Skip to main content

Berlin

- mondæn storbycharme
 

Berlin er en af Europas førende kulturelle hovedstæder og er igen i superligaen som turistmål sammen med London, Rom og Paris. Som europæisk metropol tiltrækker Berlin kunstnere, turister og forretningsfolk fra hele verden. Byens stemning er både mondæn og alternativ. Kontrasten afspejler sig overalt i byen, ikke mindst i indkøbsmulighederne. Her er noget for enhver smag. Lige fra Europas største varehus, Ka- DeWe, til små markeder og sidegadernes alternative designere.

Rejsen kan arrangeres med bus eller fly.

Højdepunkter
• Berlin - mondæn storbycharme
• Olympiastadion - Hitlers propagandashow
• Potsdam med Sans Souci og Cecilienhof
• Rigsdagsbygningen
• Checkpoint Charlie
• Brandenburger Tor
• Gedächtniskirche
• Historiske vingesus

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

Afrejse: Afsted til Berlin
Turen går gennem Slesvig-Holstein til den gamle østtyske grænsepost Gudow. Sidst på eftermiddagen når vi Berlin.

Under opholdet: Udflugtsprogram

Hjemrejse: Berlin og hjemrejse
Før hjemrejsen får vi de sidste seværdigheder med. Mulighed for en times sejltur på Spreefloden gennem det gamle historiske Berlin, der viser nogle af de smukke karakteristiske bygninger fra en helt ny vinkel. Tidlig frokost og derefter kører vi retur til Danmark.

Forslag til udflugter

Byrundtur
På byrundturen i den centrale del af Berlin ser vi bl.a. Brandenburger Tor, Gedächtniskirche og Sejrssøjlen, Rigsdagsbygningen, Charlottenburg, den fælles nordiske ambassade, Checkpoint Charlie, de sidste rester af Berlinmuren, samt nogle af de nybyggede områder omkring Potsdamer Platz.

Olympiastadion
Hitler lod dette stadion opføre til de Olympiske Lege i 1936 for at bruge det som propaganda. Historiens vingesus blafrer skæbnesvangert her midt i den majestætisk truende arkitektur, som Det tredje Rige sværgede til. Tårnene står der som forter, og man kan ikke lade være med at tænke: ”Hvor mon Hitler sad?”. På stadion var der et klokketårn med en kæmpe olympisk klokke. Klokketårnet blev sat i brand af russerne under angrebet på Berlin i 1945. Tårnet står der endnu og kan besøges.

Aftentur
Vi besøger en hyggelig restaurant, hvor vi får en god 3-retters menu. Mætte og tilfredse oplever vi ”Berlin By Night” på en flot ”aftenlystur”.

Potsdam
Den gamle residensby for de preussiske konger lidt uden for Berlin. Byens mange velbevarede barokbygninger vidner om fordums pragt og storhedstid. Mulighed for at besøge Frederik den Stores lystslot, Sans Souci, med Neues Palais og Orangeriet samt spadseretur i parken. Cecilienhof, hvor Stalin, Churchill og Truman i 1945 på Potsdam Konferencen enedes om det slagne Tysklands fremtid. Lige nord for Potsdam bliver der lejlighed til at se Glienickebroen, hvor spioner blev udvekslet under Den kolde Krig.

Berlins turistattraktioner:

Fjernsynstårnet.
På Alexanderplatz går elevatoren op i det 368 meter høje fjernsyns- og udkigstårn, hvor kaffen og en fantastisk udsigt kan nydes i den roterende restaurant.

Rigsdagsbygningen. Som symbol på Berlins generobrede status som hovedstad og på Tysklands genforening knejser den gennemgribende istandsatte Rigsdagsbygning med sin glaskuppel, som i dag er en af byens mest besøgte turistattraktioner. Øverst oppe er der en formidabel udsigt over hele byen, ligesom man heroppe fra også kan kigge ned i selve rigsdagen. Entre er gratis, men vi råder til at bestille på forhånd.

Museumsøen. På en ø ved Spreefloden midt i Berlin finder vi fem museer i absolut verdensklasse. Museer med fine samlinger fra oldgræske samlinger, ægyptisk kunst, Nationalgalleriet og Pergamon, hvor hovedattraktionen er Zeus’ Alter. Museumsøen er i dag et sandt mekka for historie og kunstinteresserede.

Berlin Zoo er en af verdens artsrigeste zoologiske haver. I de eksotiske bygninger og de naturtro anlæg kan man se sjældne dyr som pandaer, gorillaer og kiwier. Berlin Zoo blev voldsomt beskadiget under 2. verdenskrig, og kun 91 dyr overlevede.

Berliner Unterwelten Museum. Et spændende og anderledes museum i bunkere under jorden. Man kan i dag stadig fornemme, hvor ubehageligt det må have været dengang under 2. verdenskrig at opholde sig i de snævre rum under jorden, mens bomberne regnede ned over jorden. Entré ca. € 10,- (90 minutters tur).

Hotel

I Berlin findes et utal af hoteller, som er velegnede til grupper. Afhængig af hvilken bydel man vil bo, det gamle øst eller vest - det er smag og behag, hvor man helst vil bo. Vi hjælper selvfølgelig med at finde det hotel, som passer bedst til din gruppe og til den rigtige pris.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.