Skip to main content

Spreewald - Cottbus

Mellem Berlin, Dresden og Cottbus finder vi en af Nordeuropas mindre kendte naturperler, nemlig Spreewald, som med sine 480 km2 og sit finmaskede net af kanaler, åer og bække i dag er et fredet område, hvor motorsejlads er forbudt, og hvor selv postbuddet må stage sig frem i sin lille postbåd gennem Tysklands ”Grønne Venedig”. Turen byder også på besøg i Dresden, som efter 2. Verdenskrigs bombardement nu igen fremstår som europæisk kulturby med bygninger genopført efter originale tegninger. Ligeledes besøg på Meissen Porcelæn, fabrikken som gennem århundreder har frembragt Europas fineste og mest kostbare porcelæn

Højdepunkter
✓ Cottbus ved Spreefloden
✓ Kanesejlads på idylliske kanaler
✓ Meissen - kendt porcelæn
✓ Dresden - kulturcentrum
✓ Frauenkirche i Dresden
✓ Bad Muskau
✓ Tysklands største brunkulslejre

Program dag for dag
1. dag: Cottbus og Spreewald
2. dag: Kanefart Lübbenau
3. dag: Meissen og Dresden
4. dag: Leknica, Bad Muskau og brunkulslejer
5. dag: Hjemrejse

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Cottbus og Spreewald
Vi kører via Neumünster mod Berlin. Med passende pauser undervejs ankommer vi sidst på eftermiddagen til Cottbus, ca. 125 km syd for Berlin. Byen ligger ved floden Spree i udkanten af Spreewald. Området er også hjemegn for sorberne, et folkeslag på omkring 50.000, der har eget sprog og stolte, kulturelle traditioner.

2. dag: Kanefart Lübbenau
I dag skal vi på sejltur. En ”Kanefart”, hvor man mageligt kan læne sig tilbage og lade sig fragte gennem det imponerende landskab. Undervejs går vi i land - med mulighed for at nyde en ”lokal” frokost. Efter ophold i Lübbenau er vi sidst på eftermiddagen tilbage i Cottbus, hvor der er tid til at se nærmere på byens seværdigheder. Under middagen er der sikkert nok at snakke om efter dagens vandfart.

3. dag: Meissen og Dresden
Meissen og Dresden står på dagens program. Byen Meissen er måske ikke så kendt som produkterne, der fremstilles her. Meissenporcelæn har skrevet sig ind i den europæiske historie, og vi besøger den kendte fabrik. Her ser vi, hvordan leret på forunderlig vis omdannes til det smukkeste porcelæn, og i museet ser vi fabrikkens produkter fra de sidste 200 år. Naturligvis kan vi købe, og prisen følger kvaliteten. Sachsen var et selvstændigt kongerige indtil 1871, og hovedstaden Dresden bærer tydeligt præg deraf. Slottet Zwinger, den smukke Semper Operaog Frauenkirche ligger langs Elbens flodløb oger alle en kulturhovedstad værdig. Særligt imponerende er det at se den nyligt genopbyggede by, der nætterne mellem 13. og 15. februar 1945 nærmest blev jævnet med jorden af allierede bombefly.

4. dag: Leknica, Bad Muskau og brunkulslejer
Vi kører til den polske grænse ved den idylliske Bad Muskau. Beliggende ved en af de smukkeste landskabsparker i Europa finder vi denne lille by, som blot venter på at blive besøgt. Herfra kan man gå til fodslandskabspark i engelsk stil i Polen og Tyskland. Parken har et areal på 5,45 km2, fordelt på begge sider af floden Lausitzer Neisse, som danner den polsk-tyske grænse. Muskauer landskabspark er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Så her er der rig mulighed for at komme på marked, eller besøge en af de største engelske landskabsparker i Europa. På turen hjem kører vi igennem nogle af Tysklands største brunkulslejer og ser med lidt held nogle af verdens største gravemaskiner.

5. dag: Hjemrejse
Efter morgenmad pakker vi bussen og kører mod Danmark

Opsamling

Tid og sted
06:00 - Meny, Doggerbanke 2
06:15 - Ankermedet Dagcenter, Skagavej 132
06:25 - Frederikshavnsvej ved banen
06:40 - Hulsig ved Kirken
06:45 - Elvervej lidt syd for Ålbæk
07:15 - Sunset Hjørring, ved motorvejen
07:45 - Ålborg, Afk. 26, Ålborg Øst pendlerparkering (Th. Sauers Vej)
08:30 - Randers, Pendlerparkeringsplads, afk. 40 Randers C
08:45 - Århus, Samkørselsplads Søften/Lisbjerg, Afk. 46
09:00 - Skanderborg Station
09:30 - Horsens, Lund, Q8 Vrøndingvej 1
10:45 - Vejle, Afkørsel 60 ved Solkilde Alle  (Bilka parkering længst væk).
11:15 - Kolding/Bramdrupdam, Samkørselspladsen v/ afk. 63 Kokholm
11:35 - Haderslev/Hammelev, afk. 68 v/ OK
11:50 - Åbenrå/Rødekro, afk. 70 Samkørselspladsen v/Circle K (Statoil)
12:15 - Padborg, Lejrvejen v/ OK

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.