Skip to main content

Nordlys med Hurtigruten

Uspoleret natur langs Norges vidunderlige kystlinje

Udforsk den vilde, arktiske natur langs Norges kyst på en vinterrejse med Hurtigruten. På denne tur lægger Hurtigruten til kaj i ikke mindre end 15 havne undervejs fra Tromsø i nord til Trondheim i syd. Nogle steder ganske kort. Andre steder har vi et  har timer og kan gå i land. Nordlys, naturens eget fantastiske lysshow, forekommer ofte på denne årstid nord for polarcirklen. På denne tur har vi tre nætter til forhåbentlig at opleve dette fantastiske naturfænomen.

• Hurtigruten fra Tromsø til Trondheim
• Polarnætter og nordlys, langs Norges fantastiske kyst
• Kultur og arkitektur i Tromsø
• Polarnætter - dunkel mystik døgnet rundt
• Ishavskatedralen, Tromsøs moderne vartegn

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse til Tromsø
Afrejse fra Billund og København via Oslo til Tromsø. Vi ankommer ved middagstid og har resten af dagen til at se nærmere på byen. Byvandringen bringer os forbi Tromsøs arkitektoniske perler, som strækker sig fra neoklassisk stil til mere moderne værker, f.eks. Ishavskatedralen. Kirken fra 1965 er byens vartegn, og med sine hvide spidse konstruktioner – inspireret af nordnorsk natur – ligner den et knejsende isbjerg midt i byen. I selve kirkerummet imponerer de smukke glasmosaikker. Vi spiser middag i byen og ved midnatstid går vi ombord på et af Hurtigrutens komfortable skibe, hvor vi indlogeres for de næste tre nætter. Inden vi sejler fra Tromsø oplever vi den fantastiske og stemningsfulde midnatskoncert i Ishavskatedralen. Akustikken giver en sjælden musikoplevelse.

2. dag: Lofoten
Gennem natten sejler vi sydpå og kan se frem til at opleve Vesterålen og Lofoten næste dag. Vi sejler gennem det smalle Raftsundet, som er overgangen mellem Vesterålen og Lofoten. Hvis forholdene tillader det, tager vi måske en afstikker ind i den spektakulære Trollfjorden, hvor stejle klipper næsten rører ved skibets sider. I Stokmarknes, hvor Hurtigruten blev grundlagt, findes Hurtigrutemuseet, hvor der er fri entré for skibets passagerer. Næste stop er Svolvær, Lofotens største bygd. Vi får tid til at kigge nærmere på byen, inden vi over middagen fortsætter til Stamsund og undervejs passerer de majestætiske bjergtinder, kendt som Lofoten.

3. dag: Helgelandskysten
Vi forlader Lofoten i løbet af natten og sætter kurs mod fastlandet. Helgelandskysten med hundredvis af holme og stejle bjergvægge i granit er værd at stå tidligt op for at opleve. Ligeledes er det en vigtig tradition at være på dækket, når vi krydser polarcirklen. Herefter forlader vi det arktiske område. Legender og myter er der rigelig af langs denne del af kysten. Blandt andet legenden om klippeformationen De syv Søstre. Vega-øerne er på UNESCOs verdensarvsliste. Øerne fik plads på den prestigefyldte liste på grund af det unikke samspil mellem mennesker og natur. I århundreder har de lokale beskyttet edderfuglenes reder - i bytte for fuglenes værdifulde dun.

4. dag: Trondheim og hjemrejse
Vi ankommer til det historiske Trondheim tidlig morgen. På en guidet udflugt oplever vi byen på tætteste hold. Vi ser vikingehøvdingen Olav Tryggvason skue ud over byen og besøger naturligvis Nidaros Domkirke, som absolut er mere værd end blot et kig udefra. Der er tid på egen hånd, inden vi først på eftermiddagen kører til lufthavnen og flyver retur til Billund og København.

Diverse
Der benyttes norske kroner i Norge.
Entré midnatskoncert ca. kr. 150,-.
Husk, at det er koldt! Medbring varmt tøj og vinterstøvler.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.