Skip to main content

Kosta - 3-dages magisk adventsophold

- med ægte svensk Hyttsill-aften og glaskunst i verdensklasse

Sverige har det hele. Også ved juletid, hvor du kan opleve Nordens største og mest folkerige land.

Tag med på et smukt adventsophold, hvor vi skal igennem de sneklædte naturlandskaber, se julemarkeder og kunst i verdensklasse - og så skal vi opleve den glødende glasproduktion i Kosta på nært hold.

Kosta er en lille by beliggende midt i hjertet af glasriget i de dybe skove i Småland. Her har man siden 1742 skabt smukke glas i Kosta Glasfabrik, som er en af Sveriges ældste glasfabrikker. Under opholdet skal vi bo på det unikke glashotel Kosta Boda Art Hotel. Vi skal også være med til en ægte Hyttsill, der er en gammel, svensk selskabs- og madtradition. Og så bliver der tid til at nyde den smukke natur i Kosta Safaripark, hvor vi fra bussen kan være heldige at se elge, bisoner, dådyr, hjorte og vildsvin, der lever i Smålands skovlandskaber.

Højdepunkter:
✓ Inkl. entré til julemarkedet i Kosta
✓ Guidet rundvisning på glasfabrikken i Kosta
✓ Middag og Hyttsill med lokale specialiteter.
 
Dagsprogram:
1. dag: Kostas Julemarked
2. dag: Jul i Kosta
3. dag: Kosta Safaripark og hjemrejse.
 
 
Er arrangeret som læserrejse for Jysk Fynske Medier og kan med fordel bestilles på Avisfordele.dk (Kræver abonnement på minimum 1 måned)
Hurtigsøgning

Opsamling

Opsamling:

Kl. 05:45   Randers ny pendlerplads, afkørsel 40
Kl. 06:00   Aarhus, Samkørselsplads Søften/Lisbjerg afkørsel 46
Kl. 06:20   Skanderborg, ved Stationen
Kl. 06:45   Lund ved Horsens, afkørsel 56
Kl. 07:05   Vejle, afkørsel 60 ved Bilka
Kl. 07:30   Kolding, Bramdrupdam, samkørselspladsen ved afkørsel 63
Kl. 08:00   Fredericia Banegård ved Jernbanegade
Kl. 08.20   Ejby, pendlerplads ved afkørsel
Kl. 08.45   Odense, Parkering Syd, Letbanestation, Søndre Hospitalsvej 25
Kl. 09.30   Nyborg, Knudshoved v/Monarch, afkørsel 44
Kl. 09.45   Korsør, rasteplads ved afkørsel 43
Kl. 10.00   Slagelse, Trafikcentret ved afkørsel 39
Kl. 10.30   Ringsted, Klostervangen bagved outlet
Kl. 11.00   Ølby Station
Kl. 11.30   Københavns Lufthavn, busparkering, terminal 3.
 
Tidspunkter er vejledende. Se gældende opsamlingstidspunkt på dit tilsendte rejsebevis.

Dagsprogram

 • 1. dag: Kostas Julemarked

  Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til Kosta, hvor der vil være indkvartering på Kosta Boda Art Hotel, kendt for at være en perle for kunstelskere, da det udgør den perfekte blanding af et moderne hotel og et kunstgalleri.

  Julemarkedet i byen har åben lørdag og søndag, så vi skal ud i byen efter ankomsten og lade os indfange af den skønne julestemning. Det magisk julemarked er fyldt med sne, lys, juletræer og velassorterede markedsboder. Duften af gløgg, brændte mandler og honningkager breder sig fra boderne. Her finder du kunsthåndværk af bedste kvalitet, lavet af lokale håndværkere i jern, træ og tekstiler. Alt fra håndstøbte lys til smedede lysestager, friskbagte lucia boller til syltede sild, fåreskind og lækre juleoste.

  Om aftenen nyder vi en 2-retters middag på hotellet

 • 2. dag: Jul i Kosta

  Efter en skøn morgenmadsbuffet på hotellet, skal vi opleve glasproduktionen i Kosta på nært hold. Glasværket er det ældste igangværende glasværk i Sverige, og her anvender man gamle, svenske håndværktraditioner. I skæret fra de varme ovne skal vi sammen med vores lokalguide følge produktionen og se den glødende glasmasse tage form. Glasset støbes eller mundblæses, hvorefter det afkøles og males. Nogle glasgenstande bliver også malet på stedet.

  På Kosta Glasfabrik har nogle af Kosta Bodas farverige designere også deres atelierer. Her arbejder blandt andet Bertil Vallien, Lena Bergström og Kjell Engman i tæt samarbejde med glaspusterne på glasfabrikken. Vi besøger også Kosta Boda Kunstgalleri, hvor vi har mulighed for at se de aktuelle udstillinger. Efterfølgende vil der være tid på egen hånd til besøg i fabriksbutikkerne for Kosta Boda, Ittala og Örrefors.

  Måske kan Kosta Outlet også friste til julegaveindkøb, outletten ligger et stenkast fra fabriksbutikkerne og er også et besøg værd med 15 butikker fordelt på 20.000 kvadratmeter og med over 200 internationale varemærker, restaurant, bageri og cafeer. Her finder du det meste og til fantastiske priser, nu når den svenske kurs ligger så lavt.

  Om aftenen går vi samlet ned til en af fabrikshallerne, hvor vi skal på Hyttsill. Hyttsill er en gammel selskabs- og madtradition, som har sit udspring fra fabrikkens storhedstid. Når dagens arbejde var slut for glasblæserne, kom ovnen i brug til madlavning, og varmen fra ovnene blev til en naturlig samlingsplads. Salte sild og kartofler grilles i asken i kølerøret, hvor glasset tidligere har ligget til afkøling. Ved Hyttsillen mødtes arbejdskammeraterne efter arbejdet med sine familier, jægere fra skoven fra området og vagabonder. Det var ikke unormalt, at 15-20 vagabonder samledes på trækasserne i den varme hytte for at fortælle historier, samtidig med at de spiste lidt mad. Hyttsillen består først og fremmest af saltede sild tilberedt med løg og fløde. Til retten serveres også Isterband (en letrøget grovkornet pølse), saltflæsk og bagte kartofler med kryddersmør. Til dessert serveres der ostekage med syltetøj og fløde. I julemåneden serveres Julhyttsill, hvor der er tilføjet traditionelle juleretter såsom skinke, kødboller, små pølser, juleoste og sild. Under aftenen vil der også være underholdning med sang og glasblæsning. Velkommen til en hyggelig festaften i hytten!

 • 3. dag: Kosta Safaripark og hjemrejse

  Vi nyder endnu en skøn morgenmadsbuffet på hotellets restaurant.

  Vi skal herefter på en uforglemmelig naturoplevelse i Kosta Safaripark. Kosta Safaripark er den eneste park i Sverige og i verden, hvor man kan opleve Europas største landlevende dagdyr i deres helt naturlige miljø. Fra bussen kan vi se både de majestætiske elge, kronhjorte, vildsvin og mufflonfår med sine enorme horn. Vi har en lokal guide med som fortæller om dyrelivet i parken.

  Efter besøget kører vi retur mod Danmark med bagagen fyldt med oplevelser.

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
1/12BusKosta - 3-dages magisk adventsopholdMere end 84.895,-Bestil

Hotel

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.