Skip to main content

Sydsvenske herligheder - Öland og Gøtakanalen

Ölands skønne natur og ingeniørkunst ved Götakanalen -

Sverige kan bryste sig af en fantastisk natur, som vi danskere ikke altid har øje for. Måske på grund af historien, hvor de to nordiske søsterlande ikke altid har været som kærlige søstre! Det vil denne rejse til Småland give et indblik i under et besøg i Kalmar, som ud over at være en smuk by med mange seværdigheder også var det sted, hvor Kalmarunionen i 1397 blev stadfæstet under Margrethe den 1., hvilket medførte en mere end 100 år lang sammenlægning af Danmark, Sverige og Norge. Men uanset historiske tvister er Sverige et usædvanlig smukt land. Det vil du opleve, når du besøger de herligheder, der findes på Öland – den aflange ø ud for Sveriges sydlige østkyst. Ved Götakanalen ser du både stor ingeniørkunst og får flotte naturoplevelser under en sejlads på den smukke kanal. I Trollhättan får du ligeledes mulighed for at kigge på unikke bygningsværker og imponerende ingeniørbedrifter fra forrige årtusinde.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Vilde orkidéer på Öland – på Öland vokser der vilde orkidéer i grøfter og på marker
• Billingen ved Skövde – tæt på hotellet ligger området Billingen, et fantastisk natur område med vandrestier, søer og skov

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Kalmar
Efter opsamling køres via Øresundsbroen forbi Karlshamm til Kalmar. Vi ankommer sidst på eftermiddagen og indkvarteres på hotellet. Du har mulighed for at se Kalmar Domkirke og Kalmar slot, stedet hvor Margrethe d. 1. gennemførte sammenlægningen af de nordiske lande under betegnelsen Kalmarunionen inden middagen.

2. dag: Öland nord til syd
Dagens udflugt til smukke Öland. Vi kører over den 6 km lange bro, der forbinder øen med fastlandet, til den sydligste spids, hvor det 42 m høje fyr ”Långe Jan” står. Fyret der er Sveriges højeste og ældste, blev bygget af russiske krigsfanger i 1785 og kan ses 26 sømil (47 km) borte. Herefter besøges byen Borgholm og parken ved den kongelige sommerresidens Solliden, samt den berømte Borgholm slotsruin fra 1200-tallet. Bygningsværket har været en overdådig forsvarsborg, som Valdemar Atterdag i sine velmagtsdage overtog som pant i 1361.

3. dag: Vättern og Skövde
Efter morgenmaden pakkes bussen og vi kører til Jönköping. Byen, som ligger på Vätterens sydlige kyst, er en hyggelig by, og her får du mulighed for at gå en smuk tur langs søens bred. Herefter kører vi til Skövde, hvor vi indkvarteres for de næste par dage. Du har mulighed for at se nærmere på området, inden der er middag på hotellet.

4. dag: Götakanalen
I dag skal du på en uforglemmelig sejllads på Götakanalen. Kanalen der forbinder Sveriges to største søer Vätteren og Väneren, er et af de største ingeniørprojekter i Sveriges historie. Det tog ca. 58.000 folk godt 22 år at grave kanalen ud med hakker og skovle. Vi får en smuk sejltur, som stille og roligt fører os gennem en fantastisk natur og op gennem 16 sluser. Tilbage på hotellet i Skövde kan du glæde dig til middag.

5. dag: Sluserne i Trollhättan og hjemrejse
Rejsens sidste dag bringer os til Trollhättan og det spektakulære sluseanlæg, der fungerer som kraftværk. Under opholdet får du mulighed for at betragte det fantastiske bygningsværk, inden bussen fortsætter langs den svenske vestkyst til Göteborg. Fra Göteborg kører vi retur til Danmark via broen (Gøteborg-Frederikshavn med Stena Line mod tillæg).

Hotel

First Hotel Witt Kalmar 3*+ ligger centralt i Kalmar. Hotellet har 112 værelser, der alle er komfortabelt og stilrent indrettet med gode Jensen-senge, bad med bruser, skrivebord, tv og gratis wi-fi. Hotellet har en relaxafdeling, hvor der er sauna og indendørs pool samt fitness. Elevator samt restaurant og bar.

First Hotel Witt Kalmar 3*+
Södra Långgatan 42
S - 392 31 Kalmar, Sverige
Tel. +46 480 152 50

First Hotel Billingehus Skövde 3*+ er smukt beliggende på toppen af Billingen, hvor der er en flot panoramaudsigt over Skövde by. Værelserne er rummelige, bad med bruser, tv, gratis wi-fi samt safe. Hotellet har desuden egen 18 hullers golfbane, inden – og udendørs pool, spa og trænings lokaler samt sauna.

First Hotel Billingehus Skövde 3*+
Alphyddevägen
S -  541 33 Skövde, Sverige
Tel. +46 500 44 57 00

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.