Skip to main content

Prag - 5-dages julerejse - Advent

5-dages julerejse til Prag

Julemarkeder er en populær begivenhed, der hvert år tiltrækker mange besøgende, og på denne rejse bliver vi taget med til de historiske kulisser i Prag og Dresden.

På markederne er der alt, hvad man kan ønske sig af lokale specialiteter, Glühwein, husflid og duften af brændte mandler. I Dresden skal vi på byrundtur i 'Tysklands Firenze' og udforske julemarkedet, der er den ældste og en af de mest kendte og traditionsrige i Tyskland. Turen går videre mod Prag, som er kendt som den gyldne stad. Her skal vi også på byrundtur og ser de smukkeste og mest romantiske kulisser til et julemarked.

Højdepunkter:
✓ En spændende julerejse med masser af historie, kultur og god stemning
✓ Oplev det bedste fra de to byer i julens smukke kulisser
✓ Dansk rejseleder

Dagsprogram:
1. dag: Afrejse mod Dresden
2. dag: Julemarkedsstemning i Dresden og Folklore i Prag
3. dag: Prag og aftensejlads med spisning
4. dag: Prags borgområde
5. dag: Start på hjemrejse

Er arrangeret som læserrejse for Jysk Fynske Medier og kan med fordel bestilles på Avisfordele.dk (Kræver abonnement på minimum 1 måned)

Hurtigsøgning

Opsamling

Afrejse:

05.20 - Århus, Q8 Ormslevvej 61 Viby
05.45 - Skanderborg Station (Gratis langtidsparkering)
06.10 - Horsens - Lund, Q8 Vrøndingvej 1
06.30 - Vejle, Afkørsel 60 ved Solkilde Alle - Bilka´s parkeringsplads, længst væk (Gratis langtidsparkering)
07.00 - Fredericia Banegård, Jernbanegade (Gratis langtidsparkering)
07.30 - Kolding - Bramdrupdam, Samkørselspladsen ved afk. 63 Kokholm
08.00 - Hammelev (Haderslev), afk. 68 ved OK
08.20 - Rødekro, afkørsel 70 ved Cirkel K
08.40 - Padborg, Lejrvejen ved OK
09.00 - Otto Duborg, Industrieweg, Harrislee (Gratis langtidsparkering)

Tidspunkter er vejledende. Se gældende opsamlingstidspunkt på dit tilsendte rejsebevis.

Dagsprogram

 • Dag 1: Afrejse mod Dresden

  Vi kører mod Dresden, og undervejs oplever vi forskellene mellem det gamle Øst- og Vesttyskland, selvom udviklingen i de østlige delstater er gået hurtigere, end mange havde forventet.

  Mellemovernatning og middag.

 • Dag 2: Julemarkedsstemning i Dresden og Folklore i Prag

  Sachsen var et selvstændigt kongerige indtil 1871, og hovedstaden Dresden bærer stadig tydeligt præg af denne status.

  Pragtslottet Zwinger, den smukke Semper Opera og Frauenkirche ligger langs Elbens flodløb og er alle en kulturhovedstad værdig. Særligt imponerende er det at se den genopbyggede by, der, nætterne mellem 13. og 15. februar 1945, nærmest blev jævnet med jorden af allierede bombefly. Midt på formiddagen når vi Dresden, og byrundturen foregår både med bus og til fods i 'Tysklands Firenze'. Der bliver naturligvis tid til at udforske julemarkedet, der er den ældste og en af de mest kendte og traditionsrige i Tyskland. De næste tre nætter bor vi i Prag.

  Folklore aften - en rigtig tjekkisk folklore oplevelse, med middag bestående af lokale retter, tjekkisk øl, vin, vand ad libitum og underholdning (Tilkøb, kr. 350,- Købes hos Panter Rejser)

 • Dag 3: Prag og aftensejltur med spisning

  I Prag gør man noget ud af julen, og i byens gamle bydel er der pyntet op til jul, og på de kendte pladser er der julemarkeder. Prag er således kendt for at byde på de smukkeste og mest romantiske kulisser til et julemarked.

  Byrundturen foregår dels i bus dels til fods, hvor vi hører om Prags og Tjekkiets historie og ser mange af byens mange seværdigheder; Rådhuspladsen, Teyn kirken, Skt. Nikolaj kirken, krudttårnet, det jødiske kvarter og kigger ind i en jødisk kirkegård, som er meget anderledes end en traditionel dansk kirkegård.

  Aftenudflugten foregår på floden Vltava, måske bedre kendt under dens tyske navn Moldau. På sejlturen ser vi byens gamle bygninger i flot belysning. Under sejlturen er der buffet med kolde og varme retter. (Tilkøb, kr. 250,- Købes hos Panter Rejser)

 • Dag 4: Prags borgområde

  Dagens udflugt går til Prags kæmpemæssige borgområde Hradcany.

  Vi bliver kørt til toppen af borgområdet, hvor hele området er bilfrit, så derefter foregår turen til fods. Vi besøger borgområdets “3 borggårde”, ser kongeslottet, vagtskiftet, Den gyldne Gade med de bittesmå huse og Prags store domkirke St. Vitus.

 • Dag 5: Start på hjemrejse

  Prag forlades efter morgenmaden.

  Ad samme rute som på udrejsen ankommer vi til opsamlingsstederne først på aftenen.

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
27/11Bus5-dages julerejse til PragMere end 84.995,-Bestil

Hotel

Destinationshotel

Hotel Superior Prag
Hotel Superior Prag er et 3-stjernet hotel beliggende centralt i Prag med egen underjordisk garage. Hotellet tilbyder en unik atmosfære i en renoveret historisk bygning fra begyndelsen af det forrige...
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.