoramatur op til Cappuccini bjerget, hvor der er den skønneste udsigt over byen. Derfra langs Po-floden til Valentino parken og slottet. Herefter fortsætter vi turen til fods i centrum omkring Kongepaladset, Palazzo Madame, Domkirken og Piazza Garibaldi. Hen på eftermiddagen går turen videre til Acqui Terme, hvor vi skal bo de næste 3 nætter.

6. dag: Acqui Terme og Alba
Meget få turister finder frem til kurbyen Acqui Terme. Det betyder, at vi kan nyde en smuk, middelstor provinsby i Piemonte uden at være én blandt mange andre danske turister. Acqui Terme er en traditionel kurby med flere varme kilder og har meget at byde på. En af kilderne springer på et af byens torve med 75 grader varmt og svovlholdigt vand. Da vandet fra kilderne har ry for at have en helbredende virkning, står de lokale altid omkring den for at drikke lidt, inhalere dampene eller hælde de helsebringende dråber på flaske. Smagen er en noget aparte oplevelse, men det skal næsten prøves! Byen er umådelig hyggelig med restauranter, caféer, flere gode vinbarer og smukke bygninger. Især perioden omkring forrige århundredeskifte har bidraget med sin særprægede og smukke arkitektur. Efter frokost kører vi til Alba, hvor det handler om mad og vin hele året rundt. Butikkerne i centrum bugner af specialiteter fra oplandet - frugt, nødder og grønt, ost og vin. Om efteråret valfarter såvel passionerede køkkenskrivere som professionelle gourmander fra hele verden til byens årlige trøffelfestival! Vi tager en hyggelig spadseretur gennem byen.

7. dag: Asti og vingård i Barolo-distriktet.
Asti ligger lige midt i Piemonte og har altid været en rig og vigtig by, der lå godt beskyttet af borge og fæstninger i de omkringliggende bløde bakker. I dag er byen hovedsaglig kendt som hjemby for italienernes højt elskede Spumante og den populære rødvin Barbera samt den årlige vinfestival og det historiske hestevæddeløb "Il Palio". I ro og mag kan vi få nærmere bekendtskab med Asti’s elegante palæer, fine kirker, middelaldertårne og hyggelige gamle centrum. Der bliver naturligvis også tid til at nyde et glas Spumante d’Asti eller Barbera d’Asti på en af de mange hyggelige cafeer. Vi besøger også en lokal producent af Torrone. Dette himmelske søde lækkeri fremstilles af mandler, honning, sukker og æggehvide og er en lokal delikatesse. Efter frokost fortsætter turen til hjertet af Barolo, hvor vi besøger danske Nina og hendes mand Renato. Deres vingård ligger smukt mellem vinskråninger op mod byen La Morra. Gården producerer ædle Piemonte-vine, og vi får muligheden for at besøge såvel produktionen som vinkældrene og herefter serveres der smagsprøve af gårdens herlige vine.

8. dag: Hjemrejse via Lichtenstein
Gennem Schweiz, forbi Lichtenstein til overnatning i Midttyskland.

9. dag: Hjemkomst
Hjemkomst til Danmark sidst på dagen.

Hotel

Hotel Alpi 3* ligger i udkanten af den lille by Baveno lige ved søen og kun adskilt af promenade vejen. Et hyggeligt familieejet hotel i traditionel og klassisk stil med 50 pæne lyse værelser med telefon, safe, sat-TV, bad/brus og toilet. Hotellet har elevator, lille bar, terrasse og restaurant.
www.hotelalpi.biz

Hotel Valentino 3* ligger 2 km fra den hyggelige kurby Acqui Terme i flotte grønne omgivelser. Ny restaureret hotel i klassisk stil med i alt 48 værelser. Endvidere har hotellet restaurant, beauty center med sauna og tyrkisk bad, bar. Rummelige lyse værelser med minibar, aircondition og bad/brus og toilet. Gratis Wi-Fi.
www.hotel-valentino.com

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.