Skip to main content

Bruxelles og Flandern

Fortid og nutid mødes i Europas centrum -

I Bruxelles lever historien stadig side om side med en hektisk nutid. For få århundreder siden blev mange af landets vigtige beslutninger truffet i laugshusene omkring Grand Place. I dag træffes her i byen beslutninger, der vedrører millioner af mennesker i EU.

Du får et indblik i det store spind af forskellige opgaver, der løses i EU’s regi, og du vil nyde byens usædvanligt smukke historiske pladser og bygninger. Belgiens hovedstad er om noget en sydende smeltedigel af forskellige interesser, kulturer og sprog. Det er, som om byens arkitektur underbygger stemningen på en helt særegen måde. Gamle sirligt dekorerede huse står side om side med moderne bygningers glatte spejlfacader - ganske som ville de endnu blande sig i historien og give deres besyv med i den nye tid.

Du oplever også byerne Brügge og Gent. Brügge med et stort og smukt kanalnet, Gent med et af Europas smukkeste panoramaer med vand, spir og huse. I Ieper får du en fantastisk oplevelse ved Menin Gate.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Smag på Belgien: 55 chokoladebutikker i Brügge og 1500 forskellige typer belgisk øl

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse
Efter opsamling køres via Hamburg, Bremen, Dortmund til første overnatning i nærheden af Køln.

2. dag: Køln og Bruxelles
Kursen sættes mod Køln. Her er et par timer sat af til at opleve den flotte Kölner Dom, Kølns majestætiske domkirke, og den hyggelige bymidte. Derefter kommer vi til Aachen og ser Domkirken, byens vartegn. Den blev oprindeligt indrettet som kapel for Karl den Store, og du kan bl.a. se den marmorsarkofag, som man formoder, at Karl den Store blev bisat i ved sin død i 814. Vi er i Bruxelles hen på eftermiddagen. Efter indkvartering er der tid på egen hånd, inden turen går til en hyggelig restaurant i Slagtergaden.

3. dag: Europa-Parlamentet og Waterloo
Dagen begynder med en kort rundvisning i Europa-Parlamentet, der giver dig et godt indtryk af ”EU i dag”. I besøgscentret oplever du Europa-Parlamentet på en helt ny måde gennem dynamiske, interaktive multimedieelementer. Siden går turen til Waterloo. Det var her, Napoleons tropper led deres endeligt i 1815. Siden blev Napoleons kejserrige delt mellem sejrherrerne. Besøg i museet med det fantastiske panoramamaleri, der illustrerer slaget ved Waterloo.

4. dag: Bruxelles
Du oplever et spændende udvalg af Bruxelles’ mange historiske seværdigheder. Første del foregår til fods. Grand Place er ubestridt en af verdens smukkeste med laugshusene, som forsøger at overgå hinanden i pragt. Pladsens perle er ubestridt rådhuset, hvis facade er dekoreret med utallige figurer, som illustrerer byens historie. Du ser naturligvis også Manneken Pis, som for Bruxelles er, hvad Den lille Havfrue er for København. I de hyggelige små restaurationsgader konkurrerer etablissementerne om gæsternes opmærksomhed med overdådige udstillinger af deres friske råvarer. Fra den imponerende domkirke fortsætter vi med bussen forbi bl.a. det smukke Justitspalads, Storhertugens Palads, Parc du Cinquantaire med den smukke triumfbue og flere spændende museer. Byrundturen slutter ved Atomium - et jernkrystalmolekyle forstørret 165 mill. gange. Resten af dagen er på egen hånd inden aftenens middag.

5. dag: Gent og Ieper
Gent er præget af en særlig blanding af betagende fortid og sprudlende nutid. Gent er fyldt med cafeer, restauranter og afslappet atmosfære. Byen har 18 museer, 100 kirker og over 400 historiske byggerier. Det mest besøgte sted i Gent er den berømte altertavle, der hænger på sin oprindelige plads i Skt. Bavo-katedralen. Fra Gent går turen videre mod Ieper. Vi spiser middag undervejs. Kl. 20 skal du opleve the ”Last Post” i Menin Gate i Ieper. Ceremonien er blevet afholdt her hver aften siden 1928, kun afbrudt i perioden 20. maj 1940 til 6. september 1944, da Belgien var besat af tyskerne. Her mindes de omkring 250.000 soldater fra Det Britiske Imperium, som døde under 1. Verdenskrig. Ceremonien varer kun omkring et kvarter, men er en fantastisk oplevelse.

6. dag: Brügge
Den gamle del af Brügge er med sit netværk af kanaler et enestående eksempel på middelalderlig arkitektur – på linje med Venedig. Vi skal først ud på en smuk sejltur på kanalerne. Derefter er der tid på egen hånd til at opleve byen. Besøg f.eks. klokketårnet med skøn udsigt og klokkespillets imponerende mekanik. I Vor Frue Kirke findes Michelangelos statue af Madonna og Jesusbarnet. Kniplinger kan studeres i museet ”Kantcentrum”, og på Groenige Museum kan du beundre malerier af de flamske mestre. I byens chokolademuseum illustreres historien om den liflige spise fra kakaobønne til chokolade på bedste vis.

7. dag: Hjemrejse
Efter morgenbuffet forlader vi hotellet og kører nordpå via Bremen og Hamburg til Danmark.

DIVERSE
På hele turen benyttes Euro.

Entreer på udflugter (ca. priser):
Sejltur Brügge Euro 14,-.
Waterloo Euro 10,-.

 

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.